"Vaterpolistima Zvezde prijetili klanjem!"

"Konobar prepoznao grb Zvezde – igrači napadnuti noževima i šipkama"! Direktor Vaterpolo kluba Crvena zvezda, Igor Milojević, kaže da su igrači napadnuti u centru Splita metalnim šipkama, palicama i noževima.  "Hrvati su jednu noć bili u Nišu, drugu u Beogradu, izašli su u grad i sve je bilo u redu", podsetio je direktor VK Crvena zvezda.  Detalji napada u Splitu: Konobar započeo lov zbog Zvezdinih obeležja, huligani došli sa šipkama i noževima! Zvezdin predsednik Igor Milojević otkrio šta se dešavalo prilikom napada na Zvezdine vaterpoliste.

Ostali sportovi 09.02.2019 | 23:45
"Vaterpolistima Zvezde prijetili klanjem!"
Milojević je otkrio da Aleksandro Kralj, koji je skočio u more kako bi pobegao od napadača, ima vidljive posledice sa frakturom nosa, Dušan Vasić je zadobio udarce u leđa, a Miloš Maksimović u nogu metalnom šipkom. 

"Incident se dogodio u kafiću u centru, igrači su bili u civilnim jaknama, a ispod su imali majice kluba. Velika je razlika klupska obeležja, a ne navijačka. Najnormalnije su sedeli, konobar je prepoznao obeležja i obratio se Maksimoviću baš zbog toga. Oni su hteli da napuste objekat, a onda se pojavila grupa huligana sa šipkama, mislim noževima i palicama", rekao je Milojević na vanrednoj konferenciji u prostorijama VSS. 

Kako je naglasio, uprava kluba odlučila je da povuče ekipu i otkaže meč sa Mornarom zbog zabrinutosti za bezbednost. 

"Igrači nisu još krenuli autobusom, čeka se da Kralj dođe iz policije i bolnice", rekao je Milojević, dodavši da ga niko iz Mornara nije kontaktirao.

Milojević je podsetio da gostovanje Mornara u Beogradu i da su hrvatski vaterpolisti nosili gaće sa oznaka poznate navijačke grupe iz Splita "Torcida". 

"Ti isti igrači su igrali u gaćama Torcida, a niko nije napravio problem. Kao predstavnik kluba nikad ne bih dozvolio da neko priđe njima i dodje do incidenta".

Prema njegovim rečima ponosan je što takve stvari ne mogu da se dese u Srbiji. 

"Bilo bi me sramota da se nešto loše dogodi u Srbiji. Mi nikada nismo takvu sliku pokazali i nadam se da i nećemo. Dolazilo je i 6.000 navijača na Banjici". 

Kako kaže, u ovom momentu se samo brine za bezbednost vaterpolista, a od daljim koracima nije razmišljao.

Direktor vaterpolo kluba Crvena zvezda Igor Milojević izjavio je da su huligani danas u Splitu vaterpolistima iz Beograda pretili klanjem, a golman Aleksandro Kralj je zadobio udarac štanglom i ima povrede vrata i prelom nosa.

Milojević je na vanrednoj konferenciji za novinare u Beogradu rekao da su vaterpolisti napadnuti dok su sedeli u kafiću u centru Splita, jer su ispod jakni nosili majice sa obeležjima kluba. 

"Konobar u kafiću je nekako video i prepoznao obeležja i započeo svađu. Hteli su da promene kafić, a pojavila se grupa huligana sa šipkama i pretila klanjem, a jednog su igrača udarili sa leđa nekoliko puta", rekao je Milojević.

Direktor Vaterpolo saveza Srbije Đorđe Đorđević rekao je da je ubeđen da se tako nešto nikada ne može desiti hrvatskim sportistima u Beogradu. 

"Ovo nije prvi put da dođe do ovako nemilih situacija. Reprezentacija Srbije 12. marta igra u Sisku u okviru Svetske lige sa reprezentacijom Hrvatske. Mi ćemo posle svega ovoga morati da tražimo povećane mere bezbednosti, jer ne možemo da pretpostavimo da će sve biti u redu", naglasio je Đorđević. 

On je podsetio da Crvena zvezda igra od 4. do 7. aprlia finalni turnir Evrokupa u Zagrebu i da će klub "morati da se obezbedi". 

"Hrvati su bili kod nas, u decembru smo igrali meč Svetske lige u Nišu i sve je prošlo bez ijednog incidenta. Jednu noć su bili u Nišu, drugu u Beogradu, izašli su u grad i sve je bilo u redu. Utakmice Regionalne lige igraju se svakog vikenda u Srbiji i Hrvatskoj i nije bilo slučaja poput ovog", rekao je Đorđević.

U vanrednom obraćanju javnosti, direktor vaterpolo kluba Crvena zvezda Igor Milojević je otkrio detalje napada na srpske vaterpoliste danas u popodnevnim časovima u Splitu. Podsetimo, četvoricu Zvezdinih vaterpolista su napali splitski huligani zbog čega su spas tražili i bežanjem u more. Utakmica regionalne lige sa Mornarom je odložena, a Zvezdini vaterpolisti se večeras vraćaju za Beograd.

Milojević je na konferenciji za medije otkrio informacije o incidentu kojima raspolaže i opisao kako je došlo do napada huligana na vaterpoliste.

„Želim da vas upoznam sa stavom Zvezde da u skladu sa pravilnikom lige povuče ekipu sa mesta događaja. Nažalost, oni još nisu krenuli iz Splita, jer se čeka Aleksandro Kralj da dođe iz policije ili bolnice, jer prolazi proceduru. Incident se dogodio u centru Splita, gde su igrači Zvezde bili u civilnim jaknama, a ispod su se nalazila obeležja kluba, a ne navijačka. Velika je razlika kada se pojave igrači, a druga navijači“, počeo je Milojević obraćanje javnosti.

Potom je opisao kako je sve počelo...

„Potrudio sam se da dobijem najpouzdanije informacije... Najnormalnije su sedeli kada je konobar video obeležja ispod jakne i počeo da se raspravlja sa njima. Zvezdini vaterpolisti mu objasnili da to nema nikakve veze jer su došli da odigraju utakmicu. Potom su rešili da promene kafić zbog neugodne situacije i tada se pojavila određena grupa huligana sa šipkama koja je napala Maksimovića, Vasića i Kralja koji je dobio više udaraca u glavu. Vasić je dobio nekoliko udaraca sa leđa pesnicom, nisu mu dali ni da se brani kao čovek... Ima vidljive čvoruge na glavi, ali nema veće povrede. Maksimović je dobio šipku u nogu i pobegao je. Nemam zvanične podatke, ali znam da su huligani imali noževi i drvene motkei da su pretili klanjem. Kralj ima jake bolove u vratu i ukočen je od tog cimanja“, opisao je direktor Crvene zvezde.

Potom se zahvalio normalnim građanima koji su pritekli u pomoć.

„Zahvaljujem se dobronamernim građanima Splita koji su pritrčali u pomoć i pomogli da se ne dogode i gore stvari. Njima se kao predstavnik Crvene zvezde od srca zahvaljujem, ali isto tako imam ogromno ogorčenje. Ponosni smo na naše navijače koji u prošlosti nisu podlegali pritiscima ni incidentima, jer su igrači Juga, Mladosti i drugi uvek mogli da se osećaju dobro i ugodno kad god su dolazili. Dolazilo je i 6.000 navijača na Banjicu, a njihovi  igrači su igrali u gaćama Torcida i niko nije napravio problem. Bilo bi strašno da bilo kako drugačije bude u budućnosti. Ne želim da vidim da se bilo kakvo ponižavanje dogodi kao što je to bilo danas Kralju. Ponosan sam na svoj Beograd, na Srbiju, što nismo nikada pokazivali takvu sliku i mogu da vam kažem da se nadam da u budućnosti neće biti ovakvih incidenata, ali moramo da se organizujemo i da ovu decu ne ugrožavamo ni na kakav način“, zaključio je Igor Milojević.

Vaterpoliste Crvene zvezde napali su hrvatski huligani pre meča sa splitskim Mornarom, zbog čega je duel 13. kola Regionalne lige odložen.

Splitska policija traga za petoricom napadača.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar