Gripa uzima danak i u Crnoj Gori

Tokom prethodne sedmice u Crnoj Gori je pet osoba preminulo od virusa gripe, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje.

Region 30.01.2019 | 07:12
Gripa uzima danak i u Crnoj Gori
Kako se navodi u izveštaju, među njima je i dvogodišnji dečak. Preminula su i dva muškarca, jedan star 82 godine, a drugi 83 godine.

Od virusa gripe je, kako se navodi, tokom prethodne nedelje preminuo i muškarac od 54 godine i ženska osoba od 46 godina. 

Osim ženske osobe za koju se ne zna da li je bila vakcinisana, ostali nisu bili vakcinisani protiv sezonskog gripa, navodi se u saopštenju. 

Kako se navodi, prijavljeno je 386 osoba sa simptomima nalik gripu, što je dva puta više u odnosu na nedelju ranije i tri puta više nego u istom periodu prošle godine. 

"Nalazimo se u uzlaznoj fazi epidemije gripa i za očekivati je da će epidemija postići vrhunac u narednim sedmicama, nakon čega će broj obolelih postupno padati", navodi se u saopštenju. 

Najveći broj oboljelih je uzrasta od 20-64 godine, oko 60 odsto, dok se stalno povećava broj obolele dece što se objašnjava povratkom u škole i vrtiće.

(Tanjug)

Komentari / 0

Ostavite komentar