Prointer: Tendere dobijamo zakonski

Prointer ITSS saopštio je da su poštujući zakonsku proceduru izabran kao najpovoljniji ponuđač na nedavno sprovedenim javnim nabavkama koje su raspisale Vode Srpske, Direkcija za civilno vazduhoplovstvo Bosne i Hercegovine, Elektrodistribucija Pale, Pošte Srpske, Vlada Republike Srpske i Uprava za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine.  

Republika Srpska 24.01.2019 | 19:33
Prointer: Tendere dobijamo zakonski
U saopštenju, koji su uputili na preneseni tekst sa jednog od poratala, se navodi da se neargumentovano blati poslovni ugled kompanije Prointer ITSS, za koju tvrde da se teško može osporiti stručnost i kvalitet svega što su do sada uradili.

Najviše ih zabrinjava što se u javnosti sve češće paušalno i bez ozbiljnije analize daju ocjene da se novac bespotrebno troši na nova IT rješenja koja su danas osnova razvoja svake napredne države.

"Stavljati skoro svaki takav projekat u negativan kontekst predstavlja posebno zabrinjavajuću tendenciju koja bi nas na kraju i na ovom polju mogla ostaviti na dnu liste zemalja po ulaganju svojih resursa u savremena rješenja“, saopštili su iz Prointera.

BN TV

 

 

Komentari / 20

Ostavite komentar
Name

XL

24.01.2019 18:39

U NAŠOJ REPUBLICI SRPSKOJ SVE SE RADI PO ZAKONU PA ČAK I UBISTVA I HAPŠENJA NEVINOG NARODA KOJI SAMO PITA: "KO JE UBIO DAVIDA"

ODGOVORITE
Name

softverska mafija

24.01.2019 19:10

Prointer se umrežio u sve državne instituxije i JP, pa brsti kao crveni skakavac, a IT su beskonačno i najefikasnije uzimanje para, kad to treba glavnom, za jednu novu zapetu u softveru uzmu milion.

Name

Direkt

24.01.2019 19:14

Pljacka velikih razmjera je uvijek u skladu sa zakonom jer onaj ko krade na veliko nije lud da bude uhapsen jer u tom slucaju moze dugo da bude iza resetaka. To zna i vlast, zato i uskladjuje zakone u skladu sa pljackom i pljackasima. Zato pljacka u ovoj zemlji i nije krivicno djelo. Mala pljacka jeste, a velika nije jer je u skladu sa zakonom, sto znaci da nesto sa zakonom nije u redu i da je pun rupa cim ovakve stvari su u skladu sa zakonom, a i vrapcima na grani je jasno da i ovakvi zakoni, kakvi su takvi su, i uskladu sa njima ovo nije u skladu sa zakonom jer zakon je i slobodno trziste, a tu su i anti-koruptivni zakoni, dakle ne samo zakon o javnim nabavkama koji je ocigledno pisan na nacin da pogoduje mnogim krivicnim djelima no moze im se, potplatis drzavu i sve je u skladu sa zakonom, zaglavis jedino ako dovoljno nisi podmazao kucke. To je taj zakon u BiH. Zakon divljeg zapada, zakon jacega i izvrtanja svega u svoju korist. Sistem nam je takav da ko ima imalo klikera u glavi, para u dzepu i mocnike iza sebe, moze da kreira pravila po svom cefu i da bude visoko kotira. Za nase politicare i njima bliske tajkune, narod u demokratiji je zadnja rupa na svirali i ovce koja se pitaju samo kad ih treba osisati zbog vune.

Name

RITE

25.01.2019 10:21

PROINTER NE IZLAZI IZ TERMO ELEKTRANE UGLJEVIK,SPREMAJU TENDER SAP VRJEDNOSTI 2 MILIONA KM IAKO TO SVE VEĆ POSJEDUJE RITE,ALI MORA SIN IGOR DA DOBIJE JOŠ KOJI MILION

Name

XXX

25.01.2019 10:43

I Hitler je po Zakonu došao na vlast.

Name

Info

24.01.2019 18:43

Vujicu,kako tendere koje dobijate jedino Vi ispunjavate uslove i kako to da u sve tendere trazite Cisco sertifikatr i ISO standarde koje samo Vi imate u BIH,a apsurd je u mnogim Vasim tenderima?

ODGOVORITE
Name

Svjedok

24.01.2019 18:45

Bojane Vujicu bicu zasticeni svjedok licno protiv tebe,meni si dosao po nalogu Igora Dodika da ti raspisem tender koji si licno ti napisao. Nikada tu bahatos necu zaboraviti,a sebi oprostiti sto sam to raspisao

ODGOVORITE
Name

dokle vise

24.01.2019 19:08

Čestitke majstore,nemoj da te odgovore . Igor Dodik je sad naredio Nesicu da mu pusti neki softver za finansije koji ne vrijedi ni 300 000, a ProInter će dobiti 3 000 000 km

Name

Re

24.01.2019 20:53

Znam da su i za Šume sami pisali tender i samo im odnijeli da ga Šume raspišu. Bojan Vujić takve stvari od srca radi, voli da sluša Igora i Kokezu pa da se bahati okolo.

Name

Bole

24.01.2019 19:09

Pitanje za ProInter! Da li je istina da ćete dobiti posao od 3 000 000 km u Putevima RS ?

ODGOVORITE
Name

Skeptik

24.01.2019 20:08

Recimo, i izbor Komšića je zakonit. A da li je moralan? Da li je moralno da Rudonjin sin dobije kredit od IRB od nekoliko miliona maraka? Da li je moralno da porodica Dodikino upletena u stotine poslova u RS? Da li je moralno sa Dodik u ratu šverca naftu i cigarete a ne bude na ratištu?

Name

Re Skeptik

24.01.2019 20:28

tenderi su namjesteni, to zna i mali Perica.

Name

Posejdon

24.01.2019 20:43

a zar ne zavrsavaju posle "stvarni vlasnici" iz Zvornika hahahha

ODGOVORITE
Name

Istorija

24.01.2019 21:49

prije puno godina sam imao posla sa likom koji je tako sklopio ugovor sa dosta drzavnih firmi a i nekim opstinama i bio je jako jeftin. Kad pogledas opremu i sve nelogicno je da ne zaradi nista na instalaciji i prodaji. Onda mi je objasnio da kad imas botove a ugovoris servis svaki dan imas mjesecnu platu. Cak je priznao da ga je sramota da naplati par stotina maraka da bi popravio printer u kojem se zguzvao papir. Kad smo ga pitali kako to radis, kaze da donese alat i izbaci sve iz kancelarije, onda uradi za pola minuta ciscenje masine i test, a poslje ceka sat vremena sam da ovi vide da je odradio posao i za to uzme 100 marki. Tako bilo nekad, sad doso prointer koji radi na veliko i za milionske provizije, podmazuje vjerovatno po institucijama da sve bude po zakonu i svi zadovoljni

ODGOVORITE
Name

Budala kao i ti

24.01.2019 22:32

Radim u jednoj IT firmi koja je aplicirala za posao u Brčkom,a vezano za fiskalizacije.Tender je poništen.Pogađaj te zašto.Imate pravo jednom.

ODGOVORITE
Name

sve fejk

25.01.2019 02:47

Sve namjesteno vidi se iz aviona. Zna se i razlog, sve zbog velikog Baje. Mi tebi, ti nama!

ODGOVORITE
Name

abob

25.01.2019 09:19

Ama sve po njihovom zakonuuuuu !!umrezenu mafiju niko ne kontrolise rade sta hoce bahate se aa ostali neka idu u Njemacku !pa za njih je to normalno !!oni vladaju lopovlukom od rata do danas !uvezana kriminalna hobotnica !samo njihov zakon postuju !i bahacenje robovlasnicko drustvo na balkanu u 21 vijeku !!! Sve oni rade po dogovoru na nivou BiHa ali za svoj interes a izbori farsa i cirkus za narod !!! Hobotnica dobro saradjuje jos od rata !!sverc u ratu pljacka u ratu !!pa do danas traje !!a dogovori i borba za narod otrcana fraza ! Na brdovitom balkanu!! Nece oni evropske zakoneeeeee ! Jer moraju u zatvore i oduzimanje imovine ! A oni naucili na bahacenje !!!!!

ODGOVORITE
Name

Dario

25.01.2019 09:25

SVE STO STE DOBILI VI SATANISTI DOBILI STE NA TENKOVIMA SFORA,NADAM SE DA CE BOZIJA VOLJA PORAVNATI VASU PLJACKU I POHLEPU.

ODGOVORITE
Name

Jugoslav

25.01.2019 10:23

Super je što ne radi ništa u RiTE Ugljevik i ostatku Elektroprivrede!?

ODGOVORITE
Name

Pointer, ATV, crystal, Agape, Mala Ada...

03.04.2019 15:21

Izgleda da je Baji previse pa sad visak opljackanog prebacuje sinu Igoru, nek mu se nadje pr ruci! Sta je jos ostalo da nije njihovo: Alumina, Birca, Ljubija...NARODE vidis li da su skoro sve opljackali i da peru i prebacuju pare off shore! Narode vidis li da te smatraju STOKOM! NARODE vidis li sta ti rade?

ODGOVORITE