Bane Ivanović je još klasa, aktivira se klauzula!

Srbin ne treba da brine!

Fudbal 18.01.2019 | 17:45
Bane Ivanović je još klasa, aktivira se klauzula!
Branislav Ivanović se pre početka prelaznog roka pominjao kao moguće pojačanje Barselone, ali je katalonski velikan štoperske probleme rešio dovođenjem Murilja iz Valensije i Todiboa iz Tuluza.

Ipak, Ivanović ne mora da brine za budućnost iako mu aktuelni ugovor ističe na kraju sezone. Zenit ima u ugovoru klauzulu o dodatnoj godini koju može da aktivira do kraja sezone. A prema szananjima SportEkspresa, klub iz Sankt Peterburga će to i uraditi.

Ivanović ima 34 godine, ali ove sezone igra odlično i u Zenitu su prezadovoljni njegovim partijama otkako je pre dve gdine došao iz Čelsija. Ne žele da ga menjaju i aktiviraće dodatnu opciju iz ugovora koja će Srbina zadržati u Sankt Peterburgu do leta 2020. godine.

Koliko je Ivanović dobar i bitan za Zenit, možda će vam dočarati sledeći podaci. Odigrao je svaki minut za Zenit u prvenstvu Rusije na 17 odirganih kola – ukupno 1.530 minuta. Inače, Zenit je celu polusezonu prvi u Premijer ligi Rusije. Odigrao je svaki minut u kvalifikacijama za Ligu Evrope na četiri meča – ukupno 390 minuta. Od mogućih šest mečeva u Ligi Evrope, igrao je na četiri – 360 minuta. Trener Semak ga je poštedeo igranja na dve utakmice kada je Zenit već rešio pitanje plasmana u nokaut fazu. Odigrao je i jedan meč u Kupu Rusije.

Bane Ivanović – klasa!

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar