Šta su političari poželjeli rivalima

Političari iz Republike Srpske poželjeli su svojim političkim protivnicima u 2019. godini puno sreće i zdravlja na privatnom planu. S druge strane, kada je u pitanju politička budućnost, mišljenja su bila različita.  

Republika Srpska 03.01.2019 | 19:54
Šta su političari poželjeli rivalima
Odgovarajući na pitanje iz ankete Srpskainfo, šta biste poželjeli svojim političkim protivnicima u 2019. godini, visoki funkcioneri najznačajnijih političkih partija iz Srpske imali su različite poruke za svoje neistomišljenike – od poziva na jedinstvo do toga da prestanu “lagati” narod.

Lider SP i ministar energetike i rudarstva u Vladi RS Petar Đokić poželio je političkim neistomišljenicima mnogo sreće na privatnom planu, uz poziv na nacionalno jedinstvo i slogu unutar RS.



– Svi treba da razumijemo situaciju i okolnosti u kojima živi RS i srpski narod. Naše političke borbe i bitke nisu završene i trebaće nam mnogo jedinstva unutar RS – kazao je Đokić.

Dodaje da političke razlike nisu ništa novo i da političari mogu zastupati  različite stavove, ali da treba izbjegavati lične sukobe.

Poslanik SNSD u Narodnoj skupštini RS Igor Žunić poželio je mnogo sreće, zdravlja, pameti, odgovornosti i sposobnosti svojim političkim protivnicima.



– Želim da u teškim političkim situacijama razumiju da politika može biti takva da pozicija i opozicija rade zajedno na nekim važnim stvarima, koje moramo rješavati u korist građana – istakao je Žunić, poželjevši sve najbolje političkim neistomišljenicima i njihovim porodicama.

Potpredsjednik SDS Nemanja Vasić kratko je poručio da političkim protivnicima želi mnogo uspjeha kada je u pitanju RS.



– Nadam se da će uspjeti u svemu što su zacrtali – navodi Vasić.

Poslanik SDS u NS RS Nedeljko Glamočak, bio je kratak u svojim željama, poručivši političkim protivnicima da “želi da samo nastave ovako kako rade”.



Član predsjedništva SNSD-a i poslanik te stranke u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac poželio je da u 2019. postoji mnogo više uvažavanja između vlasti i opozicije u RS, te da se prestane s ličnim uvredama.



– Političkim protivnicima iz RS želim srećnu Novu godinu u želji da poštuju ono što rade institucije RS – kazao je Košarac.

Poslanik PDP u NS RS Draško Stanivuković je poželio svojim političkim rivalima mnogo zdravlja, ali da “manje lažu”.



– Želim da konkretno rade i ulažu manje para u sebe, a više u narod kojem trebaju da služe. Želim da daju šansu mladim ljudima da povedu ovu zemlju u prosperitet. A, ako oni to ne žele da urade, mi ćemo se zato pobrinuti – kaže Stanivuković.

Poslanik PDP u NS RS Jelena Trivić poželila je da njeni politički rivali u 2019. malo više počnu uvažavati argumentovana rješenja koja nudi opozicija.



Poželevši im sve najbolje na privatnom planu, Trivićeva je dodala da je ponekad dobro uvažiti konstruktivne prijedloge bez obzira da li dolaze iz opozicije ili vladajuće koalicije.

Poslanik SDS u NS RS Nebojša Vukanović, očekuje od političkih protivnika da se urazume i da budu “manje pohlepni”.



– Najviše bih poželio da umjesto o sebi i svojoj partiji više vode računa o građanima i narodu koji im je ponovo dao povjerenje. Želim da budu manje pohlepni i da više vode računa o sirotinji – istakao je Vukanović.

Potpredsjednik NDP Zdravko Krsmanović kaže da svojim političkim neistomišljenicima želi što više dijaloga, te da ponekad poslušaju i drugu stranu.



– Moja osnovna zamjerka jeste što se do sada nekako nije vodio dijalog, već se igralo gluvih telefona. Želim da pobijedi dijalog i razmjena argumenata, a ne da samo dominira navijačka atmosfera na političkoj sceni – kaže Krsmanović.

Izvor: Srpskainfo
Foto: Siniša P./RAS Srbija

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Građanin RS

03.01.2019 19:16

JA IM SVIMA ŽELIM JEDNO, KAKO RADILI TAKO IM BOG POMOGAO...!!!

ODGOVORITE
Name

Seljak

03.01.2019 19:51

Ja sam vjerovao u Boga ali sad kad vidim šta sve popovi i političari rade nevjerujem da ga ima. Jel da postoji kažnjavao bi ove silne bogataše lopove a ne samo po sirotinji.

Name

Albert

04.01.2019 08:37

Nisi ti seljak, ti si idiot.

Name

Cuba Libre

03.01.2019 20:05

"svi su između sebe ucenjeni,i svi se drže za vratove"

ODGOVORITE
Name

SNSD+Paja Patak

03.01.2019 20:06

Papcine svih zemalja ujedinimo se!

ODGOVORITE
Name

Bili...

03.01.2019 20:27

Gdje se Cavic lesinar sakrio, uzeo pare od Dode a narod nek tuce narodna milicija. Bog samo nek im vrati kako rade po zasluzi svima politicarima.

ODGOVORITE
Name

Mile srbin

03.01.2019 21:38

Koliko ove uhljebe kostaju srpsku sirotinju koje sve benificije koriste za 10godina srpska ce biti zemlja staraca .bravo mile ekonomista nas

ODGOVORITE
Name

re

04.01.2019 11:17

i ja im želim isto, odnosno da bog da se svi političati pozabavili sami sa sobom

ODGOVORITE