Solari bi bio prvi u svojoj Primeri!

Tako kaže statistika. . .

Fudbal 13.12.2018 | 11:00
Solari bi bio prvi u svojoj Primeri!
Real Madrid Santijaga Solarija bio bi vodeći na tabeli Primere, da se računaju samo utakmice koje je Argentinac vodio sa klupe. Jednostavno, tako kaže suva statistika.  

Nekadadašnji levokrilni ofanzivac Kraljevskog kluba vodio je aktuelnog evropskog šampiona u pet ligaških utakmica, u kojima je ostvario četiri pobede i osvojio 12 bodova. U poređenju sa Barselonom, na primer, imao bi dva boda više, kao i od Betisa, koji je u poslednjih pet kola uzeo takođe deset bodova.

Gledajući ono što je iza Solarija ostavio njegov prethodnik Đulen Lopetegi, ovaj Real je za pet kola uradio gotovo isti posao kao u prvih deset kola sezone! Tada je Real skupio tek 14 bodova.

Kada je Argentinac preuzeo kormilo Kraljevski klub je bio deveti na tabeli, sa sedam bodova zaostatka u odnosu na Barselonu. Posle petnaest odigranih kola Real je trenutno skočio na četvrtu poziciju i zaosta za najvećim protivnikom tek pet bodova. Barselona je u poslednja tri kola ispustila čak pet bodova – dva na stadionu Vanda Metropolitano protiv Atletika i još tri nakon poraza od Betisa u Kataloniji. Real je jedino pretrpeo težak poraz na gostovanju Eibaru (0:3).

Uprkos lošem početku i sve što Đulen Lopetegi (ni)je uradio, Solari je uspeo da opere grehe svog prethodnika i vrati Realu određeni kvalitet. Zbog toga će se do kraja sezone, realno, boriti za titulu, što je posle samo deset kola pod Lopetegijem izgledalo kao nerealni cilj.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar