Danas nam ne treba kišobran

Neće nam kišobran trebati danas, padavina neće biti osim krajem dana mjestimično slaba kiša može pasti na jugozapadu i zapadu.

Republika Srpska 06.12.2018 | 07:17
Danas nam ne treba kišobran
Danas temperatura u granicama prosječnih vrijednosti za ovaj dio godine, ali narednih dana blagi porast temperatura. Očekuje nas nešto više sunčanih perioda u odnosu na jučerašnji dan.

Na zapadu umjereno do pretežno oblačno, ali bez kiše ovoga dana. Duvaće slab do umjeren vjetar promjenljivog smjera. Minimalna jutarnja temeratura kretaće se od -4 do -1. Maksimalna dnevna od 3 do 4 stepena.

Na sjeveru ovoga jutra moguća je magla, a tokom dana kao i na istoku umjereno do pretežno oblačno. Minimalna temperatura kretaće se od -8 do -1, maksimalna od 3 do 7 stepeni.

Na jugu će se smjenjivati sunčani periodi umjerene oblačnsoti. Jutarnja temperatura od -7 do -3, maksimalna dnevna od 4 do 10 stepeni.

U Federaciji Bosne I Hercegovine jutro pretežno sunčano, po kotlinama sa maglom. Tokom dana očekuje se naoblačenje sa zapada. Poslije podne slaba kiša u Кrajini, zapadnim, jugozapadnim i djelimično centralnim predjelima.

Biometeorološke prilike mogu izazvati uobičajene tegobe kod većine hronično oboljelih. Oprez se savetuje cerebrovaskularnim, srčanim i nervno labilnim bolesnicima. Smanjenje radne sposobnosti i reumatski bolovi su mogući kao meteoropatske reakcije.

Narednih dana neće biti većeg temperaturnog kolebanja, dakle temperature ostaju slične ovima danas, s tim što je ovo jutro malo hladnije.

Padavine su najavljene za naredne dane, tačnije za subotu, ali ne obilne I dugotrajne. Već u nedjelju nas očekuje lijepo vrijeme sa temperaturom višom za nekoliko stepeni.

(BN)

Komentari / 0

Ostavite komentar