Nisam pomenuo pakt protiv Srba

Kosovski vicepremijer Enver Hodžaj u izjavi za portal Antena M naveo je da nikada nije spomenuo u intervjuu koji je dao za zagrebački ''Večernji list'' stvaranje bilo kakvog pakta protiv Srbije te da su naslov teksta koji je juče odjeknuo regionom i ono što je on zapravo rekao dvije potpuno različite stvari.

Srbija 02.12.2018 | 18:40
Nisam pomenuo pakt protiv Srba
“Nikad nisam ništa rekao o stvaranju regionalnog pakta protiv Srbije. Naslov teksta i ono što sam zapravo rekao su dvije potpuno različite stvari”, kazao je Hodžaj.

Kako je dodao, sve ostalo u tekstu stoji. 

“Sve ostalo stoji: uplitanje Srbije na Kosovu da bi podrivala našu državnost, uplitanje Srbije u Crnu Goru i Makedoniju, kao i moj stav da regionalna saradnja stabilizuje Balkan i balansira Srbiju. Što se tiče mojih komentara da Srbija provodi agresivnu politiku protiv susjednih zemalja i da zapadni partneri treba da iskoriste svoj uticaj u Srbiji, koja je u suštini produžena ruka Rusije na Balkanu, sve su to moji poznati stavovi koje sam u proteklih deceniju više puta saopštavao, kazao je Hodžaj za Antenu M. 

''Večernji list'' juče je objavio tekst pod naslovom ''Hodžaj: U Makedoniji, Hrvatskoj, Crnoj Gori razgovarao sam o osnivanju pakta koji bi se suprotstavio Srbiji'', a u tekstu je navedeno da je Hodžaj ocijenio da Srbija želi destabilizuje čitav region te da je on u nekoliko navrata ''za vrijeme boravka u Hrvatskoj, Makedoniji i Crnoj Gori, razgovarao s čelnicima tih država da osnuju jedan pakt koji bi se suprotstavio Srbiji i njihovoj agresivnoj politici“, prenio je juče "Večernji".

(Agencije)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Sa strane

02.12.2018 17:47

A mi ti verujemo...

ODGOVORITE
Name

Re

02.12.2018 18:55

Vjeruj Vučiću, samo on govori istinu, a ostali lažu

Name

Neđo.2.12.2018

02.12.2018 18:12

Ćuti klipane koćeti verovati,ništa nisi bojli od klipana Tačija i Haradinaja zločinca.A i sestra po naoružanju,Kolinda Kitica ništa nije bplja od Pavelića i Franje Tuđmana.Sve skupa kad sabereš samo smeće.

ODGOVORITE
Name

hm

02.12.2018 18:19

Ko nasijeda na vase licemjerstvo. Dok vi otimate od Srbije i stvarate veliku Albaniju,pa bi posle os Makwdonije i Crne Gore, dok Hrvatska zeli dio BiH,a napravila nakvece etnicko ciscenje,vi bi nekome prasinu u oci. Srbija sve manja a kao stvara se velika. Vi ste dio Srbijw i pomirite se sa tim, kao sto je Srpska dio BiH i neka se pomiri sa tim. Makedonija i Crna Gora nemaju problem no vi bi da ga pravite. Saradjujtw, ekonomski se razvijajte, manite se gluposti, avako čjudsko bicw ima jedan zivot i treba to cijeniti.

ODGOVORITE
Name

Haradinaja Begic

02.12.2018 19:06

Reklja-kazalja. Zemljak, dobro.

ODGOVORITE