Kako preteranim slavljem uništiti ukrštene ligamente?!

Učite na primeru engleskog MMA borca, Džeka Kalšoa. . .

Ostali sportovi 29.11.2018 | 12:30
Kako preteranim slavljem uništiti ukrštene ligamente?!
Sportisti, pa makar i amateri, kakav je i "junak" ove naše priče, rade na sebi godinama temeljno i posvećeno, što na fizičkom, što na psihičkom planu ne bi li dostigli zacrtani cilj.

Te godine prolivenog znoja i odricanja kad-tad dođu na naplatu, da li pobedom, da li osvajanjem titule, prvog mesta ili čega već ne. To su trenuci kada sve konačno "legne", kada padne i teret sa srca i sa leđa, kad je sve kako treba. Ruke su u vazduhu, samo nebo je iznad njih, slavlje, grljenje, možda i pokoja suza.

Proslava sportskog uspeha kao retko šta u životu "udari" čoveka tako da ga emocije preuzmu i učine da se oseća najjačim, najvišim, ma neuništivim.

Tako se osećao pre neki dan i amaterski MMA borac Džek Kalšou nakon što je u okltagonu zaista impresivno savladao Zeka Edvardsa. Ponesen uspehom Kalšou je skočio na ogradu i omda nepažljivo skočio sa nje. Prilikom nekotrolisanog doskoka stradalo je koleno, tačnije ukršteni ligamenti. Bila je gorka, pirova pobeda.A svi dobro znamo šta znači kada stradaju ligamenti kolena - operacija, pa najmanje šest meseci oporavka.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar