Odblokirano ŠG Klekovača-Potoci

U Istočni Drvar stigla je komisija Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske i Milan Kecman, kojeg je resorno ministarstvo predložilo za direktora Šumskog gazdinstvg "Klekovača-Potoci".

 

Republika Srpska 17.11.2018 | 11:01
Odblokirano ŠG Klekovača-Potoci
Za danas je najavljena primopredaja dužnosti, ali dosadašnji vršilac dužnosti direktora Nikola Јanković još se nije pojavio.

Radnici Šumskog gazdinstva su odblokirali prostorije gazdinstva, sklonili mašine, i komisija je zajedno sa Kecmanom ušla u prostorije gazdinstva. 

Radnici Šumskog gazdinstva "Klekovača-Potoci" danima su protestvovali zahtjevajući Jankovićevu smjenu, optužujući ga da je otpustio dugogodišnje radnike iz Istočnog Drvara i Drvara, a na njihova mjesta zaposlio ljude iz drugih opština, uglavnom iz Ribnika.

Primopredaja između Jankovića i predstavnika Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srpske do sada je pokušana dva puta, ali bez uspjeha.

Prvi put primopredaja nije obavljena, jer se taj dan nije pojavila komisija koja je trebalo da dođe po nalogu generalnog direktora "Šuma Republike Srpske" Riste Marića.

Nakon toga, primopredaja nije obavljena, jer je komisija preduzeća "Šume Republike Srpske" na tu poziciju predložila Nikolu Stojakovića, ekonomistu iz Ribnika.

Nadzorni odbor "Šuma Republike Srpske" juče je razriješio generalnog direktora ovog preduzeća Ristu Marića, a kao razlog njegove smjene navedeni su, između ostalog, i problemi u Šumskom gazdinstvu u Istočnom Drvaru.

"Marić nije poštovao mjere koje su predlagali Nadzorni odbor i resorno ministarstvo i to je jedan od razloga za njegovu smjenu", rekla je predsjednik Nadzornog odbora "Šume Republike Srpske" Biljana Marković.

Na njegovo mjesto imenovan je Zoran Stojčić iz Banjaluke, jedan od izvršnih direktora u preduzeću.

(Srna)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Zare

17.11.2018 10:12

Mislite otkovali su preduzeće... Šojić je mala maca za ove naše, hm...

ODGOVORITE
Name

Drvar

17.11.2018 11:29

Primopredaja vikendom,neradnim danom bez prisustva starog direktora koji je nocas smijenjen ekspresno Po nalogu poznatog sijedog momka sa slike je klasicna provala jer su kljucevi Jos uvijek kod starog rukovodstva koje Jos uvijek nije obavijesteno o smjeni I primopredaji..Ovo moze samo kod nas u I. Drvaru.

ODGOVORITE
Name

Demagogija i korupcija

17.11.2018 12:11

Ovo šumsko gazdinstvo je uslov opstanka ove smiješne opštine. Opština visoko u planini, iza sedam gora i dolova, debelom šumom okružena. Niđe puta, niđe staze ni pogaze. Ni 50 stanovnika ođe nema.

ODGOVORITE
Name

Banja Luka

18.11.2018 17:41

Sve su to kadrovi SPa takvih je puno u vladi,ministarstvima,upravama,gazdinstvima inspekciji.Malo pogledajte sta rade i oni odgovaraju SP a ne vladi i ministrima.Tamo gdje je direktor iz SP primaju se clanovi te stranke i niko iz SNSD a koalicija.Puno je takvih

ODGOVORITE