Blokada puteva u Francuskoj

Širom Francuske za danas je planirana blokada puteva, mostova i naplatnih rampi u znak protesta zbog povećanja cijena goriva.

Republika Srpska 17.11.2018 | 10:54
Blokada puteva u Francuskoj
Blokade pod nazivom "žuti prsluk" zbog boje zaštitnih prsluka kao simbola protesta trebalo bi da budu obavljene na najmanje 700 lokacija.

Demonstranti optužuju francuskog predsjednika Emanuela Makrona da je u svojoj politici zapostavio "male ljude".

Makron je ove sedmice priznao da nije uspio da pomiri francuski narod sa liderima, ali je optužio političke neistomišljenike da proteste koriste kao blokadu njegovih reformi.

Francuski zvaničnici su upozorili da, iako neće blokirati proteste, neće dozvoliti da zaustave protok na putnim mrežama.

U proteklih godinu dana cijena dizela, koji najčešće koriste vozači u Francuskoj, porastao je za oko 23 odsto na 1,51 evro po litri što je najviše od početka milenijuma.

(Srna)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

bl

17.11.2018 09:57

A mi pravimo se bogati pa necemo protestovati kada nasi politicari zbog MMFi kredita podizu cijene goriva a plate petina u odnosu na Francusku

ODGOVORITE
Name

ne

17.11.2018 10:40

lupaj gluposti, ko ti brani izadji pa protestuj, takvih potpaljivaca ima na pretek u ovoj nesretnoj zemlji.Da si malo pametniji vidio bi da i zemlje sa boljom ekonomijom imaju isti problem, ali ajde da ovde za sendvic palis narod, ali bez uspjesno

Name

@re ne

17.11.2018 11:35

Ne lupaj čovjek u pravu-Najmanja satnica u Francuskoj je 10.5 eura a gorivo skočilo na 1.50 eura Sjedi i sračuunaj da je gorivo kod nas 7-10 maraka Kako izračunaj sam ako znaš.