Kitarović: Nije stigao poziv...

Nakon što je u utorak iz Demokratske fronte saopšteno da je novoizabrani član Predsjedništva BiH Željko Komšić pozvao predsjednicu i premijera Hrvatske da nakon formiranja novog saziva Predsjedništva BiH dođu u zvaničnu posjetu BiH, iz kancelarije Kolinde Grabar-Kitarović su za Klix. ba potvrdili da nikakav poziv nije stigao.

Region 07.11.2018 | 12:04
Kitarović: Nije stigao poziv...
"Kancelarija predsjednice Republike Hrvatske nije dobila poziv člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Komšića predsjednici Republike Hrvatske Kolindi Grabar-Kitarović da nakon saziva Predsjedništva BiH dođe u službenu posjetu Bosni i Hercegovini", rekli su za Klix.ba iz Kancelarije Grabar-Kitarović.

Komšić je naveo da je pozvao Plenkovića i Grabar-Kitarović kako bi se na nivou institucija razgovaralo o svim otvorenim pitanjima između BiH i Hrvatske, ali i o zaključcima Savjeta Evropske unije u kontekstu podrške Republike Hrvatske provođenju presuda Evropskog suda za ljudska prava.

"S obzirom da predsjednica i premijer Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović i Andrej Plenković kontinuirano izražavaju zabrinutost stanjem u BiH, i da pred međunarodnim govornicama tematiziraju društvene i političke prilike u našoj državi, pozivam ih da odmah nakon formiranja novog saziva Predsjedništva BiH, načine zvaničnu posjetu Sarajevu, odnosno Predsjedništvu BiH", rekao je Komšić.

Nakon toga, iz DF-a je saopšteno da se Komšić nalazi u službenoj posjeti Hrvatskoj. Na kraju se ipak ispostavilo da je u Zagreb otputovao kako bi se sastao s bivšim predsjednikom Hrvatske Stjepanom Mesićem kojeg nije dugo vidio.

Izvor: Kliks

Komentari / 0

Ostavite komentar