Što prije otkriti ubice policajaca

Sindikat Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH pruža punu podršku pravosudnim i policijskim agencijama na svim nivoima kako bi se na brz i efikasan način otkrile i kaznile ubice policajaca Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Adisa Šehovića i Davora Vujinovića.

Bosna i Hercegovina 27.10.2018 | 09:05
Što prije otkriti ubice policajaca
Članovi sindikata izrazili su saučešće porodicama ubijenih policajaca koji su vršili svoju časnu dužnost, kao i svim zaposlenim u policijskim strukturama Kantona Sarajevo, prenosi portal "Kliks".

"Pružamo punu podršku pravosudnim institucijama i policijskim agencijama svih nivoa, kako bi se na brz i efikasan način otkrili, priveli pred lice pravde i sankcionisali svi izvršioci i njihovi pomagači", poručuju iz Sindikata Direkcije za koordinaciju policijskih tijela.

Iz ovog sindikata dodaju da je jučerašnje ubistvo dvojice policajaca još jedan pokazatelj kako je u pitanju častan i opasan posao, te da je potrebno konačno izvršiti dodatni napor u vezi sa materijalno-tehničkim opremanjem i osavremenjavanjem policijskih agencija na svim nivoima u BiH.

Policajci Adis Šehović i Davor Vujinović stradali su juče u sarajevskom naselju Alipašino Polje kada su na njih pucali osumnjičeni kradljivci automobila.

Šehović je ubijen na licu mjesta, dok je Vujinović podlegao usljed teških povreda glave u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

U toku je velika policijska potraga za počiniocima u koju su uključene sve policijske agencije u BiH.

(Srna)

Komentari / 12

Ostavite komentar
Name

Igor

27.10.2018 07:22

Saucesce porodicama policajaca . I samo jedno ljudsko pitanje za sindikat policije , kada cete reagovati prema vasim clankvima da napokon svi pocnu raditi svoj posao. Sefovi vam plivaji u parama a obicni policajci trpe. Ko je digao glas protiv vise nego "traljave" istrage ubistva Davida Dragicevica?

ODGOVORITE
Name

Radionice

27.10.2018 08:04

I uništiti radionice za rasklapanje auta na Romaniji.Srbin sam.Želim mir Sarajevu i svima.Saucesce porodicama heroja.

Name

ZA Radionice

27.10.2018 08:43

Eto posto znas gdje su prijavi nema koristi od pisanja na sajtu.Saucesce porodicama ubijenih policajaca.

Name

U3PM

27.10.2018 07:35

Otkrice ih kao i ubice Davida Dragicevica. Kad u istrazi signu do nogodavaca, shvstice da su im to nadredjeni i pretpostavljeni.

ODGOVORITE
Name

Re

27.10.2018 07:52

Rodjen i si gluo...ili bezobrazan?

Name

Banjalucanin SDS

27.10.2018 08:06

Malo je neobicno da neko ide krasti auto sa kalasnjikovim.

ODGOVORITE
Name

RE

27.10.2018 08:33

Mozda su trebali sa pištoljem n a vodu. Gdje ti ziviš.

Name

Istočno Sarajevo

27.10.2018 08:33

Pa brale, tako se to radi u Sarajevu već godinama. Zaganja ih policija, a oni izadju sa automatskom. Ovi se vrate i ne pricaju svoju bruku nikom...

Name

re Banjalucanin SDS

27.10.2018 09:00

Da vrlo je cudno .Nikad dosada da znam u kradji automobila,a to najvise rade nazovimo ih profesionalci nije pucano pogotvo ne iz dugih cijevi,a nadam se da ce ih otkriti pa ce mo vidjeti.Pa to su i obicni gradjani primijetili u prvim izjavama,kao kradu se auta godinama ali niko nije pucao.

Name

Banjalucanin SDS

27.10.2018 11:41

Pa zato i govorim , ovaj sto je pokusao biti sarkastican je izuzetno glup tip. Cuj ides obijati auto sa automatskom puskom. Dajte mi jos jedan slucaj ovakav zabiljezen. Naravno da zelim da se uhvate i najstroze kazne.

Name

re Banjalucanin SDS

27.10.2018 16:31

Prijatelju u Sarajevu se godisnje ukrade oko 1.000 auta, sto govori o dobro uigranoj mafiji, naoruzani idu u kradje auta , nece s prackama ici. Ne lupaj kad ne znas. Licno sam to dozivio sreca pa nisu pucali. Pogledajte na youtube kradje auta u Sarajevu. U Broxu ovo nema, a i policija ima upetljane prste u svemu i pruza zastitu automafiji u Sarajevu i odaje podatke o vlasnicima vozila. Sad ako policija ne rijesi ovo pitanje trajno i ne ocisti svoje redove onda cemo mi morati stvari uzeti u svoje ruke. Uvijek je prica eto iz RS kriminalci ukrali, ok to stoji, al ko im daje naredbe i tipuje vozila? Mafija sarajevska eto ko i po nalogu istih prebacuju auta u RS, kako onaj sa Sokoca zna cije je auto ukrao i da ga zove na mobilni i trazi otkup vozila ili ucjenjuje porodicom gdje ko radi ide u skolu itd... Sav mozak automafije je u Sarajevu , pa gospoda iz MUP KS nek pocnu konacno kosti lomiti ili da ih mi lomimo.

Name

Mi

27.10.2018 09:09

treba policija to da rješava po kratkom postupku

ODGOVORITE