Novak najvjerovatnije ne igra ni u Bazelu!

Osvajač titule na Mastersu u Šangaju Novak Đoković za sada nema plan da igra u rodnom gradu Rodžera Federera, na turniru Serije 500 u Bazelu.

Tenis 20.10.2018 | 11:30
Novak najvjerovatnije ne igra ni u Bazelu!
Đoković je posle turnira u Kini rekao da razmišlja o tome da se prijavi za jedan od dva turnira koji se igraju od 22. do 28. oktobra, ali je već potvrdio da neće biti u Beču.

To je otvorilo mogućnost da se ipak prijavi za takmičenje u Švajcarskoj, ali sudeći prema poslednjim informacijama, čini se da će cele nedelje pauzirati i spremati se za turnir u Parizu.

Srpski teniser je u fantastičnoj formi, neporažen je na 18 mečeva uzastopno i svakako da bi u Bazelu voleli da ga vide na terenu, posebno jer tamo neće biti Rafaela Nadala.

"Svakako da bismo voleli da vidimo Novaka u Bazelu. Njegov menadžment je zasut našim pozivima. Posle otkaza Nadala jasno je da bi bilo lepo kada bi došao ovde", izjavio je "Bliku" direktor turnira Hervig Straka.

Jedan od čelnika turnira, Rodžer Brenvald otkrio je da je bio u kontaktu sa Đokovižem po pitanju njegovog učešća u Bazelu.

"Nije baš da smo bili pasivni po ovom pitanju. Đoković nam je u ponedeljak uveče rekao da uzima odmor pred takmičenje u Parizu. Svakako da bih znao da Novak želi da igra ovde", rekao je Brenvald.

Rodžer Federer sa osam titula je apsolutni kralj ovog turnira, a Đoković, zanimljivo, u Bazelu nije igrao od 2011. godine. Takođe, odlučeno je da specijalnu pozivnicu dobije američki teniser Džek Sok.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar