Izmišljen pokušaj otmice djece

- Pripadnici MUP preduzeli su sve mjere iz svoje nadležnosti na rasvjetljavanju svih okolnosti prijavljenih pokušaja otmica djece juče u Novom Pazaru i Rumi.

Srbija 13.10.2018 | 16:01
Izmišljen pokušaj otmice djece
To je izjavio izjavio Ranđel Milošević, iz Uprave policije i dodao da je temeljnim provjerama utvrđeno da je u sva četiri slučaja riječ o lažnim prijavama.

On je precizirao da je novopazarska policija u vezi sa prijavom otmice 10-godišnjeg dječaka utvrdila da navodi o događaju sa dvojicom mladića u crvenom automobilu nisu tačni. Dječak je u razgovoru sa roditeljima i nadležnim službama izjavio da je zakasnio na čas sa odmora i da bi opravdao kašnjenje sjetio se priče koju je prethodni dan čuo o navodnim pokušajima otmica u Novom Pazaru iz razgovora učiteljice i njegove majke. 

U vezi sa prijavom pokušaja otmice 11-godišnje djevojčice kojoj je, takođe, navodno mladić iz crvenog automobila nudio čokolade i insistirao da uđe u vozilo, pregledom video nadzora utvrđeno je da se pokušaj otmice nije dogodio. 

Takođe i sedmogodišnja djevojčica koju je navodno stariji čovek nudeći joj slatkiše pokušao da namami u bijeli kombi naknadno je navela da je izmislila događaj i da je prethodnih dana čula priču u školi od drugara, dodao je Milošević.

Osim ovih slučajeva u Novom Pazaru i u Rumi, primljena je i prijavu pokušaja otmice 15-godišnje djevojčice, ali je utvrđeno da je vozilo prošlo pored nje i da nije bilo nikakvog ni fizičkog, ni verbalnog kontakta.

"Ističemo da policija postupa u svim prijavljenim slučajevima sa velikom pažnjom i odmah preduzima sve neophodne mjere na utvrđivanju okolnosti događaja. Takođe još jednom apelujemo na sve, posebno na roditelje i nastavnike, da ne šire neproverene informacije koje dovode do uznemirenja javnosti, a pre svega same djece", napomenuo je Milosević.

Da podsjetimo, djevojčica iz Grocke izmislila je svoju otmicu kako bi izostala iz škole. I pokušaj otmice devojčice iz Novog Sada takođe je lažan.

(Tanjug)

Komentari / 0

Ostavite komentar