Vučelić: Oteli nam bar 4 boda, nelogične greške sudija!

"Većina naših arbitara obavlja redovan posao u institucijama državnog aparata. Nelogično je da na isti takav način ne rade i na fudbalskom terenu", rekao je predsednik Partizana u intervjuu za "Večernje novosti".

Fudbal 03.10.2018 | 21:45
Vučelić: Oteli nam bar 4 boda, nelogične greške sudija!
Još se nije "sleglo tlo" posle 158. "večitog derbija" i diskutabilnog izjednačujućeg gola Crvene zvezde, a suđenje na Partizanovoj utakmici ponovo je dospelo u centar pažnje.

Crno-beli su tokom vikenda gostovali Radničkom u Nišu i bili oštećeni, jer najbolji srpski sudija Milorad Mažić nije dosudio očigledan penal u korist ekipe Zorana "Bate" Mirkovića.

Konačan rezultat bio je 2:2, poznati arbitar je na stadionu uputio izvinjenje šefu struke Partizana, a njegova greška uočena je i javno, od člana Sudijske komisije Fudbalskog saveza Srbije.

Dan nakon tog meča, predsednik crno-belih Milorad Vučelić je u intervjuu za "Večernje novosti" govorio o suđenju na Partizanovim utakmicama u prethodnim kolima.

"Evidentno je da smo u poslednjih nekoliko mečeva oštećeni najmanje za četiri boda, što bi značajno promenilo pogled na tabelu Superlige. Kruna svega lošeg što se dešava Partizanu je nedosuđeni penal u finišu prvog poluvremena u Nišu", rekao je on.

Vučelić je zapitao zašto je arbitrima problem da dobro sude crno-belima.

"Opšte je poznata stvar da većina naših fudbalskih arbitara, dok nisu na fudbalskom terenu, obavlja vrlo odgovorno svoj redovan posao u nekoj od instituacija državnog aparata. Zbog toga je prilično nelogično da na isti takav način ne obavljaju posao i na fudbalskom terenu", dodao je on.

Partizanov predsednik još jednom je istakao klupski apel za uvođenje video tehnologije, u bilo kom obliku.

"Evidentno je da sudije greše, u poslednje vreme prečesto na štetu Partizana, pa im je zbog toga više nego potrebna pomoć. Da li će to biti uvođenje gol-tehnologije, VAR sistema ili nešto treće, neka odluče oni koji su najpozvaniji. Najviše mi je žao igrača Partizana, koji su najdirektniji svedoci ogromne nepravde koja im se nanosi"

"Postoje čak i neki navijački apeli da Partizan napusti takmičenje. Odgovorno tvrdim da do toga neće doći, već apelujem na naše igrače da naše igrače da na terenu pokažu svojim znanjem da sve zavisi baš od njih", poruka je Vučelića.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar