Premijerka RS u posjeti Birču

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović boravila je danas u posjeti Zvorniku gdje je u naselju Pilica prisustvovala otvaranju puta dužine tri kilometra za koji je Vlada obezbijedila 400. 000 KM.

Republika Srpska 25.09.2018 | 15:44
Premijerka RS u posjeti Birču
Cvijanovićeva je tom prilikom napomenula da je ovaj projekat jedan u nizu koji se realizuje u Srpskoj u saradnji sa lokalnim zajednicama, te istakla da je danas posebno zadovoljna jer ovaj put u Pilici mnogo znači za mještane.

"Nama je važno da razvijamo i gradove i sela, srećna sam da se kad god možemo okupimo sa mještanima i obilježimo ovako važne stvari", rekla je Cvijanovićeva.

Ona je dodala da se u ovom momentu realizuju investicije od oko dva miliona KM na području Zvornika.

Ona je navela i da je danas na sastanku u Zvorniku obavijestila gradonačelnika Zorana Stevanovića i direktora vrtića u tom gradu da je Vlada Republike Srpske donijela odluku da finansijski podrži opremanje vrtića sa 190.000 KM.

Ona je istakla važnost ovog objekta, koji će omogućiti smještaj oko 150 djece, tako da će biti smanjena lista čekanja na upis.

"Izgradnja novog vrtića u Zvorniku je u okviru velike kampanje na nivou Republike, koju su podržali predsjednik Srpske Milorad Dodik i Vlada da se grade vrtići u mnogim opštinama širom Srpske", rekla je Cvijanovićeva.

Cvijanovićeva je novinarima nakon svečanosti, kako prenosi RTRS, izjavila da je kroz Razvojni program Srpske u ranijem periodu investirano oko 120 miliona KM u projekte koji su bili važni opštinama u Srpskoj, te naglasila da Vlada finansijski pomaže i gradska i ruralna područja.

Premijerka Srpske je napomenula i da je Republika stabilna i jaka, te da može da iskorači prema potrebama lokalnih zajednica i da ih razvija.

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović istakao je da je Zvornik zahvalan Vladi Srpske jer je obezbijedila sredstva za asfaltiranje dionice puta u Pilici.

"To je koštalo nešto više od 400.000 KM, a mi smo praktično na ovaj način asfaltirali kompletnu ovu mjesnu zajednicu. Dio po dio asfaltirali smo 30 kilometara puta", rekao je Stevanović.

On je dodao da sada građani sa najudaljenije tačke sela imaju dobru putnu komunikaciji sa magistralnim putem Zvornik-Bijeljina.



Predsjednica Vlade Republike Srpske posjetila je danas u naselju Branjevo kod Zvornika novoizgrađenu fiskulturnu salu pri devetogodišnjoj područnoj školi matične Osnovne škole "Vuk Karadžić" Roćević, u koju je uloženo 425.000 KM.

"Ovo je samo jedan od više projekata koje realizujemo na području Zvornika i mi smo, kao Vlada, zadovoljni što smo izašli iz finansijskih problema, što možemo da gradimo i radimo i da razvijamo naše lokalne zajednice, ispunjavamo obaveze koje oni imaju prema našim građanima, te da svi zajedno stasavamo u jaku, ozbiljnu Republiku Srpsku, na šta sam jako ponosna", rekla je Cvijanovićeva, obraćajući se mještanima, nastavnicima i učenicima škole u Branjevu.

Predsjednica Vlade izjavila je da je Vlada, osim ulaganja u putnu infrastrukturu od oko 1,2 miliona KM, izdvojila i oko 800.000 KM za dvije fiskulturne sale u devetogodišnjim školama Branjevo i Karakaj.

Ona je izrazila zadovoljstvo što se u Zvorniku gradi i što je jedan broj projekata u završnoj fazi realizacije, dodajući da su svi ti projekti podržani sredstvima Vlade Republike Srpske.

Ističući da se na području grada Zvornika realizuju mnogi projekti, Cvijanovićeva je rekla da je tako i u svim opštinama i gradovima širom Republike Srpske.

"To pokazuje da je Republike Srpska izašla iz krize i da se sada možemo posvetiti razvoju lokalnih zajednica na jedan dinamičniji način, sa više energije i finansijskih sredstava", istakla je Cvijanovićeva.

Stevanović je naglasio da je rekonstruisano porodilište u Opštoj bolnici Zvornik uz svesrdnu pomoć Vlade Republike Srpske i zahvalio Cvijanovićevoj na podršci Vlade za opremanje vrtića, čime je obezbijeđen boravak za još 150 djece.



U Bratuncu je premijerka Srpske, zajedno sa načelnikom ove opštine Nedeljkom Mlađenovićem, otvorila novoizgrađeni Dom zdravlja i infrastrukturu oko ovog objekta u šta je Vlada uložila 2,2 miliona KM, a opština 200.000 KM.

Cvijanovićeva je prisustvovala i svečanoj akademiji povodom Dana opštine, gdje joj je uručeno najveće opštinsko priznanje - Plaketu opštine Bratunac. Plaketa će biti uručena i predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku



Ona je naglasila da je Vlada pokazala ozbiljan odnos prema Bratuncu realizacijom niza infrastrukturnih saobraćajnih i vodoprivrednih projekata, ali i izgradnjom i rekonstrukcijom objekata iz oblasti zdravstva i obrazovanja.

"Ako opštine nisu razvijene ili se ne unapređuju onda ne možemo govoriti ni o jakoj Republici Srpskoj", rekla je Cvijanovićeva.

Ona je navela da je u ovoj opštini kandidovano, ali i odobreno nekoliko ozbiljnih projekata, te da je potrebno uraditi još mnogo toga da bi se moglo reći da i Bratunac, kao neke ostale opštine, definitivno ide putem razvoja.

Premijerka Srpske je ocijenila da je veoma značajna veza sa Srbijom posredstvom izgradnje mosta "Bratoljub" i da već ima zainteresovanih investitora koji sada na drugačiji način posmatraju Bratunac i to područje.

Nakon Bratunca, Cvijanovićeva je, zajedno sa predsjednikom Srpske Miloradom Dodikom, posjetila opštinu Srebrenica.

(BN)

Komentari / 21

Ostavite komentar
Name

Dule

25.09.2018 13:45

Kakvi gadovi

ODGOVORITE
Name

?

25.09.2018 13:49

A zbog cega gadovi, mzd. nebi bili gadovi da nista ne rade. Koji si ti gad!!!

Name

Rere

25.09.2018 14:05

Gadovi jer kupuju narod ovako pred izbore. Put u Pilici otvara premijer.... Eeeeej

Name

mico

25.09.2018 14:31

Četiri godine ništa ne rade i onda pred izbore otvaraju ovo otvaraju ono... nigdje fabrike!

Name

Više ne ide ovako

25.09.2018 14:38

Neka lažu i mažu glupe koliko im volja, svaki normalan i inteligentan čovijek vidi da su oni ovoj regiji nanijeli mnogo zla. Uništili su sve čega su se dohvatili. Sada je na redu i alumina, plan su napravili. Moj glas ide za čovjeka iz naroda, ovog puta glasam za gospodina Hadži Jovana Mitrovića. Realno najpismenijeg i najkulturnijeg poslaničkog kandidata iz Zvornika. Ne želim da imamo predstavnike zbog kojih će da mi se ismijavaju kada negdje odem van Zvornika. Za mene je bruka da me predstavlja dojučerašnji geometar i dezerter, alkoholičarka Spomenka, bilmez Kostadin (specijalac) ili pomoćnik strugara Obren i ona njihova pudlica.

Name

Одговор за "?"

25.09.2018 15:16

Ти свакако ЈОШ ниси стигао до титуле гада, па ти је зато криво. Полако, има времена, мораш само да учиш вриједно. :):):):)

Name

Istina

25.09.2018 15:34

Jesu gadovi, kreditno zaduzili sve gradjane RSa da ne mozemo vratiti pare za 5 generacija ,a trose te pare za partijske promocije.To je uvjek bio i ostao ljudski gad, ili ti mislis da je to normalno.Ravno je to kradji

Name

Zile

25.09.2018 15:42

Žuja je u akci ali joj to nece pomoci u oktobru ce doživjeti potpuni slom izgubice sve.

Name

Галасам праву страну: Говедарицу, Иванића и Хаџи Јована

25.09.2018 17:08

Што смо се коцкали коцкали смо се. Будалама смо давали глас и ево до шта су нам довели Зворник. Задужили су га толико да ни наша унучад не могу вратити дуг. Урадили нису ништа, али ништа на спрам онога колико смо задужени. Зачудио сам се прије пар дана када ми је дошао на врата Зоран Стевановић и тражио да гласам за њега и Драгомира Васића. Нисам могао да повјерујем шта је рекао, те га упитах да понови. Каже Дебели направили смо договор, Драгомир је мој човјек. Желудац ми се окренуо.

Name

Coa

25.09.2018 13:53

Opet ova jadna ko' da je doruckovala digitrone. Ama koji novac, ciji novac? Hvala ti sestro draga Ali sto ne kazes ko ce to platiti.

ODGOVORITE
Name

Mk

25.09.2018 14:16

BAŠ JE JADNA .KOD KUĆE JOJ SE PORODICA RASPADA A ONA PRAVI PUTEVE.JADNA JE BAŠ.

Name

Ulice

25.09.2018 13:58

Zoran je legenda !!!

ODGOVORITE
Name

Re

25.09.2018 16:07

Zoran zvani Gladni.

Name

pop

25.09.2018 14:19

Za Dom Spremni buduca presjednici ustaška unuko.imas pdrsku iz 102 brigade HVO

ODGOVORITE
Name

modričanin

25.09.2018 14:27

I 105-e

Name

motika

25.09.2018 14:32

Za bježaniju spremni!

Name

Hrvatska Dodigova Zajednica Bukovine i Hrastovine

25.09.2018 14:24

Što se ono na zgrad’ vlade sjaji, dida Peje šahara na glavi, potkovice konjska alatkice, dodj’ na čizme naše poglavnice!

ODGOVORITE
Name

Mato

25.09.2018 15:48

Jel govorila mislim kako je ona rijesila pitanje pljacke biraca i alumine ajd sto pobjeze litvanac to dodik tvrdi daje brat mada je vise stotina miliona pokradeno lili je bio u dogovoru sa domacim pljackasima i podijelili plijen a domaci to se nesmije dijerat toje jedna porodica. SNSD.

ODGOVORITE
Name

decko

25.09.2018 15:57

Sta je Birce? Gdje je to?

ODGOVORITE
Name

re dečko

25.09.2018 17:10

Svako danas može komentarisati sve. Uzmi knjigu malo

Name

Birc cetnicki

25.09.2018 17:20

Doceka unuku peje marica zvanog dida e bircani zalosti moja jeb cvijetin mijatovic valjda vas ima koji znato koje taj heheh