SzP: Srpska ima resurse za razvoj

Republika Srpska 23.09.2018 | 20:01
SzP: Srpska ima resurse za razvoj
Republika Srpska treba da živi od svojih prirodnih bogatstava, poručio je predsjednički kandidat Saveza za pobjedu Vukota Govedarica u Ugljeviku na predizbornom skupu SzP.



„Ovde u Ugljeviku Rudnik i termoelktrana su ozbiljan subjekt koji razvija regiju i Republiku Srpsku. Moj pristup je da Republika Srpska treba iskorištavati svoja prirodna bogatstva. Firma „Komasar enerdži“ je stigla prije sedam godina, a već najavljuju tužbe protiv Srpske koje im je omogućila aktuelna vlast, dala im koncesiju na prirodna bogatstva, a nisu završili objekat Termoelektrane i to ćemo da promijenimo nakon pobjede“, rekao je Govedarica.

On je naglasio da podmajevički kraj ima odličnu perspektivu.

„Naše prirodne resurse moramo da stavimo u funkciju razvoja, a ne plijena pojedinaca“, kazao je Govedarica.

Kandidat SzP za srpskog člana Predsjedništva BiH Mladen Ivanić rekao je da će život u Republici Srpskoj normalno da se nastavi i poslije promjene vlasti SNSD-DNS-SP, koja iz sopstvenog straha plaši narod raznim udarima.



”Jedina razlika je što će od 8. oktobra biti bolje, i mirnije. Promjena je izvjesna. Važno je da izađete i iskoristite svoj listić, da glasanjem spriječite manipulaciju. Popijte kafu, pa na izbore!”, rekao je Ivanić.

Kandidat PDP-a za NSRS Dragomir Sekulić pozvao je sugrađane u Ugljeviku da izađu na izbore 7.oktobra.

"Za 14 dana biramo između dva koncepta: opstanka i nestanka, stabilnosti i nesigurnosti, mira i rata. Podržite Vukotu Govedaricu i Mladena Ivanića zbog budućnosti, stabilnosti, mira i opstanka“, kazao je Sekulić.

Kandidat SDS-a za NS RS Jugoslav Cvetković rekao je da će se boriti za napredak, prosperitet Republike Srpske, demografiju i zdravstvo.

Predsjednik SDS-a u Ugljeviku Vasilije Perić rekao je novinarima da je prisustvo velikog broja ljudi na skupovima SzP dokaz da će se 7. oktobra desiti promjene koje su potrebne ovom društvu, saopšteno je iz SzP.



BN TV