EU osudila napad na Kovačevića

Evropska unija oštro osuđuje bilo kakve prijetnje i fizičke napade na novinare i medijske slobode, te apeluje na agencije za sprovođenje zakona u BiH da u potpunosti istraže takve slučajeve kako bi se osigurali bezbjedni uslovi rada za sve novinare, saopšteno je iz Ured specijalnog predstavnika EU u BiH.

Republika Srpska 27.08.2018 | 16:14
EU osudila napad na Kovačevića
"Novinari moraju biti u mogućnosti da obavljaju svoj posao potpuno bezbjedno u Bosni i Hercegovini. Napadi na medije, kao u najnovijem slučaju novinara Vladimira Kovačevića, predstavljaju kršenja novinarskih prava, jer je njihova bezbjednost preduslov za slobodu govora i slobodu medija.

Evropska unija oštro osuđuje bilo kakve prijetnje i fizičke napade na novinare i medijske slobode, te apeluje na agencije za sprovođenje zakona u BiH da u potpunosti istraže takve slučajeve kako bi se osigurali bezbjedni uslovi rada za sve novinare.

U okviru priprema Mišljenja Evropske komisije o zahtjevu BiH za članstvo u EU, Evropska unija, između ostalog, razmatra činjenice, uključujući kako se institucije u Bosni i Hercegovini odnose prema govoru mržnje, napadu, prijetnjama i pozivanjima na nasilje, na i izvan interneta.

Sloboda izražavanja, sloboda medija i bezbjednost novinara predstavljaju važne prioritete za Evropsku uniju i, kao dio kopenhaških političkih kriterija, su ključni aspekti procesa EU integracija zemalja Zapadnog Balkana, uključujući Bosnu i Hercegovinu. Pomno pratimo ova pitanja pri ocjenjivanju spremnosti BiH da se približi Evropskoj uniji. Očekujemo punu podršku svih vlasti u BiH u ostvarivanju ovih političkih prioriteta". kaže se u saopštenju.

BN TV

 

 

 

 

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Ime

27.08.2018 14:19

Pa učinite nešto pomozite ovim ljudima jer oni nisu sami sposobni da urade promjene nakon ovakve nakaradno uredjene države podijeljene na tri tora..

ODGOVORITE
Name

Ludi Dodik ,

28.08.2018 14:08

Samo može izdati tako nepremišljen nalog ;za likvidacije ; šta da čovek kaže na to;. bravo: essesovče, bravo.

Name

Wodolija

27.08.2018 14:40

E ovo vam je sloboda medija u RS. ....izgleda da ce i novinari uskoro pred Bosku morati....

ODGOVORITE
Name

BiH

27.08.2018 14:55

Pa vi bi se jos i razgranicili...

ODGOVORITE
Name

Re

27.08.2018 16:32

Pa to bi bilo najbolje tako bi najprije nestali a ne bi imali koga drugoga da krivimo. To bi i za vas bolje bilo ako ste bolji vi bi ostali. Mada nista bolje ne bi ni vi prosli. Ako nas opet ubijede da trebamo da ratujemo jedni protiv drugih za radi neke zajednicke drzave ili nekakve samostalnosti sami bi zato bili krivi. Zato pamet u glavu i ne gubiti ono sto imamo.

Name

Alan Ford

27.08.2018 15:12

Licemjerna stara Evropa.

ODGOVORITE
Name

No 1

27.08.2018 16:14

A ćuti na sveopštu pljačku...koliki je njegov % da ćuti?

Name

Alan Ford

27.08.2018 15:14

To je onaj isti norveski supak meraklija sto je akcize na gorivo zagovarao. Od njega ocekivati objektivnost je naivno.

ODGOVORITE
Name

Ima nesto trulo

27.08.2018 18:52

On je Danac,drugi put budi bolje informisan kad budes piso komentare.