Sedam godina od smrti Đurovića

Danas je tačno sedam godina od kada je u saobraćajnoj nesreći na Rakovačkim barama poginuo Nikola Đurović. Nenad Radinković koji se trenutno nalazi u Belgiji u ektradiicnom pritvoru osuđen je 2012-e na četiri godine zatvora zbog izazivanja saobraćajne nesreće u kojoj je život izgubio Nikola Đurović.

Republika Srpska 21.08.2018 | 17:25
Sedam godina od smrti Đurovića
Roditelji nastradalog Nikole i danas tvrde da je direktni krivac za smrt njihovog sina bivši ministar unutrašnjih poslova RS Stanislav Čađo, iako je on to negirao i još jedan visoki funkcioner RS i SNSD. Cijeli slučaj je, prema istim tvrdnjama, zataškan u samom vrhu MUP-a Republike Srpske.

''Danas je ravno 7 godina kako je poginuo moj sin Nikola u saobraćajnoj nesreći koju je skrivio Stanislav Čađo i najveći moćnik Republike Srpske u bahatoj trci. Dao bih jednu opasku na riječi Milorada Dodika kada je rekao Davoru Dragičeviću da upali slavsku svijeću jer ima još jednog sina i jednu kćerku, a ja sam umjesto slavske svijeće jutros morao ići da upalim svijeću Nikoli na grob'', kaže za BN televiziju Darko Đurović, otac nastradalog Nikole Đurovića.

Kako je BN TV već izvještavala Nenad Radinković želi da se vrati u RS. Čeka izručenje BIH i čak zna na koji će način služiti kaznu – pola u Sarajevu, pola u Banjaluci. To je sve priznao, tvde naši izvori u jednom razgovoru u pritvoru u Belgiji. Kako uopšte Radinković zna kao neko ko je osuđen na 4 godine zatvora kako će odslužiti kaznu, nije rekao.

Zanimljivo je da je Željka Cvijanović, predsjednica Vlade Republike Srpske, neposredno nakon njegovog hapšenja, bila u posjeti Belgiji 7 dana. Nenad Radinković je uzeo rumunskog advokata, i kako saznajemo, samo čeka izručenje. Radinković je, prema našim saznanjima, priznao da automobil koji je bio smrtonosan za pokojnog Đurovića, uopšte nije bio vještačen kao da ni njegov DNK nije izuzet, a samim tim kompletno vještačenje nije validno.

''Naše institucije su korumpirane, od Tužilaštva, sudstva i ukoliko nekome od njih ne proradi savjest ja ne znam šta će da bude. Ja sam do sada iznosila sve i svašta i postoje dokazi crno na bijelo. Sve zavisi od vlasti i institucija koje su korumpirane i sve je na njima'', kaže majka Nikole Đurovića, Aleksandra Đurović.

U zapisniku sa mjesta kobne nesreće 2011. godine navedeno je da je pronađen trag crvene boje koji asocira na krv i koji se nalazi na plavoj tkanini. Radinković je bio obučen u bijelo, što znači da to nije bio on. Roditelji nastralog Nikole tvrde i kako se Nenad Radinković na mjestu nesreće pojavio poslije petnaestak minuta i da nije imao ni ogrebotine. Nakon presude 2012. godine Nenad Radinković je nestao iz RS i BIH. Navodno je  bio uhapšen u aprilu 2013. godine u Francuskoj zbog šverca oružjem i osuđen na 8 godina zatvora. 

(BN) 

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

Svadba

21.08.2018 15:52

Pa ko je taj dan nosio plavu kosulju na svadbi sa koje su isli

ODGOVORITE
Name

Di.

21.08.2018 16:23

Ajde druze reci? Da i mi drugi znamo! Ko je bio i sta je uradio?

Name

Đole

21.08.2018 16:08

Dajte molim vas objavite da upravo sada taj semafor na kojem je stradao Đurović ne radi. I nije problem što ne radi, ugasi se semafor i ćao. Problem je što se istovremeno pali zeleno za sve učesnike, a u pitanju je brza cesta. Tu je trenutno haotično stanje. Firma Vidaković koja održava semafore ne popravlja semafor jer im je dizalica u kvaru. Neko će nastradati, a po običaju niko neće odgovarati.

ODGOVORITE
Name

Petko

21.08.2018 16:22

I koga su hitno helikopterom transportovali u BG?

ODGOVORITE
Name

Tako je

22.08.2018 09:27

Ko je odobrio helikopter za Beograd, ko je spašava jedan ljudski život, a drugi ugasio!

Name

Uskoro

21.08.2018 16:37

Strahota, tu nema riječi utjehe niti vrijeme može izliječiti rane samo kazna za počinioce ovakvih stradanja!!! Ja se nadam da će to biti uskoro!!!

ODGOVORITE
Name

Bruka

21.08.2018 17:13

U kakvoj to mi državi živimo, bruka, ubiju te i ne odgovaraju, naprotiv svi na visokim funkcijama.

ODGOVORITE
Name

Mk

21.08.2018 17:44

ZANIMA ME KAKO SPAVATE PO NOĆI ILI STE BEZ SAVJESTI STIDA SRAMA LJUDSKOSTI JESU PARE UBILE SVE LJUDSKO U VAMA .

ODGOVORITE
Name

Re

21.08.2018 19:51

Jesu...a mi smo go.na, glasajući za takve dajemo im legimitet da vladaju i dalje. Glasajuci za takve dajemo im "sertifikat" da smo zadovoljni njihovim radom i dalje nastave sa takvom politikom! Jedino rjesenje je smjena bahate vlasti na oktobarskim izborima!

Name

Dario

21.08.2018 18:25

Nek Milokrad raspise nagradu i nek prijavi Cadju i nek uzme pare njemu uvijek trebaju.

ODGOVORITE