IRB RS: Plasman bio obezbijeđen

Povodom vijesti koja je objavljena 8. 8. 2018. pod naslovom „Novi fijasko sumnjivih IRB-ovih kredita", na portalu "Capital. ba", a koju su preuzeli brojni mediji, danas su se oglasili iz Investiciono-razvojne banke Republike Srpske.

Republika Srpska 09.08.2018 | 16:00
IRB RS: Plasman bio obezbijeđen
U demantiju teksta, IRB-a navodi:

"Plasman koji spominje prema preduzeću `Leder` d.o.o Bijeljina je bio obezbijeđen, pored imovine preduzeća i ličnom imovinom vlasnika pravnog lica Milana Lazarevića, koja je višestruko vrednija od imovine pravnog lica i na istoj IRB RS ima upisanu hipoteku istog reda namirenja sa HETA d.o.o. Sarajevo u razmjeri 60% IRB RS i 40% HETA. S ciljem namirenja založnih povjerilaca pokrenut je izvršni postupak na navedenoj imovini koji je Rješenjem broj 80 0 I 076070 16 I od 19.4.2016. godine Osnovnog suda u Bijeljini dozvoljen i koji je u toku.

Zbog toga nije potpuna, a ni tačna informacija da je IRB RS za navedeni plasman namirena `samo` sredstvima dobijenim od prodaje imovine u stečajnom postupku, budući da sa stečajnim paralelno teče i izvršni postupak za prodaju imovine, koja je daleko veće vrijednosti od imovine koja je činila stečajnu masu, tako da namirenje IRB RS kao založnog povjerioca još nije okončano i ne svodi se samo na namirenje iznosa ostvarenog u stečajnom postupku."

(IRB RS)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Gj

10.08.2018 02:24

UH.UH.UH LOPOVI.

ODGOVORITE