Zvornik slavio Sv. Petku Trnovu

Služenjem večernje liturgije u zvorničkoj crkvi Svetog Jovana Krstitelja, litijom kroz grad i lomljenjem slavskog kolača na platou ljetne pozornice ispred zgrade "Kasina", sinoć je obilježena krsna slava Zvornika - Sveta Petka Trnova.

Republika Srpska 09.08.2018 | 18:54
Zvornik slavio Sv. Petku Trnovu
Slava je prilika da se okupe članovi porodice, rodibna i prijatelji. Tradicija nije zaobiđena ni sinoć, na dan kada je Grad Zvornik proslavio krsnu slavu, zaštitinicu grada Svetu Petku Trnovu.

Mnogobrojni vjernici, na čelu sa gradonačelnikom Zvornika Zoranom Stevanovićem, obilježili su sveti dan uz večernju službu u crkvi Svetog Jovana Krstitelja i lomljenje slavskog kolača.

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović čestitao je sugrađanima slavu. Poželio je da se ovaj dan još dugo proslavlja u miru i slozi.

Litiju sa ikonom Svete Petke Trnove, koja je prošla kroz grad, predvodio je njegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Fotije. On je sinoć podsjetio Zvorničane na to ko je bila Sveta Petka Trnova i pozvao vjernike na jedinstvo i međusobno poštovanje.

Na spomeniku za 1.080 boraca, koji su poginuli u proteklom ratu služen je pomen i položeni su vijenci.

U čast slave grada održana je i Duhovna akademija na kojoj je besjedio glumac Tihomir Stanić, a u muzičkom dijelu nastuptilo je Prvo zvorničko pjevačko društvo „Izvornik“.

(BN televizija)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Gladni

09.08.2018 20:06

Jel Gladni bio glavni

ODGOVORITE
Name

Za Gladnoga,

10.08.2018 12:25

zaveži njusku, ukoliko nemaš ništa pametni je.

Name

Zijad

10.08.2018 18:05

Za vrijeme SFRJ i Tite ovome je bilo mjestu u crkvama a ne na javnim mjestima.

ODGOVORITE