A gdje drugo, nego u Bajern!

Pavar za 35. 000. 000 evra! Imaju Bavarci čoveka za vezu! Francuz je kaparisan, dolazi i jedan od najtalentovanijih nemačkih napadača.

Fudbal 06.07.2018 | 14:00
A gdje drugo, nego u Bajern!
Mogu da menjaju direktore, trenere, igrače, ne i navike. Čelnici Bajerna nastavljaju politiku obesmišljavanja Bundeslige, pošto su rešili da „ćape“ još jedan biser svetskog fudbala i na Alijanc arenu presele – Bendžamina Pavara.

Defanzivac Štutgarta zablistao je na Mundijalu u Rusiji, igra standardno (i dobro), čak je postigao i spektakularan gol u trijumfu nad Argentinom, te je logično da je tražena roba na nemačkom i evropskom tržištu. Želeli su ga RB Lajpcig, Borusija iz Dortmunda, pokušavao je i Pari Sen Žermen da iskoristi dolazak Tomasa Tuhela i njegov poznavanje prilika u Bundesligi, međutim, nije vredelo. Bavarci su toliko moćni na poslovnom planu da su već sad utabali put ka realizaciji transfera koji će definitivno završiti u junu 2019.

Ne samo da je stupio u kontant sa Švabama, nego je s njima postigao preliminarni sporazum po kome će dovesti 22-godišnjeg Francuza za dva prelazna roka. Caka je u tome što novi trener Bajerna Niko Kovačne želi previše da tumba tim u prvoj sezoni, sve više informacija upućuje na zaključak da će Mats Humelsi Džerom Boateng činiti štoperski tandem i pod njegovim vođstvom, a da će kad Boatengu istekne ugovor (2019) na njegovo mesto uskočiti Pavar, koji je 80 odsto utakmica u dresu Štutgarta odigrao u srcu odbrane, dok uspešno obavlja zadatke i na desnom beku, gde ga koristi Didije Dešan.

Drugi značajan detalj čini saznanje da je rukovodstvo Bajerna otkrilo kako u Pavrovom ugovoru postiji izlazna klauzula koju je moguće aktivirati tek u junu 2019. Ne pre toga. I da klub koji plati 35.000.000 evra narednog leta može da ga dobije.

„Pavar je sve aktuelniji, posebno posle subotnje partije protiv Argntine. Mnogi evropski vrhunski klubovi se interesuju, ali nećemo ga ovog leta prodati ni za 50.000.000 evra. Sigurno ćemo ga zadržati. Na početku sledeće sezone će sigurno preći u jedan od osam najmoćnijih klubova Evrope“, reči su Mihael Reškea, sportskog direktora Štutgarta za današnje izdanje Sport Bilda.

Reške je od 2014. do 2017. bio tehnički direktor Bajerna i to je više nego dovoljno da se posao najavi, a konkurencija zaplaši.

Kako li se sad oseća Frederik Antoneti koji je 2016. rekao Pavardu da „nije kalibar za Lil“?

Drugi biser sa nemačkih terena koji će, sigurno, pre ili kasnje završiti na Alijanc areni je Jan Fjet Arp. U pitanju je 18-godišnji napadač Hamburgera, koji je smatrao poniavajućom ponudu Bavaraca vrednu 2.500.000 evra za omladinskog reprezentativca. HSV zahteva 8.000.000 evra, ali Uli Henes i Karl Hajnc Rumenige nemaju plan da toliko plate tinejdžera koji će im svakako stići narednog leta. U tom slučaju bez obeštećenja.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar