Dan poslije, u Španiji su označili krivce...

Iako Fernardo Jero preuzima teren na svoja leđa, "Marka" je navela imena trojice najodgovornijih za neuspeh na Mundijalu.

Fudbal 02.07.2018 | 17:45
Dan poslije, u Španiji su označili krivce...
Tek drugi put u ovom veku, a prvi put posle deset godina, reprezentacija Španije završila je učešće na Svetskom prvenstvu pre četvrtfinala.

Prvak iz 2010. godine eliminisan je u nedeljnoj penal seriji protiv Rusije i tako se neslavno oprostio od Mundijala koji je počeo skandalom u njegovoj bazi, kada je dan pre početka turnira otpušten selektor Đulen Lopetegi.

Njegov naslednik, direktor reprezentacije Fernando Jero preuzeo je istog dana ekipu i u nedelju je preuzeo odgovornost za eliminaciju od Rusije. Uz to, poručio je da nema nameru da traži alibi u tome što je baš pred turnir premešten sa funkcije na usijanu klupu.

"Da li krivim Savez? Naravno da ne, ne možemo da pokazujemo prstom i u drugima tražimo krivca. Moramo da budemo realni, situacija je jasna. Besmisleno je da analiziramo šta je bilo u prošlosti, odluke su donete i neću da krivim druge. Uzeo sam ovu ulogu i odgovornost i sada moram da prihvatim posledice", rekao je Jero, a prenosi Marka.

Jero nije mogao da kaže da li će i dalje ostati na toj funkciji.

"Iskreno, nisam zabrinut, mislim da to sada nije ni bitno. Moramo da podelimo ovaj težak momenat", jasan je bio nekada odlični defanzivni vezni i štoper.

Za razliku od Jera, ugledni španski list Marka pronašao je krivce u trouglu - prvom čoveku Reala Florentinu Perezu jer je dogovorio posao sa Lopetegijem baš uoči Mundijala, kao i predsedniku Saveza Luisu Rubijalesu zato što je napravio smenu selektora.

List podseća da je zbog toga nastao sukob u svlačionici ekipe jer su igrači poput Serhija Ramosa, Đerara Pikea i Andresa Inijeste stali uz Lopetegija, ali je Rubijales inistirao na smeni i na nagloj "seči", koja očekivano nije donela ništa dobro.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar