3.000 policajaca juri bjegunca

Više od 3. 000 policajaca i žandarma je u potrazi za odbjeglim zatvorenikom Redoanom Fajdom, koji je iz zatvora pobjegao helikopterom.

Svijet 02.07.2018 | 07:30
3.000 policajaca juri bjegunca
Nešto poslije 11:00 sati, tri muškarca u crnom, naoružana kalašnjikovima, za koje francuski vlasti navode da su komandosi, pojavila su se ispred zatvora u mjestu Reo, u pariskom regionu, gde je Fajd (46) izdržavao 25-godišnju kaznu zbog ubistva mlade policajke tokom oružane pljačke 2010. godine, prenose francuski mediji.

Ta tri saučesnika izašla su iz helikoptera, koji je sletio u neobezbijeđeno zatvorsko dvorište. 



Oni su izveli Fajda iz prostorije za sastanke, gde je on u tom trenutku razgovarao sa bratom, i odveli ga do helikoptera, navodi "Figaro", ističući da je bjekstvo trajalo 10-ak minuta. 

Šezdesetak kilometara dalje, između aerodroma Roasi i Burže, bjegunac je izašao iz helikoptera i ušao u crni "megan", pobjegavši u pravcu autoputa, a potom je prešao u beli kamionet, odakle mu se gubi trag. 

Inače, pilota helikoptera, instruktor letenja, jutros su uzeli za taoca saučesnici bjegunca. 

Protiv Fajda je parisko tužilaštvo pokrenulo istragu, a advokat porodice policajke koju je bjegunac ubio 2010. rekao je da je riječ o "okorelom kriminalcu koji, kada riješi da izađe - izađe" i da će se sada "vjerovatno obračunati sa svojim neprijateljima". 

Francuska ministarka pravde Nikol Belube izjavila je da su komandosi koji su omogućili današnje bjekstvo vjerovatno koristili dron u pripremi operacije. 

Tokom bjekstva osuđenika Fajda nije niko povrijeđen i nema talaca, saopštilo je francusko ministarstvo pravde, prenijela je agencija AP. 

Snimak tog "filmskog" bjekstva ubrzo se pojavio na društvenim mrežama. 

Ovo nije prvi put da Fajd "spektakularno" pobjegne - 2013. godine je uz pomoć ekplozije pobjegao iz zatvora, a uhapšen je šest nedelja kasnije u jednom hotelu.

(Tanjug) 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Kako

02.07.2018 15:14

Dodjose do 3000 jajaca ? Pa nije Columbija vec Francuska. Vlast u Francuskoj postaje smijesna. ????? ????? ????? ?????

ODGOVORITE
Name

Goran

02.07.2018 15:27

Što bi rek'o Radovan III: 16000 policajaca...

ODGOVORITE