"Pijavica harala kao na filmu"

Olujni vetar pogodio je danas Boku Kotorsku, a u Herceg Novom pijavica je "zakačila" Meljine, Pode i Kamenare gde su najveća oštećenja na kućama, objektima i stablima.

Region 09.06.2018 | 16:25
"Pijavica harala kao na filmu"
Kako za "Blic" priča M. Vukićević, stanovnik Herceg Novog, nevreme koje je pogodilo njegov grad bilo je "jedno od najtežih nepogoda" koje je video.

- Meljine je izgledalo kao ratna zona, pijavica je protutnjala kao u filmovima i ostavila strahotu iza sebe. Potpuno je uništila lokalnu bezninsku stanicu, praonicu automobila i sportski balon, dok je i lokalni univerzitet pretrpio štetu.

Čak je i bolnica u Meljinama pretrpela štetu u vidu slomljenih prozora i propalog krova. Od sinoć se čistio prilaz ka njoj kako bi se pacijenti mogli prebacivati. Bilo je prosto neverovatno videti šta priroda može da uradi za tako kratko vreme i hvala Bogu da nije bilo povređenih - rekao nam je Vukićević koji inače radi kao novinar.
 
On dodaje da je nekoliko desetina građana moralo da se iseli iz svojih domova.

- Zaista je bilo jedno od najtežih nevremena koje zadesile Herceg Novi. Deo koji je najteže pogođen su Meljine i Kamenari gde je oko 30 ljudi moralo da se privremeno iseli jer su im krovovi potpuno uništeni.

Oni su prvenstveno smešteni u prihvatilište, odakle će ih sprovesti u hotele dok se ne izvrše potrebne sanacije - dodaje Vukićević i napominje da su sanacije na oštećenim objektima odmah počele kako bi se šteta sanirala u najskorijem roku.

Kratkotrajno nevreme koje je sinoć zahvatilo Tivat oštetilo je i dva manja aviona koja su bila parkirana na platformi Aerodroma Tivat.

Crnogorski portali navodi da je reč o avionima teškim više od šest tona, što dovoljno govori o razmerama nevremena.

(Blic)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Kik

09.06.2018 22:31

Haarp to izaziva.

ODGOVORITE