Zaštitite kožu ljeti

Svako godišnje doba zahtjeva posebnu njegu kože lica i tela. Po visokim temperaturama dolazi do pojačanog znojenja, a koža gubi na vlažnosti i sjaju.  Zato je ovo period kada je od posebne važnosti da svojoj koži posvetite što više pažnje i njegujete je pod nadzorom stručnih lica.

Moda i ljepota 08.06.2018 | 10:42
Zaštitite kožu ljeti
Sunce I sunčevi zraci mogu biti blagotvorni kod bgojnih zdravstvenih problema, ipak intenzitet sunčevih zraka I nivo štetnog zračenja iz godine u godine su sve veći te na sunce polako ali sigurno gledamo s oprezom pokušvajući da se zaštitimo od štetnih uticaja I spriječimo odrežene promjene na koži. Ono što stručnjaci predlažu je prije svega hidratacija iznutra unosom veće količine tečnosti, ali I odgovarajućom njegom.

Ukoliko morate da se šminkate ili koristite šminku svaki dan preporuka je da u ljetnim mjesecima birate nešto laganiju.
Ukoliko ipak do određenih promjena na koži dođe moguće je eliminisati fleke I ublažiti depigmentaciju, ali za takve tretmane treba pričekati kraj ljeta, kaže kozmetičar Biljana Subotić.

Potrudite se da vam sunce I dalje ostane prijatelj. Sunčajte se umjereno, mažite kožu zaštitinim kremamam pokrivajte glavu šeširima ili kapama I vaša koža će vam biti zahvalna.



BN TV

Komentari / 0

Ostavite komentar