Tri sata mladić visio na stijeni

Pripadnici Gorske službe spašavanja Srbije pomogli su mladiću iz Beograda, koji se zaglavio na litici visokoj deset metara na planini Kosmaj.

Srbija 27.05.2018 | 11:08
Tri sata mladić visio na stijeni
Iz Gorske službe su naveli da je mladić visio tri časa na stijeni u kamenolomu, držeći se za jedno drvo, prenijeli su beogradski mediji.

Mladić iz Beograda, koji ima vikendicu u blizini kamenoloma, odlučio je tokom šetnje s prijateljem da se spusti niz strmu stranu kamenoloma. Tokom spuštanja je došao do mjesta odakle nije mogao "ni gore, ni dole", navode iz Gorske službe.

Njegov prijatelj je pozvao policiju, a ona Gorsku službu spašavanja, čiji su pripadnici uz pomoć opreme došli do mladića i spustili ga na tlo.

Gorska služba spašavanja upozorila je građane da ne idu nepristupačnim terenom "privučeni željom za avanturom" i da ne precjenjuju svoje sposobnosti, jer to vodi u opasnost.

Ukoliko im se to, ipak, desi, spasioci su poručili građanima da je najbitnije je da ostanu mirni, da procijene svoju situaciju i pozovu Gorsku službu spašavanja Srbije, koja će u najkraćem roku reagovati da pritekne u pomoć.

(Agencije)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Sinny Boy

27.05.2018 09:50

Nije tačno da nije mogao ni gore ni dole. Mogao je dole.

ODGOVORITE
Name

boro

27.05.2018 10:39

Ko ga k... goni da se vere po gudurama

ODGOVORITE
Name

D.

27.05.2018 16:32

Eto,ispito je teren.Ne idi više!

ODGOVORITE
Name

D.

27.05.2018 16:35

I neka obnove vc na željezničkoj stanicu u Novom Sadu.Naplaćuju a najgori vc.

ODGOVORITE