Zvezda i Luka Adžić...

Ugovor vredan 1. 080. 000 evra je spreman, spremna je i kapitenska traka! Problem je klauzula od 70 odsto! Čelnici crveno-belih spremili četvorogodišnji ugovor krilnom napadaču sa bonusima za svaki gol i asistenciju, ali. . .

Fudbal 16.05.2018 | 21:00
Zvezda i Luka Adžić...
Crvena zvezda je od "klase 1996" inkasirala blizu 15.000.000 evra i donekle se finansijski oporavila. Veruju na Marakani da će slično dostignuće - ako ne i veće - postići sa momcima rođenim 1998. i 1999. godine. Ima u toj generaciji velikih bisera, ali čini se da će za predvodnika novog talasa Luku Adžića najtrofejniji srpski klub dobiti samo siću.

Ugovor kreativnog vezistu za matični klub veže do decembra ove godine, a prema informacijama MOZZART Sporta sve je izvesnije da će Crvena zvezda morati da pronađe zamenu za Luku Adžića. Menadžerski tim mladog igrača je blizu odluke da prihvati ponudu Anderleheta, što praktično znači da zbog kratkotrajnog ugovora crveno-beli neće moraći da računaju na veliko obeštećenje. Maksimalno, klub sa “Marakane“ će morati da se zadovolji cifrom od 1.000.000 evra.

Mnogo, mnogo manje nego što su projektovali ljudi u Crvenoj zvezdi... Pregovori dve strane traju već nekoliko dana, ali sve su manji izgledi da će Luka Adžić produžiti vernost timu u kojem je igrači stasao.

Kako saznaje MOZZART Sport Crvena zvezda je Adžiću i njegovim zastupnicima ponudila novi četvrogodišnji ugovor tokom kojeg bi mladi reprezentativac Srbije samo na ime plata inkasirao 1.080.000 evra. Predivđeni su i drugi, bogati bonusi. Za svaki gol i asistenciju Adžić bi bio premiran sa 2.000 evra, ulazak u Ligu šampiona bi mu doneo 100.000 evra, titula vredi 50.000 evra. Predviđeno je i da Luka Adžić kao jedan od pupoljaka omladinske škole vrlo brzo zaduži kapitensku traku kluba u kojem je praktično prohodao.

Na papiru sve deluje sjajno, čak bismo rekli da je Adžić dobio ponudu koja se ne odbija. Međutim, problem predstavlja klauzula na kojoj insistiraju Lukini zastupnici. Prema informacijama našeg portala oni žele da se osiguraju i u novi ugovor ubace stavku o obaveznoj minutaži. Tačnije, očekuju da Luka Adžić na 70 odsto utakmica u narednoj sezoni bude starter.

Sa druge strane čelnici Crvene zvezde smatraju da bi taj član ugovora predstavljao nož pod grlo treneru Vladanu Milojeviću i da mu takav benefit ne nude ni u redovima, vrlo verovatno, budućeg kluba Anderlehta.

I predhodna rukovodstva Crvene zvezde bila su alergična na zahteve o garantovanoj minutaži. Sličan primer bio je i Filip Janković, a tadašnji trener Robert Prosinečkisugerisao je upravi da mu nikako ne garantuju minute i status člana startne postave.

O karijeri Luke Adžića brigu vode njegov otac i bivši kapiten i sportski direktor kluba Ivan kao i poznati menadžer Radojica Božović. Dakle, ova priča ima i emotivnu stranu. Jer budite pošteni i recite: kada je u pitanju vlastito dete niko nije objektivan.

Ove sezone je mladi kreativac sakupio finu minutažu. U prvenstvu je 26 puta oblačio dres Crvene zvezde, ali u Evropi je samo jednom bio na terenu. Odigrao je samo dva minuta revanša u Moskvi. Upravo taj podatak najvie žulja Lukine zastupnike.

Momak rođen 1998. godine tokom većeg dela sezone bio je alternativa Nemanji Radonjiću, odmarao ga je posle Evrope. Međutim, u finišu sezone Radonjić i Adžić su odigrali nekoliko utakmica zajedno i pokazali da mogu da budu paklen tandem... Privatno su u odličnim odnosima i kako je to rekao Radonjić: "Na Adžu ne gledam kao na konkurenciju".

Samo još da čujemo šta o svemu misli Luka Adžić. Posebno što je za poslednjih šest meseci mnogo napredovao, fizički ojačao i pokazao da može da bude ozbiljan adut u evropskim kvalifikacijama.

Vremena nema mnogo. Možda je i isteklo. A ako krene po zlu u Anderlehtu, sigurno će se svi pitati zašto su odbili ugovor sa Zvezdom... Samo, kao što smo i napisali, kada je dete u pitanju niko nije objektivan.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar