Referent se vraća uredno na posao

Velimir Balaban, referent u Studentskoj službi Tehnološkog fakulteta Univerziteta u Banjaluci, trenutno je na godišnjem odmoru, saopšteno je juče na Univerzitetu u Banjaluci.

Republika Srpska 11.05.2018 | 09:48
Referent se vraća uredno na posao
Kako su "Nezavisne" već pisale, povratak Balabana sa bolovanja očekivan je sredinom maja, a onda je otišao na godišnji odmor.

Na kojem radnom mjestu će se Balaban naći nakon povratka sa godišnjeg još se ne zna.

"Na sastanku Rektorskog kolegijuma, koji je održan 10. maja ove godine, članovi Kolegijuma su informisani o aktivnostima na ovom slučaju", naveli su juče u Univerzitetu.

Podsjetili su da je Rektorski kolegijum na sastanku održanom 7. maja razmatrao promjenu radnog mjesta za Velimira Balabana.

Istakli su da je predloženo da se Balaban premjesti na neko drugo radno mjesto na Univerzitetu na kojem neće biti u direktnom kontaktu sa studentima.

Podsjećamo, Velimira Balabana, poznatog po aferi "poljubac referent", studentice su optužile za seksualno uznemiravanje, nakon čega je protiv njega podnesena krivična prijava i pokrenut disciplinski postupak, a Balaban je od početka afere na bolovanju. Podsjećamo, ova afera je u fokus javnosti dospjela krajem oktobra prošle godine.

Disciplinska komisija je Balabanu izrekla novčanu kaznu u visini od 20 odsto od neto plate radnika u trajanju od tri mjeseca.

Na Tehnološkom fakultetu u Banjaluci juče su podsjetili da je Balaban i prije dvije godine lakše povrijedio radne obaveze, te da su mu izrekli disciplinsku mjeru pismenog upozorenja.

"I tada, prije dvije godine, predložili smo da se Velimir Balaban rasporedi na drugo radno mjesto, na kojem su kontakti sa studentima potpuno isključeni, a isto je predloženo i sada", saopštili su na ovom fakultetu.

Sa Tehnološkog fakulteta su dodali da o preraspoređivanju radnika na Univerzitetu u Banjaluci odlučuje rektor Univerziteta.

Balaban kada smo ga nedavno pozvali nije želio da komentariše čitavu situaciju.

Studenti su ogorčeni posljednjom odlukom disciplinske komisije, te su kazali da se nadaju da se Balaban, ipak, na kraju neće vratiti na Tehnološki fakultet, te da neće imati kontakt sa studentima.

Istragu u slučaju Velimira Balabana vodi Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci.

(Nezavisne)

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Nemoć

11.05.2018 08:13

Balaban je za disciplinski postupak angažovao koliko znam advokate pa su se ovi prepali da mu daju otkaz.

ODGOVORITE
Name

Studenat Borko

11.05.2018 09:14

Ucio sam nedavno u parku na klupi,i prisao mi da odmori,prica po prica i stade me dirkati ispod pupka...prinoseci usne da me poljubi,a ja mlad,zelen,bjez kolko me noge nose...opasan tip neki...,ja ,jos rece "svugde mu je bolje neg u gacice". Otkazzzzz....

Name

Banja Luka

11.05.2018 09:32

Ajd Borko ne seri.

Name

ja sam

11.05.2018 08:15

Ma da ,dajte mu platu a da nista ne radi. Ovo je za cisti odkaz. Imao je vec opomenu za slican slucaj.

ODGOVORITE
Name

Mg trejd

11.05.2018 08:26

Ko nema znanje i Pare da plati diplomu,nudi sto ima to jest tijelo.Tako je od rata do sad u RS.Bih.

ODGOVORITE
Name

Nenad

11.05.2018 08:31

Jesu ga kaznili u pm. Tebali su ga ostraniti iz te visoko školske ustanove. Ali takvo nam je sudstvo, da se samo srotinja kažnjava a guzonje rade šta im je volja, daju poljubce, kradu li kradu. Naravno sve je to u sprezi sa SNSD vlasti.

ODGOVORITE
Name

Re

11.05.2018 08:50

&rebali su ga poslati pola godine na Tunjice ili Foču da u kupaonici podiže sapun.

Name

STIHOKLEPAC

11.05.2018 08:41

..bemte,..bemte, studentski referente!

ODGOVORITE
Name

Izuzece

11.05.2018 09:51

Zasto novinari nisu kopali dublje po citavoj ovoj prici, pa da se sazna prava istina, ko je od studenata uzeo koliko love da ovo sve iscenira?Gdje je nestao Ratko Savic??I zasto ne pitate te svoje izvore o cemu je ustvari bio disciplinski postupak??Zasto ne trazite kopiju zapisnika pa da vidite da je javnost obmanuta i da pojma nema ovo o cemu se pise?????

ODGOVORITE