Predsjedništvo: Hitan izvještaj

Predsjedništvo BiH zatražilo je danas od Savjeta ministara da hitno sačini i dostavi izvještaj i analizu o situaciji u oblasti migracija u BiH u vezi sa povećanim prilivom migranata sa prijedlogom mjera i preporukama nadležnih institucija BiH.

Bosna i Hercegovina 10.05.2018 | 19:33
Predsjedništvo: Hitan izvještaj
Iz Predsjedništva BiH saopšteno je da je primljena k znanju informacija predsjedavajućeg Savjeta ministara Denisa Zvizdića o stanju u oblasti migracija u BiH u vezi sa povećanim prilivom migranata i da je Savjet ministara zadužen da hitno održi posebnu tematsku sjednicu o ovom pitanju.

Predsjedništvo BiH na današnjoj sjednici primilo je k znanju izvještaj Savjeta ministara o aktivnostima u okviru procesa evropskih integracija BiH.

Na sjednici je donesena odluka kojom se odobrava zaključivanje ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava između Centralne izborne komisije BiH i Savjeta Evrope.

Predsjedništvo BiH donijelo je odluke o prihvatanju sporazuma za Amandman 6 na Sporazum o finansiranju između BiH, koju predstavlja Ministarstvo finansija i trezora, i NJemačke razvojne banke KFV, kao ugovornih strana za Evropski fond za BiH i Amandman 1 na Sporazum o finansiranju između BiH koju predstavlja Ministarstvo finansija i trezora i KFV kao ugovornih strana za kreditni garantni fond 3 za promovisanje mikro, malih i srednjih preduzeća.

Predsjedništvo BiH donijelo je odluke o ratifikovanju Sporazuma između Ministarstva odbrane BiH i Ministarstva nacionalne odbrane Kine o vojnoj pomoći za BiH i Amandmana broj 1 na Ugovor o finansiranju, zaključen između BiH i Evropske investicione banke o distribuciji električne energije BiH/C.

Izvor: Srna

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Kumic

10.05.2018 18:16

Sta kaze poglavica Zuto Pero? Hocel Bosna ostat u cjelosti?

ODGOVORITE
Name

Bure Baruta

10.05.2018 18:33

Ovi nisu u stanju sacuvati ni tri ovce na slici, a da se bave migrantskom krizom koju ni EU ne moze uspjesno da rijesi

ODGOVORITE
Name

Halo

10.05.2018 18:53

Pa sta ce nama izbjeglice.Kad smo sami od sebe izbjeglice i zivimo gore od njih.U nasoj zemlji.Prava glupost.Pa nasa drzava nema novca ni za domace ljude a komoli za neke tamo strane...

ODGOVORITE
Name

re

10.05.2018 20:04

Mile ima prihvatni centar.SATOR.

Name

Mislim i samo mislim

11.05.2018 03:05

Prihvatiti izbjeglice nego šta?Mi u BiH svi znamo šta je izbjeglica i kako mu je. Dužni smo da ih prihvatamo bez obzira kako je nama,jer ipak živimo u miru već 26 godina i ne palamudite više.

ODGOVORITE
Name

Turboskara

11.05.2018 03:57

Kakve izbjeglice trebs uzeti pare kao za smještaj zbrinutost izbjeglica.Pa oni nas ne je..u 2% a kamoli tamo neke. A koja luda izbjeglica če doči kod nas kad i mi sami bježimo od ovog zla ko djavo od krsta.Gdje se porez ukriva gdje se lova dobija to nji interesuje.

ODGOVORITE