Parlamentarci BiH kod Vučića

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa delegacijom Kolegijuma Doma naroda i Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

Bosna i Hercegovina 10.05.2018 | 14:18
Parlamentarci BiH kod Vučića
Predsjednik je, kako je saopštila Pres služba, parlamentarnu delegaciju BiH primio  u zgradi Generalnog sekretarijata predsjednika Republike.



Parlamentarci iz BiH juče su razgovarali na premijerkom Anom Branbioć, kada je istaknuto da je za Srbiju i Bosnu i Hercegovinu izuzetno važan regionalni razvoj, jer bez zajedničkog ekonomskog i privrednog uspjeha svih zemalja regiona ne mogu se očekivati ni značajnija postignuća na polju evropskih integracija.

Visoka parlametarna delegacija juče je imala razgovori i sa predsjednicom Narodne skupštine Srbije Majom Gojković, koja je ocijenila da je ovo istorijski čin za odnose dvije zemlje što je ovo prvi put u istoriji bilateralnih odnosa Srbije i BiH došlo do posjete parlamentarne delegacije Srbiji, koju čine svih šest članova, te da je ovo prvi put uopšte i da je Parlament BiH u punom sastavu posjetio jednu državu.

Parlamentarnu delegaciju BiH čine predsjedavajući Predstavničkog doma i Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Mladen Bosić i Ognjen Tadić, kao i njihovi zamjenici Safet Softić, Bariša Čolak, Šefik Džaferović i Borjana Krišto.

(BN/Tanjug)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

tb

10.05.2018 14:06

Tu jedino gos.Bosić vrijedi i ima šta pametno da kaže.

ODGOVORITE
Name

Re

11.05.2018 02:33

On je davon svoje isprico.

Name

Milica

10.05.2018 14:08

I preletač Ognjen je tu,...vidjećemo koliko ce ubuduće glasova dobiti...

ODGOVORITE
Name

Rikica

10.05.2018 14:44

Treca liga politicara iz RS su tu,Oni ne mogu zavrsiti bilo kakav posao za RS.

ODGOVORITE
Name

Kiki

10.05.2018 20:55

I Vucic je bio cetvrta liga ..pa vidi sad.