Bekalijevom klubu polako ''stežu omču''!

Advokati Steaue traže od Uefe da izbaci FCSB iz svih takmičenja, što bi u krajnjem slučaju odgovaralo i srpskim ekipama.

Fudbal 10.05.2018 | 15:00
Bekalijevom klubu polako ''stežu omču''!
Tužna je sudbina istočnoevropskog fudbala nakon rušenja komunizma. Kamen na kamenu nije ostao, posebno u manjim zemljama kao što je naša.

Ono što su nekada bili jedni od najjačih klubova Evrope, čak i šampioni sada su tek treća ili četvrta kontinentalna divizija koja ne može ni da dođe više u dodir sa ellitom poput Real Madrida, Bajerna, Barselone... A za sve to su "krivi" Steaua i Crvena zvezda što su se "drznli" da osvoje Kup šampiona i tako nateraju najmoćnije ljude evropskog fudbala da naprave Ligu šampiona. Ma kako delovalo atraktivno to takmičenje, ono više ne poštuje ni rođeni naziv, pa kako pričati o nečemu drugom.

No, tema nije "kako su nam zauvek oteli Ušatog" već baš Steaua koja je pre 32 godine savladala Barselonu (možete li tako nešto sada da zamislite!) i pokorila Evropu. Vetrovi promena su potom pomeli nekada jedan od najboljih klubova Starog kontinenta pred kojim su svi drhtali. Ponos Čaušeskuove Rumunije u međuvremenu je nekako došao u ruke klasičnog "pobednika privatizacije", tajkuna Điđija Bekalija. On je pre nekoliko godina završio u zatvoru, a potom su mu konačno i uzeli nazad čuveni klub i vratili je vojsci. Originalna Staua se sada bori u nižim ligama, dok je Bekali preimenovao svoj klub u FCSB i nastavio kao da se ništa nije dogodilo.

Čini se međutim da je i tome došao kraj pošto su advokati Staue zatražili od UEFA-a da odmah izbace FCSB iz svih takmičenja. Priča se po Rumuniji da će zahtev biti prihvaćen, što bi moglo da utiče i na status naših klubova u kontinentalnim takmičenjima. A pošto su naši susedi nekako uspeli da izgrade, bukvalno na ruševinama, pristojan pravni sistem polako se oslobađaju tereta tranzicije, pa će i ovu situaciju najverovatnije onako kako građanima najviše odgovara. A, bogami i našim najjačim klubovima koji delom i dalje žive život između kapitalizma i socijalizma. Ali, doći će vreme i za njih...

Izvor: mozzartsport

Foto: Shutterstock

Komentari / 0

Ostavite komentar