Dan oslobođenja opštine Pale

Na današnji dan 1945. godine, Pale su oslobođene od fašističko-ustaške okupacije. Počast stadalim danas su odali pripadnici SUBNOR-a, potomci boraca Narodno-oslobodilačkog rata i  rukovodstvo opštine Pale.

Republika Srpska 03.04.2018 | 21:25
Dan oslobođenja opštine Pale
Za sve stanovnike Pala današnji datum 3. april je istorijski dan. Polaganjem vijenaca na spomenik narodnog heroja Milana Simovića i svih poginulih u Drugom svjetskom ratu odata je pošta stradalim i nastavljeno njegovanje tradicije oslobodilačkih ratova 20-og vijeka.

''Sa područja opštine Pale 575 boraca učestvovalo je u Narodno-oslobodilačkom ratu, a 24 su poginula'',kaže sekretar SUBNOR-a Pale Tomo Terzić i dodaje da danas nažalost više nema živih učesnika NOR-a.Potomci boraca NOB-a svake godine okupe se da odaju počast svojim precima.

Danas je na grob svoga strica, narodnog heroja Milana Simovića, vijenac položila Jela Simović-Soldo a sa njom i njena unuka koja živi u Londonu.

''Trudim se da svojoj djeci i unucima prenesem porodičnu istoriju. Mi Simovići smo mnogo dali za slobodu naroda i u prošlom, ali i u ovom posljednjem Otadžbinskom ratu'', kaže Jela.

Počast herojima Drugog svjetskog rata odali su i predstavnici rukovodstva opštine Pale i istakli kako je njihova, ali i obaveza svih stanovnika Pala, da njeguju tradiciju i uspomenu, te da dostojanstveno obilježe značajne datume oslobodilačkih ratova.BN televizija

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

muzime

03.04.2018 21:37

Pale su oslobodili narodi a ne samo jedan narod. U partizanima su bili svi narodi. Svaki cigo svoga konja fali.

ODGOVORITE
Name

AR

04.04.2018 08:30

Otkud bolan samo mi srbi oslobodili nije nikog drugog bilo.

Name

Vojo

04.04.2018 10:11

Sta kazu srbska cast i ravnogci s dugim bradama sad????

Name

ре војо

04.04.2018 11:29

Сви кажу да би ти волио да се зовеш Војо, али шта ћеш, ниси ти крив, крив ти је пранђед.....