Vjetar napravio veliku štetu

Na području Srebrenice i Bratunca olujni vjetar pričinio je znatnu materijalnu štetu na objektima, voćnjacima i elektro-mreži.

Republika Srpska 01.04.2018 | 10:21
Vjetar napravio veliku štetu
Snažan vjetar, koji je juče u popodnevnim i večernjim časovima zahvatio Srebrenicu i Bratunac, nosio je crijepove i dijelove krovova sa mnogih kuća i drugih objekata. 

Štete su pričinjene u malinjacima i drugim voćnjacima i šumama u kojima je vjetar lomio i kidao drveće, zatim u poljoprivredi i na elektro-mreži. 

Snažan vjetar koji je nekoliko časova bjesnio na ovom području polomio je mnoge ograde, uništio plastenike, a došlo je do kidanja elektro-mreže i stubova, pa je više sela ostalo bez napajanja električnom energijom. 

U Srebrenici je vjetar potpuno počupao i skinuo limeni krov sa jednog ugostiteljskog objekta, a prema snimcima i objavama na društvenim mrežama, sličnih šteta na objektima bilo je u srebreničkim mjesnim zajednicama Vijogor i Skelani, kao i u nekim bratunačkim selima. 

Usljed snažnog vjetra došlo je do širenja požara iz njiva u kojima su vlasnici palili korov. Požar je zahvatio veliku šumsku površinu iznad sela Hrnčići u bratunačkoj mjesnoj zajednici Konjević Polje. 

Niski požar se brzo širio šumom zahvatajući suvo lišće i korov. 

Vatrogasci su izašli na teren, ali su bili nemoćni da nešto urade na nepristupačnom terenu i pri nevjerovatno brzom širenju požara, koji je ugasila kiša koja je pala oko 22.00 časa. Požar nije izazvao štetu, jer zahvatio samo korov i lišće. 

Pričinjene štete od jučerašnjeg vjetra naknadno će biti utvrđena. 

Iz srebreničke "Elektrodistribucije" saopšteno je da zbog oštećenja nisu u funkciji dalekovodi Zeleni Jadar-Osmače, zatim Potočari-Srebrenica, Potočari-Šušnjari, pa je bez struje dio urbanog dijela Srebrenice, te nekoliko srebreničkih i bratunačkih sela. 

Radnici ovog preduzeća su na terenu i rade na otklanjanju kvarova. 

Telefonske veze funkcionišu otežano i dolazi do povremenih prekida, dok je vodosnabdijevanje na području ove dvije opštine uredno.

Osim u Srebrenici i Bratuncu vjetar je napravio haos i u Banjaluci i Zenici, kao i u Sarajevu gdje je pala skela na zgradi Predsjedništva BiH.

(Agencije)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Satelit

01.04.2018 09:54

Da nije to taj satelit koji je trebao pogoditi Balkan tj Bosnu izmedju subote na nedelju koji je Kina najavila. Rekli su da ce biti u obliku kise .

ODGOVORITE