Stadion koji će otvoriti Srbija i Kostarika još nije spreman!

FIFA opminje! Kosmos arena kasni sa završnim radovima.

Fudbal 24.03.2018 | 12:00
Stadion koji će otvoriti Srbija i Kostarika još nije spreman!
Radovi na stadionima gde će biti odigrano Svetsko prvenstvo u Rusiji polako se privodi kraju, ali najsporije idu oni na Kosmos Areni u Samari, pa su čelnici FIFA blago opomenuli organizatore i naložili da se ubrza završni proces izgradnje ovog velelepnog fudbalskog zdanja.

U pitanju je stadion koji će 17. juna otvoriti Srbija i Kostarika, a na kojoj će biti odigrano ukupno šest mečeva na Mundijalu.

„Dobar napredak je napravljen, ali još uvek ima posla koji treba da se uradi. Očekivali smo da će radovi biti napredniji“, rekao je direktor FIFA Kolin Smit.

Kada bude završen, stadion će imati kapacitet od 44.918 gledalaca, a troškovi kompletne izgradnje iznosiće 320.000.000 dolara (oko 260.000.000 evra). Ipak, teren još nije postavljen.

„Važno je da se stadion završi na vreme, tako da se može instalirati sva oprema neophodna za domaćina svetskog prvenstva“, dodao je Smit.

Do starta Mundijala (14. jun) ostalo je manje od tri meseca, a organizatori u Samari imaju rok od mesec dana da završe čitav posao. Bez obzira na kašnjenje, očekuje se da će sve biti odrađeno kako treba u predviđenim rokovima.

Na Kosmos areni će pored okršaja između Srbije i Kostarike biti odigrani i mečevi Danska - Australija (21. jun, Grupa C), Urugvaj – Rusija (25. jun, grupa A), Senegal – Kolumbija (28. jun, grupa H), odnosno meč osmine finala 2. jula i četvrtfinala 7. jula.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar