Petoletka "impuls" premijerke Srpske

Impuls premijerka nije nažalost otvorila nijednu novu fabriku, ali je mnogima očitala opijelo i „vječnaja pamjat“. Samo u „Farmalendu“ i nevesinjskom „Planinskom dobru“, kao u Bermudskom trouglu, bez traga je nestalo više hiljada krava i 35 miliona maraka. Iako je povećala cijenu struje kako bi prikrila predizbornu krađu iz 2014. godine, Željka je sa svojim energetskim poslanicima dovela Elektroprivredu RS na ivicu provalije, a samo su dugovanja, krediti i obaveze dvije termoelektrane premašile su 250 miliona maraka. Nakon ČEZ-a gatačku Termu bi trebalo navodno da spase Kinezi, vjerovatno na isti način kao što su ovih dana vaskrsnuli više hiljada muznih krava na Farmalendu.

Republika Srpska 11.03.2018 | 14:10
Petoletka "impuls" premijerke Srpske
Po ugledu na druga Staljina i njegove „petoletke“, Tito je nakon rata pravio petogodišnje planove obnove države, podizanja fabrika, elektrifikacije, razvoja privrede, industrije, saobraćaja… Tokom „prve petoletke“, od 1946. do 1951. godine, izgrađene su pruga Šamac – Sarajevo, Nikšić – Podgorica te još nekoliko stotina kilometara željezničkih pruga i magistralnih puteva. Izgrađene su hidroelektrane Jablanica, Međuvršje, Zvornik, Vlasina, Vinodol i Mavrovo, te 200 novih fabrika, između ostalog veliki koncerni poput Fabrike alata Ivo Lola Ribar u Železniku, „Rade Končar“ i „Prvomajska“ u Zagrebu, „Đuro Đaković“ u Slavonskom Brodu, „Litostroj“ u Ljubljani… Otvoreno je i nekoliko stotina škola, bolnica, domova kulture..



naša impuls premijerka intervjuom „Blicu“ obilježila je svoju prvu petoletku. Ona se nažalost nije mogla pohvaliti nijednom novom fabrikom, pogonom, strateškom investicijom ili novim kilometrom pruge, a nažalost zatvorila je mnoge i privredu oborila na koljena. Ipak dodikova marioneta je u svom prepoznatljivom stilu palanačke alapače svoje katastrofalne rezultate pokušala da prikrije uobičajenim napadima, lažnim optužbama, uvredama i pljuvanjem po opoziciji.



Što se grbo rodi, vrijeme ne ispravi. Sjećam se da je malo poslije čitanja „svog“ ekspozea, premijerka lutajući po Srpskoj u maju 2013. održala sjednicu svoje „nove“ Vlade u Bileći, jer je to bila jedina hercegovačka opština u kojoj je na vlasti bio SNSD. Pored HE Dabar na mreži do 2018. i Fabrike sintetičkih ulja u Bileći, pobjedonosno je najavila i otvaranje 2 500 novih radnih mjesta u tekstilnoj industriji koju će pokrenuti Vlada sa „njemačkim strateškim partnerom“!?



Svojim tekstovima i prilozima na BNTV sam izražavao otvorenu sumnju u projekat „Nikole Tesle Šnajdera“ koji je povjeren najvećem prevarantu u istoriji Hercegovine Draganu Vučetiću, i zbog toga bio proglašen najvećim neprijateljem Hercegovine koji tobože sprečava njen razvoj!? Noć uoči otvaranja fabrike u Bileći pozvao me je jedan od vladinih „vizionara“ i zamolio me da smognem snage i da se „suzdržim“ i svojim uobičajenim logičnim pitanjima ne „provociram“ Dodika i Željku u prisustvu njemačke ambasadorke i uglednih gostiju. Suzdržao sam se i dao priliku Vučetiću da me demanltuje, ai se nije suzdržao Dodik koji je izmamio osmjeh mase svojih pristalica glasnim prozivkama i pitanjem „gdje je Vukanović, gdje je BN da snimi fabriku i šta sam napravio, a on je sve napadao i blatio…“



Impuls Vlada i premijerka su u pokretanje tekstilne industrije uložili preko 20 miliona maraka iz budžeta i IRB-a, a pojekat je završio u pepelu, neslavnim zatvaranjem fabrike poslije samo nekoliko mjeseci, koliko je bilo potrebno Dodikovom savjetniku Vučetiću da izvede novu pljačku vijeka i na svoj račun u Kelnu prebaci oko 6 miliona maraka. Premijerka je sa svojim hipo-impuls ministrom Željkom Kovačevićem, potonjim direktorom Elektroprivrede RS, i Jasminom Komićem najavljivala da ćemo ugroziti njemačku auto-industriju srpskim električnim automobilom, ali je i ovaj projekat završio u pepelu, a Vlada i danas plaća milionskih ceh svojih ludosti, zabluda i promašaja.



Iako sam završio na sudu i osuđen zbog ukazivanja na kriminal Dragana Vučetića, jako sam ponosan na činjenicu da sam na vrijeme upozoravao, prvi ga raskrinkao i državnim institucijama dostavio dokumenta i dokaze o prebacivanju novaca i velikom kriminalu savjetnika Vučetića. Nažalost policija i sudovi su ćutali i omogućili mu da izvede pljačku vijeka, a umjesto neke pohvale ili nagrade za pravovremene provjeren informacije od Impuls vlade i njenih kadrova sam dobio pesnice, privođenja policije, saslušanja, tužbe, sudske sporove i kazne.



Impuls premijerka nije nažalost otvorila nijednu novu fabriku, ali je mnogima očitala opijelo i „vječnaja pamjat“. Samo u „Farmalendu“ i nevesinjskom „Planinskom dobru“, kao u Bermudskom trouglu, bez traga je nestalo više hiljada krava i 35 miliona maraka. Iako je povećala cijenu struje kako bi prikrila predizbornu krađu iz 2014. godine, Željka je sa svojim energetskim poslanicima dovela Elektroprivredu RS na ivicu provalije, a samo su dugovanja, krediti i obaveze dvije termoelektrane premašile su 250 miliona maraka. Nakon ČEZ-a gatačku Termu bi trebalo navodno da spase Kinezi, vjerovatno na isti način kao što su ovih dana vaskrsnuli više hiljada muznih krava na Farmalendu.

Dug zdravstvenog sektora u Republici Srpskoj premašio je milijardu, a već godinama traje međusobna mrtva trka bolnica i domova zdravlja ko će napraviti veći dug ili više godina u nizu ne platiti doprinose. Neoliberalna nenardona Vlada kontinuiteta i impuls premijerka su udvosručili spoljni dug sa 3 na 6 milijardi maraka, pred izbore planiraju da prodaju rudnik „Ljubiju“ a poslije Elektroprivredu i Šume Srpske, kako bismo izgubili i poslednje prirodne resurse i formalno postali prava kolonija u srce Evrope.



Za vrijeme svoje „petoletke“, koja će najcrnjim slovima biti ukresana u sve udžbenike istorije, impuls premijerci su propale dvije banke, a država je u „Bobar banci“ i „Banci Srpske“ izgubila više stotina miliona maraka. I tu smo još dobro prošli imajući u vidu da su Tomići iz Fabrike cijevi UNIS Derventa, te Litvanci iz „Birča“, izvukli po milijardu maraka, a obaveze firmi u stečaju ostavili na grbači porobljenog siromašnog naroda.

Vlada kontinuiteta nije napravila nijedan  novi kilometar pruge, iako su Željeznice Srpske dužne i uzele stotine miliona maraka kredita, a pred izlaznim vratima u redu za otpuštanje stoji na stotine željezničara. I oni će sa otpremninom još dobro i proći u odnosu na 300 radnika Fabrike duvana Banjaluka ili teslićke „Destilerije“,  koji će uskoro završiti na ulici kao i hiljade drugih gladnih žrtava bahate, osione, neodgovorne, kriminalne impuls Vlade konstinuiteta, koja je spržila i uništila sve pred sobom, protjerujući mlade i narod sa ovih prostora masovnije nego ijedan okupator u prošlosti.

Željka je bila i ostala samo obična marioneta i poslušni pijun koji odano i slijepo slušao svog mentora, a gdje god da krenete Republikom Srpskom vidjećete i osjetiti tragove njihovog nečovještva, vidjeti strah, glad, bol, očaj, beznađe, siromaštvo i godine naših života koje su pojeli skakavci. Kratki siže i mala analiza prve crne željkine petoletke samo u najkraćim crticama opisuju katastrofalne posledice najgore i najpogubnije Vlade u istoriji Republike Srpske, a za pobrajanje svih laži, promašaja, pljački, kriminala, afera i obmana neophodna je mnogo detaljnija analiza.             

Iskreno se u velikog Boga nadam, te uzdam u malo razuma ako ga je ostalo kod porobljenog i iscrpljenog naroda, da Željkine šestoletke neće biti, jer sigurno ovako slabi i isrpljeni to iskušenje ne bi preživjeli. Crvena kuga je ostavila teže posledice po narod, državu i društvo od mnogih pošasti kroz istoriju, i nadati se da će uskoro završiti na smetljištu istorije, gdje im je odavno i mjesto.

https://nebojsavukanovic.info/prva-petoletka-impuls-premijerke/

Komentari / 64

Ostavite komentar
Name

Bravissimo

11.03.2018 13:34

Bravo Bravo Bravo

ODGOVORITE
Name

RE

11.03.2018 14:33

Sve sto je napisao nije ni pola nasega jada, a sve skupa to ne pije vode.Niti ce slijepi progledati, nit ce gluvi cuti.Nazalost.

Name

Anonimusi

11.03.2018 16:15

Nikada se ne zna, postoje tacke preokreta

Name

Proleter

11.03.2018 17:31

Kad već pominjemo Titove petoletke, Srba je 1948. bilo 1.150.000 u BiH i to nakon što je 100.000 dobilo kuće u Vojvodini, 1991. nas je bilo 1.350.000, a sada smo upravo sletili ispod miliona. Ispade da nam je "nenarodna vlast nenarodnog Tita" bila mnogo bolja od ove naše prave narodne vlasti, zar ne? Cifre su cifre jbg,,

Name

Re

11.03.2018 21:15

Nasa superiska premijerka misli da smo mi glupi zato sto cutimo e nismo mi smo samo umorni. Gospodjo ti si olicenje jada ovog naroda stavi prst na celo i razmisli malo pa Tesanj ima jacu privredu od RSa

Name

075

12.03.2018 07:28

Entitet hvali a u DRŽAVNU firmu sina svali!

Name

Partizan

12.03.2018 09:27

Slažem se da je bilo daleko bolje za vrijeme Tita

Name

Milica

11.03.2018 13:40

A da je malo pozajmimo Federaciji, da ih uzdigne iz propasti..

ODGOVORITE
Name

re

11.03.2018 14:43

Hvala vam , neka vam ga I dalje dize, uzivajte

Name

Re Milica

11.03.2018 21:20

Milice duso nju netreba pozajmljivati nikome greota je. Nju treba na robijuslati

Name

Cisto dvoriste

12.03.2018 10:50

Pustite Federaciju i region, trebamo gledati sebe i pocistiti svoje dvoriste

Name

luda kuca

13.03.2018 20:46

Milice ne fali doga ni u federaciji, tamo su namazaniji, ali doce i njima kraj.

Name

Истина

11.03.2018 13:40

Одличан текст. Оно у Блицу о "успјесима" масно је плаћено. Штета што опозиција нема прилику да у штампаним медијима каже своју страну приче и истину како је госпођа све позатварала.

ODGOVORITE
Name

In

11.03.2018 16:00

Opozicija nema svoje medije . zato je baja pokupovao medije i cvrkuce li cvrkuce kakosmo uspjesni kako nam je dobro. Dabogda mu sve bog vratio da i njemu bude dobro kao narodu

Name

Istoričar

11.03.2018 20:14

Prateći video prilozi su strašni, podsjećaju na sumornu prošlost i još težu stvarnost

Name

bravo

11.03.2018 13:41

Bravo, dole banda....

ODGOVORITE
Name

Јеремија

11.03.2018 16:51

Ништа нема од приче и писања, треба конкретна акција

Name

Jovan Vlasenica

12.03.2018 11:44

Najbolje po nekim da se mi svi odmah predamo

Name

Advokat

11.03.2018 13:46

Vlast u Republici Srpskoj nije neoliberalna, nego fašistička. Fašistički režim se ne može smijeniti izborima. Prije ili kasnije to će svima biti jasno.

ODGOVORITE
Name

@

11.03.2018 15:09

Bravo za komentar

Name

Odgovor

11.03.2018 16:12

Gledam tv emisiju o Tesnju,pa mi drago kad vidim da sve ide napretku.A u nasoj Republici Srpakoj ni jedan svijetli primjer .Svaka ti cast premijerko, da si htjela da nas unistis nebi ti ovako uspjelo.Prestani slusati i potpisivati smrtne presude po naredenju zlocinca Dodika .

Name

Јеремија

11.03.2018 16:52

Нисам за револуцију, може и демократским средствима

Name

re Odgovor

11.03.2018 19:27

Rade ljudi, oni ne mlate praznu slamu, predsjednik federacije se ne čuje živ

Name

Partizan

12.03.2018 09:28

Krupna je riječ fašizam ja je ne bih pomimjao, svi oni koji su se borili sa fašistima znaju na šta se misli

Name

Knez

11.03.2018 13:54

Dali ste Vi to dobro obavijesteni ....sigurno ste dobili inform. da ce Željka biti kandidat za Predsjednika pa je pokusavate oblatiti

ODGOVORITE
Name

re knez

11.03.2018 14:24

Samo reci sta nije tacno od gore navedenog...

Name

altec

11.03.2018 14:42

A dali si ti dobrog zdravlja i pameti.Napisi jednu ali samo jednu informaciju iz ovog teksta koja nije tacna.

Name

Pipo

11.03.2018 15:41

E Moj knez tisi slijep kod ociju a glava bez pameti tebi treba da nestane hljeba pa tek onda da zakljucis dasi gladan.Ti ili si lud ili te neinteresuje buducnos RS i naroda ti samo do mraka planiras a vec je17h i Stime je sve jasno kosi i kakavsi fuj i nista vise.

Name

za Kneza ...

11.03.2018 18:38

Ako ,covjek ima i malo duse Zeljka nije kriva. Nasla se jadna u ,pogresno vrijeme na pogresnom mjestu.Sto se tice ,da ona bude Predsjednik R,Srpske ,to apsolutno nije moguce ,po svim pokazateljima ,najbolje bi bilo da Dodika proglasimo za dozivotnog Predsjednika ,nije to tako i nemoguce ,ocas ...u Skupstini ,se promjeni Zakon ,ruke ,,gore,,,i ,eto ,nas ,,na zelenoj grani,,,Nikako ,ali nikako ne mogu ni da zamislim nekoga drugog ,mozda ,jer takvog vise nema ...a,nadam se da nece uskoro ni biti.

Name

Jovan Vlasenica

12.03.2018 11:46

Ne nije kriva Zeljka nego ja, to su gluposti, ona je stub rezima i poslusnik koji sprovodi politiku Miloradovu

Name

Radomir

11.03.2018 13:55

Svaka cast za hrabrost

ODGOVORITE
Name

Teslicanin

11.03.2018 16:14

Slazem se

Name

Vukane

11.03.2018 14:17

Nemoj tako. Pa Željkina vlada nam je svima život produžila za 4 godine- što to ne spomenu, samo kritukuješ. A i struja nam 113% faktički jeftinija nego u okruženju. Pa imamo i manje nezaposlenih- mladi mogu slobodno da se evakuišu Evropu da sa fakultetima konobarišu i mješaju malter- nemoj samo napadati, afirmiši je malčice. Nije sve još toliko crno da crnje ne može biti, niti nam je toliko loše da ne može biti i gore.

ODGOVORITE
Name

Srbin

11.03.2018 14:31

Vito Korleone je mala maca za ove naše gangstere!!!!!

ODGOVORITE
Name

Vitomir

12.03.2018 09:30

Kod Vita je bilo reda i morala, a kod ovih toga nema

Name

borac

11.03.2018 14:34

I vi ste smijesni trazite od nastavnice engleskog da ekonomski ojaca zemlju prosla su vremena popa i ucitelja svijet diktira.

ODGOVORITE
Name

Jezuite

12.03.2018 14:02

Nije bitno zanimanje već moral, vaspitanje, znanje, posvećenost, kolektivna svijest i odgovornost, koju ona nažalost nema

Name

55

11.03.2018 14:43

Fenomenaln

ODGOVORITE
Name

Pesimista sa pokrićem

11.03.2018 14:55

Nemaju smisla poređenja sa bivšim vremenima. I ja bih rado radio sa ovakvim brigadirkama kao na crnobijeloj slici. I ne samo radio, već se i trudio, lijepim brigadirkama da bi se dopao. Bar malo. Ali toga više nema. Brigadirke na slici su nečije tete, ili pak bake. Novih ni na vidiku. Ni posla ni brigadirki ni morala ni elana. Ničeg.

ODGOVORITE
Name

NOB

12.03.2018 11:47

Brigadirki ima, i zgodne su samo ne rade na pruzi vec u javnom sektoru

Name

To

11.03.2018 15:11

Bravo Nebojsa !

ODGOVORITE
Name

filip

11.03.2018 15:12

Borbu treba poceti plakatima sa pravom istinom o stanju u zemlji. Dok je RTRS TV Nove i FTV i medijske blokade obicni svijet nece znati sta se desava. I u nakmanje selo treba te plakati da se narod zapita malo

ODGOVORITE
Name

Sretno

11.03.2018 16:24

Upravo. Narod treba svakodnevno i na svakom koraku podsjećati u kojim smo govnima da bi vijuge krenule da vrte i mozgovi da slažu sliku realnosti onakve kakva ona jeste.

Name

Vekare

12.03.2018 11:52

Treba okupiti novinare i pokrenuti jedan ozbiljan opozicioni list

Name

Јефимија

12.03.2018 14:03

Па докле више стварно

Name

Sinopio

11.03.2018 15:16

Jedna od boljih analiza (ne)rada Vlade u poslednje vrijeme

ODGOVORITE
Name

Za Nebojsu

11.03.2018 16:16

Bravo Care svaka ti je na mjesu!

Name

Radnik Farmalenda

11.03.2018 17:16

Svi mi koji smoradili nafarmi znamo šta je uzrok propasti Farmalenda, svi putevi vode na jedno mjesto, ali nažalost nema ko da nas čuje i sprovede istragu

ODGOVORITE
Name

Podsjecanje

11.03.2018 17:30

A sto je autor zaboravio i izostavio selfi ispred Bijele kuce, bijele cizmice, produzenje zivota, 113 % jeftiniju struju... Bilo je jos dosta toga za napisati

ODGOVORITE
Name

nn

11.03.2018 18:41

Dvojica komsija jedan vrijedan bori se za sebe i svoju pprodici drugi kockar pijanac proganja sve oko sebe. Jednog dana prvi komsija pocne isto da se ponasa kao drugi. Pitaju ga sto to radi KAZE PA TO RADI I MOJ KOMSIJA! Tako se ponasa nasa vlast SVE STO NEVALJA U KOMSILUKU KOD NAS JE NORMALNO.Kome god se spomene dase nista ne radi u korist omladine da omladina odlazi JEDINO OBJASNJENJE JE TOSE DOGADJA U OKRUZENJU! Moze li BN TV preuzeti na seb da istrazi GDJESU DJECA OD NASIH POLITICARA(pozicije i opozicije) STA I GDJE RADE a narod neka samo zamislja kolika su im primanja. NARODE PAMET U GLAVU!

ODGOVORITE
Name

Blogeri

11.03.2018 19:10

Odlican tekst i analiza

ODGOVORITE
Name

mirko

11.03.2018 19:24

Vukanovicu kako je radila vlada najbolje govori tvoje pisanje.Kad je Zeljka dosla na vlast samo su u Bileci bili na vlasti.A sada su na vlasti u svim opstinama Hercegovine osim Gacka.Tako da tisina.

ODGOVORITE
Name

Zoki

11.03.2018 21:56

E moj glupsone Mirko,SNSD izbore ne dobija nego kupuje.Samo budala glasa za partiju koja je na vlasti 12est gidina,a nikakav boljitak nije donijela narodu,pa zar je to normalno,ali normalno je da narod za njih glasa za 20km i 200grama kafe,jer smo mi najpotkuljiviji narod u evropi.Da nije jadno bilo bi zalosno.

Name

Јадно...

11.03.2018 22:25

Објасни народу како се узимају избори. Колико кошта глас? Колико привремених запослења,у јавним предузећима, је урађено за 20 гласова? Како су се у Требињу из продавница узимале свеске дуговања, када су дужници позивани да ће дугови бити избрисани ако гласају за црвене. И листа се наставља. Узимање гласова у Херцеговини више говори о јаду и биједи у којем народ живи, него о конкретним успјесима ове накарадне власти.

Name

Glasac

12.03.2018 12:02

Ovdje nema ni trunke demokratije, slobode, slobode stampe, slobodnog izrazavanja misljenja niti glasanja

Name

prrr

13.03.2018 07:11

Auuu Mirko..nek si im rekao a sad u toplu kancelariju lezi i cekaj platu...

Name

Antibot

11.03.2018 19:31

Sto su botovi navalili po mrezama

ODGOVORITE
Name

Avaks

12.03.2018 12:03

Nikad ne miruju jer su placeni

Name

zeljana

12.03.2018 04:27

Mozda zeljanu savjetuje kleopatra [dusan ilic iz ljeljence kod bijeljine] panamje postala pronicljiva i zna dobro da laze i sama sebe uvjerava u svoje lazi

ODGOVORITE
Name

Dragutin

12.03.2018 06:33

Zamolio bih ovog vukanovića da jednom prošeta do Doboja i napiše jedan tekst o tom gradu. Ko je tu na vlasti, koliko dugo , koliko je fabrika radilo prije , koliko radi sad i sve ostalo. Hvala unapred.

ODGOVORITE
Name

Treba je zastititi kao patent

12.03.2018 07:41

Ona je za vojnu industriju,ubacis je u drzavu koju zalis napasti,ona je ekomonomski unisti i onda usetas lagano!

ODGOVORITE
Name

Olbreit

12.03.2018 13:05

Dodik & Company i jesu spijuni, ha, ha..

Name

Lala

12.03.2018 14:00

I umjesto da ćuti ona je došla da nekom drži pridike.. licemjerstvo

ODGOVORITE
Name

nn

13.03.2018 16:54

Gospodo ilegalu koalucionu partneri SNSD i SDA na zadnjim izboruma su obecali NE DA CE ZAPOSLITI nego da ce na birou rada ce biti TOLIKO I TOLIKO samanjn broh na SPISKU NEZAPOSLENIH! Neka se nadje neko dami objasni da ne izvrsavaju svoja obecanja. Odose KOMPLETNE PORODICE NE SAMO OMLADINA!

ODGOVORITE