Luksuz Todorića plaćao "Agrokor"

Zagrebački Jutarnji list objavio je privatne račune iz istrage koja se, između ostaloga, bavi i rastrošnim životom svih članova porodice Ivice Todorića na račun Agrokora.

Region 11.03.2018 | 13:43
Luksuz Todorića plaćao "Agrokor"
Zagrebački dnevni list navodi kako su članovi porodice bivšeg vlasnika Agrokora troškove luksuznog života od 2010. godine knjižili kao troškove pripreme IPO-a - javne prodaje dionica Agrokora, koja se prema najavama trebala dogoditi na ljeto 2017. na Londonskoj berzi.

Ukupno je Agrokor na navodnu pripremu za IPO, koja se na kraju nikada nije dogodila, tokom šest godina potrošio oko tri milijarde kuna ili oko 400 miliona evra, od čega velik dio otpada na privatne troškove porodice Todorić.

Na te ogromne iznose nije plaćen porez na dohodak, niti ikakav drugi porez, nego su to bili, budući da su se knjižili na IPO, poreski priznati rashodi za Agrokor.

Dokumenti koje je objavio Jutarnji pokazuju da je na taj način plaćan leasing za luksuznu jahtu, zatim troškovi zimovanja u evropskim skijalištima i druga putovanja, odjeća, obuća, nakit, ženske torbice, ali i računi za nabavku svakodnevnih životnih potrepština.

(Fena)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

izraelac

11.03.2018 14:36

Dzaba cijela prica protiv ivice kad je drzava hrvatska sa agrokorom prevarila eu i nepravilno poslovala i to namjerno... to sve sto su mu placali moze da dokaze da je bila i ucjena i mito da nebi pricao o tom sta ce se tak cuti..

ODGOVORITE
Name

O

11.03.2018 15:29

TODORIC JE HRVATSKOJ OBUKAO CRNU KOSULJU

Name

...

11.03.2018 18:33

Sto se nije naso jos koji hrvat ili srbin ili bilo ko da bude Ivica Todoric, trosio pare pa trosio je svoje, najlakse je laprdat

ODGOVORITE
Name

Bob

12.03.2018 03:29

Gospodine on nije trošio svoje pare nego pare kompanije.Njegove su kad izmiri sve obaveze prema državi.