Izbori: Tramp već počeo pripreme

Američki predsjednik Donald Tramp imenovao je Breda Parskejla, jednog od svojih političkih stratega, za šefa svog predizbornog tima u predsjedničkoj kampanji 2020. godine.

Svijet 28.02.2018 | 07:20
Izbori: Tramp već počeo pripreme
Trampova organizacija je Parskejla 2011. godine angažovala kao "digitalnog gura", koji je 2015. dobio zadatak da kreira vebsajt za Trampovu trku za Bijelu kuću, a godinu dana kasnije je postao direktor njegovog tima za digitalne operacije, prenosi BBC.

Nijedan američki predsjednik do sada nije ovoliko rano zvanično objavio svoju reizbornu kampanju, napominje britanski medijski servis, podsjećajući da do izbora 2020. godine ima još 979 dana.

Poređenja radi, Trampov prethodnik Barak Obama je svoje planove za reizbor objavio 582 dana uoči kandidature za drugi predsjednički mandat 2012. godine.

Sin Donalda Trampa, Erik Tramp, danas je saopštio da je "Bred izuzetno talentovan i bio je ključan za uspijeh Trampovog tima 2016.".

"On ima puno povjerenje naše porodice i savršena je osoba za vođenje kampanje", navodi se u saopštenju Erika Trampa.

Predsjednikov zet i visoki savjetnik Džered Kušner saopštio je da će "Bredova stručnost pomoći da se izgradi najbolja kampanja".

Bred Parskejl je, u intervjuu BBC nakon Trampove izborne pobjede, rekao da "zna sve o novoj američkoj administraciji" i da "niko nije znao da on postoji".

Parskejl (42) se našao na meti demokrata u istrazi o navodima vezanim za rusko miješanje u američke izbore, a poslanicima je rekao da nije znao za navodni plan Kremlja o uticaju na kampanju u korist Trampa.

U julu je napisao na Twitteru da ne zna ni za kakvo rusko miješanje u digitalne operacije tokom Trampove predsjedničke kampanje 2016.

Prošle godine je, u emisiji televizije CBS, rekao da je njegov 100-člani digitalni tim napravio 60.000 reklama na Facebook-u kako bi svakodnevno dopro do Trampovih pristalica.

Rekao je, međutim, i to da ga je Tramp korio jer je bio skeptičan zbog troškova na digitalne reklame.

Američki mediji su pisali da je firma "digitalnog gura" pod nazivom "Džajls-Parskejl" naplatila Trampovom timu 94 miliona dolara za svoj rad tokom predsjedničke kampanje.

Izvor: Tanjug

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Karadoz

28.02.2018 10:55

Pa rekla mu zena kako se to radi na Balkanu...

ODGOVORITE