Selima prijeti čopor vukova

U okolini nekoliko podgrmečkih sela u blizini Lušci Palanke, dvadesetak kilometara od Sanskog Mosta, ovih dana je primijećen čopor vukova, koji su se u nekoliko navrata približili imanjima, što je uznemirilo mještane tih sela.

Republika Srpska 24.02.2018 | 10:12
Selima prijeti čopor vukova
Oni su zabrinuti jer strahuju da bi vukovi mogli da napadnu stoku, s obzirom na to da su primijećeni vučji tragovi u blizini nekoliko štala u tom selu, a nestalo je i nekoliko pasa čuvara, pišu Nezavisne.

Prema riječima sekretara mjesne zajednice Lušci Palanka Borislava Tešića, u proteklim godinama se događalo da vukovi napadnu ovce i drugu stoku, a jednom prilikom su provalili u štalu i usmrtili nekoliko goveda.

U Lovačkom društvu “Sana” su potvrdili kako su primili dojavu mještana te su uputili ekipu lovaca na lice mjesta, koja je pronašla tragove u snijegu.

“Vukovi su se u međuvremenu vratili u šumu, a nemamo dojavu o tome da su napali domaće životinje. Pratićemo situaciju u narednom periodu”, ističu u ovom društvu.

Dodaju kako ovakva situacija nije neobična u zimskom periodu, jer su vukovi u potrazi za hranom te se vlasnicima stoke savjetuje oprez.

Naime, snježni pokrivač na obroncima Grmeča na pojedinim mjestima je viši od jednog metr, pa vukovi u takvim uslovima teško dolaze do hrane. Zbog toga se u potrazi za njom spuštaju u niže predjele, a iz razloga što je veliki broj domaćinstava na ovom prostoru razrušen i napušten tokom proteklog rata vukovi bez straha dolaze na rubove ovdašnjih naselja.

Izvor: NN

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Ozbiljna Funkcija

24.02.2018 11:25

Cuj sekretar mjesne zajednice.

ODGOVORITE
Name

Aaa

24.02.2018 15:09

Da pošaljemo rudonju, rudonja zna kako živom krv popiti.

Name

Kal

24.02.2018 11:51

U B.Luci su krvoločniji.

ODGOVORITE
Name

haha

24.02.2018 14:35

Ovi su mace u poredjenju sa onmin na vlasti i poslanickim klupama.vukovi ubijaju da prezive a ovi politicari zive da bi ubijali..

ODGOVORITE
Name

In

24.02.2018 17:19

Vukovu su mala maca kakvi su vukovi na vlasti zive nas posahranjivase.

ODGOVORITE
Name

Iiiooooooooo

24.02.2018 18:07

Da to su hijene..gladne i pohlepne :)