Da nije fudbala, bio bih kriminalac!

Zanimljiva ispovest Brajtonovog rekordera. . .

Fudbal 19.02.2018 | 19:00
Da nije fudbala, bio bih kriminalac!
Navikli smo već na to. Fudbal je prepun ludih priča i otkačenih likova, a često ume da napiše i dobar roman. Glavni junak jednog od njih dolazi iz Holandije. Reč je o rekordnoj kupovini Brajtona Jirgenu Lokadiji (24), nekadašnjem ofanzivcu PSV-a, koji se sredinom januara preselio na Ostrvo za 17.000.000 evra. Ipak, sve je moglo da bude mnogo, mnogo drugačije...

O čemu se radi?

Kao i mnogi fudbaleri, Lokadija je imao teško detinjstvo. Roditelji su mu se razveli kada je imao samo dve godine, živeo je sa majkom i tri mlađe sestre, a da nije bilo fudbala, verovatno bi postao kriminalac.

"Mama je morala da radi, pa sam često provodio vreme sa sestrama. Čuvale su me babe i samo njima mogu da zahvalim što su me izvele na pravi put. Tek kada sam odrastao, postao sam svestan nekih stvari. Tada nisam znao za bolje. Jedva čekam da mama i sestre dođu iz Holandije. Trebalo bi da stignu za dve nedelje", rekao je Lokadija.

Kaže da mu novac nije glavni pokretač u životu...

"Ne radim ovo zbog para, zaista mi nije važan. Igram fudbal jer ga volim. To je suština."

Zanimljivo, po okončanju karijere se ne vidi u fudbalu, već u muzici.

"Ne zanima me trenerski poziv. Uživam u muzici i siguran sam da ću se ozbiljnije pozabaviti njom kada okačim kopačke o klin. U muzičke vode sam zapolovio pre tri godine, zajedno sa drugarom koji je muzički producent. Sve je počelo kada sam se teško povredio, pa sam često sa njim provodio vreme u studiju. Već sam snimio tri singla."

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar