Mnoge ljude treba da je sramota

Američki predsjednik Donald Tramp rekao je danas da republikanski memorandum priča sramotnu priču i da mnoge ljude treba da je sramota.

Svijet 02.02.2018 | 20:45
Mnoge ljude treba da je sramota
Tramp je rekao novinarima da je odobrio objavljivanje memoranduma i uputio ga u Kongres, gdje će biti objavljen.

"Mislim da je ovo užasno, sramotno je šta se dešava u ovoj zemlji. Mnogi treba da se stide", rekao je Tramp.

Demokrate u Odboru Predstavničkog doma za obaveštajna pitanja opisale su memorandum kao "sramotan pokušaj diskreditacije" Federalnog istražnog biroa /FBI/, Ministarstva pravde i istrage o ruskom uplitanju u izbore 2016. godine.

"Ovo selektivno objavljivanje i politizacija povjerljivih informacija predstavlja užasan presedan i načiniće dugoročnu štetu obavještajnoj zajednici i našim agentima", navodi se u saopštenju demokrata.

Demokrate se nadaju da će moći da objave svoj memorandum u vezi sa ovim optužbama 5. februara.

U memorandumu se, između ostalog, navodi se da je FBI zloupotrijebio zakon o nadzoru stranih obaveštajnih službi, tako što ga je koristio da na neprikladan način dođe do naloga za prisluškivanje, oslanjajući se na neprovjereni dosije o Trampu i Rusiji, koji je sastavio bivši agent britanske obaveštajne službe Kristofer Stil.

Tramp je danas ranije optužio FBI i Ministarstvo pravde da su politizovali istražne procese u korist Demokratske stranke.

(Agencije)

Komentari / 0

Ostavite komentar