Spreman za okršaj sa Kokelanom!

Pa, makar i na desno krilo - Maksimović ostaje u Valensiji! Marselinjo će biti oduševljen!

Fudbal 17.01.2018 | 11:45
Spreman za okršaj sa Kokelanom!
Gledajući samo minutažu neki bi pomislio da Nemanja Maksimović nije baš miljenikMarselinja Torala. Ali čitajući njegove izjave posle meča sa Deportivom - još jednog u kojem je srpski internacionalac impresionirao navijače - bolji dani čekaju mladog vezistu. Pa iako je logično pomisliti da bi mu posle dolaska Fransisa Kokelana bilo najpametnije da napusti Mestalju Maksimović ni ne pomišlja da zatraži transfer?

“Odlazak? Veoma sam srećan u Valensiji”, rekao je Maksimović lokalnom Super Deporteu posle utakmice na Rijazoru.

Baš posle nje, tek da ponovimo, šef struke je silno nahvalio Maksimovića rekavši da bi voleo da on ostane u Valensiji, ali i da ne želi da našteti njegovoj karijeri s obzirom da biNemanja, pod pretpostavkom da se izbori za minute, konkurisao i za mesto na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

Možda bismo i mi zaključili da su te šefove reči najava rastanka, ali nam sve bolje partijeMaksimovića ne dozvoljavaju da tako razmišljamo. I novinar Super Deportea primećuje da se popularni Maksa oseća sve bolje na terenu. I ne samo na terenu. Posle meča sa Deportivom prvi put je stao pred novinare. Govorio je na sasvim solidnom španskom, iako je u Valensiju stigao bez poznavanja tog jezika.

Javnost je impresionirana, ne samo izgovorom, već i time što je Maksimović pokazao da može da igra i “šesticu” i “osmicu” (zadnjeg i centralnog veznog) što mu daje više prostora za minute u konkurenciji kapitena Danija Pareha, odličnog Žofrija Kondogbije i sada Kokelana.

A da sve bude još bolje: protiv Deportiva Marselinjo ga je “izmislio” na mestu desnog krila, pa je Maksimović “ukrao” i neki minut Karlosu Soleru.

“Nije uobičajena pozicija za mene, ali mislim da je bilo dobro. Malo je trebalo dok sam se prilagodio, ali posle je sve bilo bolje”.

Šta mu je rekao Marselinjo?

“Da veruje u mene, da radim ono što smo vežbali na treningu, da u odbrani pomažem Vezu, da probam i da program napadače…”

Ipak, sa Kokelanom u timu svakako će mu biti teže?

“Video sam već na prvom treningu. Prvu utakmicu je igrao posle samo dva treninga sa nama i obavio je dobar posao, ukrao mnogo lopti”, hvali novog saigrača Maksimović.

Najbitnije je ipak da ne odustaje. I vratiće mu se to. 

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar