Goluža: Za Srbe nema aplauza!

Policija: Bez maski i uvreda! Hrvatska i Srbija u petak od 20. 30 sati u splitskoj “Spaladium areni” igraju prvi meč na Evropskom prvenstvu.  Policija pred Hrvatska-Srbija: Pazite i šta pevate! Policijska uprava splitsko-dalmatinska izdala je saopštenje pred početak Evropskog prvenstva u rukometu i prvog meča koji će biti održan u Spaladijum areni.

Ostali sportovi 10.01.2018 | 17:30
Goluža: Za Srbe nema aplauza!
“Balkanski klasik”, kako ovaj meč zovu domaćini takmičenja, uvek ima dodatni naboj, a Slavko Goluža, selektor Hrvatske iz 2012. godine, kada je osvojena bronzana medalja na Evru u Beogradu, tvrdi da Srbija neće biti dočekana aplauzom.

"Utakmica sa Srbijom ni igračima nije baš kao svaka druga, poseban je to naboj. Naši momci su veliki emotivci, strašno se prazne i sigurno će biti i fizički i psihički ispražnjeni. Ali treba te emocije znati kontrolisati. Sigurno ih na tribinama nećemo dočekati aplauzom, ali očekujem da niko nikoga neće gađati kovanicama i flašama kao što je bio slučaj u Beogradu", rekao je za N1 Slavko Goluža, a prenosi Index.hr.

Bivši hrvatski reprezentativac i selektor i te 2012. godine davao je zapaljive izjave.

“Šta da kažem. Živeo sam za prvo mesto ovde u Srbiji. Živeo sam za to da ovde svira 'Lijepa naša'. To bi bio poklon za sve one koji su patili u ratu. To nam je bio cilj", rekao je Goluža posle pobede u borbi za treće mesto.

Policijska uprava splitsko-dalmatinska izdala je saopštenje u kojem upozorava navijače šta neće biti dozvoljeno u “Spaladiumu” I njegovoj okolini.

“U petak od 15 sati biće uspostavljena potpuna blokada saobraćaja prema ‘Spaladium areni’. Zabranjen je ulazak i boravak u prostor objekta u alkoholisanom stanju, unošenje pirotehničkih sredstava, maskiranje lica kapom ili maramom, unošenje i isticanje transparenata, zastava ili drugih stvari s tekstom ili slikom, znakom ili drugim obeležjem kojima se iskazuje mržnja ili nasilje na temelju rasne, nacionalne, regionalne ili verske pripadnosti”.

Policija upozorava I na ove stvari:

“Zabranjeno je pevanje pesama ili dobacivanje poruka čiji sadržaj iskazuje mržnju ili nasilje na temelju rasne, nacionalne, regionalne ili verske pripadnosti i bacanje predmeta u takmičarski prostor”, piše u saopštenju policije.

U petak će startovati Evropsko prvenstvo za rukometaše, koje će se održati u četiri hrvatska grada - Zagrebu, Varaždinu, Poreču i Splitu.

Policijska uprava splitsko-dalmatinska unapred se sprema za mečeve u Spaladijum areni, a poseban akcenat stavljen je na prvi duel koji će odigrati domaćin Hrvatska i Srbija.

Policija je izdala saopštenje za javnost, koje su preneli hrvatski mediji, a u kojem se navodi da će tog dana biti uspostavljen poseban režim saobraćaja oko dvorane u Splitu, dok će pet sati pre početka meča biti nemoguće prići bilo kakvim prevozom do Spaladijum arene.

Oni su obavestili javnost da će u slkadu sa zakonom snimati sve u dvorani, ali i na prilaznim pravcima Spaladijum arene, a detaljno su upozorili navijače i kojih pravila striktno moraju da se pridržavaju.

U saopštenju stoji:

- da je zabranjeno unošenje ili pokušaj unošenja alkoholnih pića i droga, kao i ulazak i boravak u prostoru sportskog objekta u alkoholisanom stanju

- unošenje pirotehničkih sredstava, oružja i drugih predmeta koji su pogodni za nanošenje ozleda ili za stvaranje nereda i nasilja, kao i paljenje i bacanje pirotehničkih sredstava i drugih navijačkih rekvizita

- maskiranje lica kapom, maramom ili na drugi način u cilju prikrivanja identiteta

- unošenje i isticanje transparenata, zastava ili drugih stvari sa tekstom ili slikom, znakom ili drugim obežjem kojima se iskazuje ili podsiče mržnja ili nasilje na rasnoj, nacionalnoj, regionalnoj ili verske osnovi

- pevanje pesama ili dobacivanje poruka čiji sadržaj iskazuje ili podstiče mržnju ili nasilje na temelju rasne, nacionalne, regionalne ili verske pripadnosti

- pokušaj nedopuštenog ulaska u prostor za takmičare, sudije ili među osobe koje učestvuju u takmičenju

- bacanje predmeta na teren

- boravak i zadržavanje na mestu u prostoru za gledaoce za koje se ne poseduje ulaznica ili odgovarajuća isprava izdata od strane organizatora.

Policija je navela na kraju saopštenja da "moli građane da poštuju smernice, upozorenja i zapovesti policijskih službenika u dvorani, kao i oko Spaladijum arene, kako bi rukometne utakmice protekle bez incidenata".

Osim meča Hrvatska – Srbija koja je zakazana u petak 12. januara od 20.30 časova, na dan otvaranja Evropskog prvenstva u Spaladijum areni biće odigran i drugi meč grupe A između Švedske i Islanda od 18.15 sati.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

sinisa

11.01.2018 08:51

Da vidimo da li ce se Ustase pridrzavati svega sto je zabranjeno.

ODGOVORITE