Kajtaz: Bili smo s Robijem, sad je do IO FS BiH!

Sead Kajtaz, član Komisije za imenovanje selektora Bosne i Hercegovine, potvrdio je razgovor sa kandidatom za klupu „zmajeva“ Robertom Prosinečkim u četvrtak u Gradišci.

Fudbal 29.12.2017 | 09:00
Kajtaz: Bili smo s Robijem, sad je do IO FS BiH!
Nekadašnji fudbaler Veleža izjavio je za „Avaz“ da je danas obaljen i posljednji razgovor sa Prosinečkim koji je trajao skoro sat vremena.

„Sve je proteklo u ugodnom raspoloženju. Robert Prosinečki je ponovio svoje uslove. Mi smo svoj posao obavili, a sada je sve na Izvršnom odboru Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine“, izjavio je Kajtaz sarajevskom listu.

Bivši as „rođenih“ je dodao da je razgovor sa nekadašnjim članom Real Madrida i Barselone bio zanimljiv, ali se nije mnogo razlikovao od sa Amarom Osimom.

On je potvrdio da sastanku nije prisustvovao Mile Kovačević, član izvršnog odbora FS BiH, već su pored njega i Zvjezdana Misimovića, još bili prisutni potpredsjednici FS BiH Ivan Beus i Milorad Sofrenić, kao i generalni sekretar Jasmin Baković.

„Bosna i Hercegovina bi 4. januara trebala dobiti selektora. Hoće li to biti Prosinečki ili Osim, to je sada na Izvršnom odboru. Od 15 ruku u prvom krugu je potrebno da 12 članova Izvršnog odbora da glas za jednog od kandidata“, podvukao je Kajtaz.

U slučaju da jedan od njih dvojice u prvom krugu ne dobije 12 glasova, onda je u drugom krugu potrebno osam ruku.

„Nadam se da ćemo selektora dobiti već u prvom krugu, ali ne bih ništa prejudicirao“.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar