Vučić ugostio premijere

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, domaćin sastanka sa predsednicima vlada Bugarske, Rumunije i Grčke koji će sutra biti održan u Beogradu, dočekao je goste večeras u vili "Mir".

Srbija 08.12.2017 | 23:54
Vučić ugostio premijere
Zajedno sa Vučićem, kolege premijere - Bojka Borisova, Mihaja Tudosea i Aleksisa Ciprasa - dočekala je i predsednica srpske Vlade Ana Brnabić.

Vučić je gostima podelio prigodne poklone a zatim i priredio večeru.

Sastanak Visokog saveta za saradnju Srbije, Bugarske, Grčke i Rumunije počeće sutra u 10 sati, a zatim će uslediti konferencija za novinare na kojoj će se obratiti Vučić i trojica premijera, najavila je Pres služba predsednika.



Prethodni sastanak održan je u Bugarskoj, u Varni, početkom oktobra, a teme razgovora bile su unapređenje saradnje u oblasti infrastrukture i energetike, kao ključnih za privlačenje investicija i ekonomski razvoj regiona.

Jedna od tema bila je i gasna interkonekcije Srbije i Bugarske.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je tada da je za Srbiju važna interkonekcijska veza sa Bugarskom i da je tu najveći deo priprema obavljen, kao i da očekuje realizaciju u što skorijem roku.



"Istovremeno, razgovarali smo o politici. Srbija se nalazi na evropskom putu i ja sam zahvalan i Bugarskoj, i Rumuniji, i Grčkoj na velikoj podršci koju nam pružaju na tom evropskom putu. Jedini sam ovde koji predstavlja zemlju koja nije članica EU. Mislim da zajedno možemo mnogo toga da uradimo bolje za naše građane, za životni standard da EU bude rasterećenija i da ima manje problema nego što ima danas", rekao je Vučić nakon sastanka u Varni.

(Tanjug)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Bojka Borisov ha ha ha ha

09.12.2017 13:00

Gdje je tu Siniša Mali i Vladimir Delić,ipak je Bojka Borisov njihov premijer???????

ODGOVORITE
Name

ortodoksi

09.12.2017 17:50

se sastali na kahvi kod vuje

ODGOVORITE