Potvrda rezultata Srbije u regionu

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da je odluka da sedište stalnog sekretarijata Transportne zajednice Zapadnog Balkana bude u Beogradu još jedna potvrda koliko je Srbija uradila na regionalnom povezivanju i da su naši napori prepoznati i od strane suseda, kao i od strane EU, koja je, kaže ovako značajan projekat poverila Srbiji.

Srbija 06.12.2017 | 16:54
Potvrda rezultata Srbije u regionu
 Ostajemo posvećeni regionalnoj saradnji i ekonomskom povezivanju Zapadnog Balkana u okviru čega infrastrukturni projekti imaju ogroman značaj - rekla je Brnabić za Tanjug.
 
Verujem, dodala je, da će Srbija opravdati zadobijeno poverenje.

- Zahvaljujem svim susedima na podršci koju su nam dali, dugo smo se borili za ovo, jer je ovo važna stvar u okviru Berlinskog procesa - rekla je premijerka, nakon sastanka sa članovima Predsedništva BiH.

Ističući da je Transportna zajednica verovatno jedna od najvažnijih regionalnih stvari, Brnabić je rekla da su sve zemlje iz regiona podnele svoje kandidature za sedište te zajednice, ali da je Srbija tokom poslednjih nekoliko meseci na različitim regionalnim sastancima dogovarala i zamolila za podršku, nakon čega su one povukle svoje kandidature.

Odluka je za Srbiju, kaže, jako važna i veliki uspeh, ali je i dobra regionalna poruka da možemo da se dogovorimo sami i da ne mora EU da određuje gde će biti sedište Transportne zajednice.

- Da se ovo nije dogovorilo, onda bi se desilo ono što se desilo 2006. godine sa sedištem Energetske zajednice, kada je ono, pošto zemlje regiona nisu mogle da se dogovore, stavljeno u Beč - rekla je Brnabić.

Dodala je da je informaciju iz Brisela dobila dok je bila na radnom ručku sa gostima iz BiH, članovima Predsedništva, kojima se, kaže, zahvalila na podršci, jer su nam oni prvi dali pismo podrške.

- Ovo je izuzetno značajna stvar i danas je radostan dan za nas - zaključila je Brnabić.

(Tanjug)

Komentari / 0

Ostavite komentar