Sinovi premijerke pokrenuli biznis

Nije rijetka pojava da djeca predstavnika vlasti u Republici Srpskoj uspješno krče put u budućnost kroz privatne biznise. To dokazuje i drugi sin premijerke Željke Cvijanović, Stefan. U Banjaluci je otvorio firmu „Prim“ d. o. o. koja se bavi trgovinom na veliko hemijskim proizvodima, otkriva portal CAPITAL.

Republika Srpska 16.11.2017 | 19:27
Sinovi premijerke pokrenuli biznis
U registru stoji da je račun kod jedne od domaćih banaka u Banjaluci aktivan od 27. jula, a Stefan Cvijanović vlasništvo dijeli sa ocem Aleksandrom. Ipak, njemu je prepušteno cjelokupno odlučivanje u firmi, bez ikakvih ograničenja ovlaštenja.

Iako se navodi da je pretežna djelatnost trgovina na veliko hemijskim proizvodima, „Prim“ se orijentisao i na enterijer, te ovih dana ugovara unosne poslove unutrašnjeg uređenja sa jednom od velikih firmi u Banjaluci.

I stariji premijerkin sin Filip u aprilu prošle godine, zajedno sa Milošem Krčmarom, otvorio je firmu „PILON“, ali je ona imala lošu poslovnu godinu s minusom od oko 5.000 KM.




Finansijski izvještaj ove firme, koji je u posjedu CAPITAL-a , pokazuje da je „PILON“ ostvario prihod od tek 44.214 KM, dok su rashodi bili 49.454 KM. Prihod potiče isključivo od prodaje učinka, dok se troškovi uglavnom odnose na materijalne i troškove plata. Cvijanovićevo preduzeće kratkoročno je zaduženo za oko 9.500 KM, a na računu ima 5.292 KM.

Na plate troje zaposlenih potrošeno je 20.668 KM, a na kraju godine prema zaposlenima su ostale neizmirene obaveze od 3.325 KM.

Filip Cvijanović ugovarao poslove prije nego što je registrovao firmu
U rješenju o registraciji od 22. aprila prošle godine navedeno je da se u sudski registar upisuje „osnivanje „PILON“ d.o.o. Banjaluka, sa pravom obavljanja spoljnotrgovinskog poslovanja”. Osnovna djelatnost je izgradnja stambenih i nestambenih zgrada.



Da se Filipu Cvijanovićužurilo zbog unaprijed dogovorenih poslova, koje je u to vrijeme već počeo da obavlja, pokazala je i prošlogodišnja urgencija za donošenje rješenja o osnivanju koju je Krčmaruputio banjalučkom Okružnom privrednom sudu. Dopisom praktično priznaje da je firma počela sa radom iako još nije registrovana, što je nezakonito.

„Dana 12. aprila 2016. godine podnio sam prijavu za registraciju firme pod nazivom „PILON“ u Banjaluci. Ovim putem urgiram i molim Okružni privredni sud Banjaluka da što prije donese rješenje o osnivanju. Navedeno rješenje mi je potrebno jer smo kao firma dogovorili i otpočeli sa izvođenjem građevinskih radova“, naveo je Krčmar u dopisu koji je CAPITAL objavio prošle godine.

Direktor firme je Krčmar, ali sa ograničenim ovlašćenjima, tako da je rješenjem precizirano da mu je za zaključivanje pravnih poslova i plaćanje iznosa čija vrijednost prelazi 5.000 KM potrebna pismena saglasnost osnivača odnosno članova. Takođe, saglasnost osnivača/članova potrebna mu je i za investicije čija vrijednost prelazi 5.000 KM.

Jedan od najvećih uspjeha, kojim se premijerka ponosi je registracija firme u RS za jedan dan i jednošalterski sistem.

Slabiji đak – jači posao
Filip Cvijanović u žižu je dospio prije tri godine, kada je kao pripravnik zaposlen u „Elektroprenosu BiH“, iako je imao najmanji prosjek ocjena u odnosu na ostalih 12 kandidata koji su se prijavili na to radno mjesto. Ovo je otkrila nevladina organizacija Transparency International u BiH, na osnovu informacija o provedenom konkursu i kandidatima koji su zaposleni u ovom preduzeću.

Iz dokumentacije je vidljivo da je Cvijanović izabran kao prvi na listi kandidata sa najvećim brojem bodova, iako je imao manji prosjek ocjena od ostalih konkurenata, kao i kraći period proveden u evidenciji nezaposlenih. Za njegov izbor presudio je intervju sa kandidatima, odnosno subjektivna procjena komisije o kvalifikacijama i sposobnostima kandidata.

Iz dokumentacije je jasno da su svi kandidati dobili jednak broj bodova za vrijeme provedeno na birou za zapošljavanje, bez obzira na broj mjeseci provedenih u čekanju na prvo zaposlenje. Pretvaranje prosjeka ocjena u bodove u ovom slučaju je takođe sporno, jer je posljednji kandidat sa prosjekom 3,42 (slučaj ocjenjivanja od 1 do 5) imao manji broj bodova, iako je ovaj prosjek kada bi se uradila ekvivalencija, bio veći od prosjeka prvorangiranog, te onda postaje jasno da je Cvijanović zapravo imao najlošiji prosjek.

I Dodikovi uspješni biznismeni
I porodica predsjednika RS Milorada Dodika vrvi od biznismena. Firme „Fruit Eco“ i „Agro voće“, u vlasništvu Dodikovog sina i brata u proteklih pet godina inkasirale su 1,4 miliona KM.



Po finansijskim izvještajima koji su u posjedu CAPITAL-a, „Fruit Eco“, u vlasništvu Dodikovog sina Igora, na kraju prošle godine ostvario je dobit od oko 230.000 KM, što je za dvadesetak hiljada KM više nego 2015. godine. Dobit je 2014. godine iznosila oko 128.500 KM, a 2012. – oko 150.000 KM. Ova firma je samo 2013. godine imala gubitak od 163.000 KM.

Firma se bavi proizvodnjom i prometom voća i povrća, prošle godine prihodovala je više od 1,5 miliona KM, što je za oko 200.000 KM više nego 2015. godine. Prihod na kraju 2016. godine je gotovo udvostručen u odnosu na 2014, kada je ova cifra bila oko 772.000 KM.

Ipak, rashodi „Fruit Eco“ su sa 1,1 milion KM, koliki su zabilježeni 2015. godine, na kraju prošle „skočili“ na oko 1,3 miliona KM. Dugoročne obaveze  u posljednjih godinu dana smanjenje su za oko pola miliona KM i iznose 2,2 miliona KM. Međutim, Dodikov sin se dodatno zadužio za oko 300.000 KM, pa su kratkoročne obaveze dostigle cifru od oko 2,7 miliona KM.

Goran Dodik, brat predsjednika RS i vlasnik „Agro voća“, 2016. godine stavio je u džep oko 160.000 KM i tako poboljšao rezultat iz 2015, kada je zaradio 140.000 KM. Ali, i dalje ne uspijeva da dostigne rezultat iz 2014. godine, kada mu je zarada iznosila 340.000 KM.

„Agro voće“ 2013. godine zaradilo je oko 58.000 KM, a godinu ranije gotovo zanemarljivih 4.000 KM.

U direktorskoj fotelji „Agro voća“ Pavle Ćorović, Dodikov zet, prihodovao je prošle godine 642.000 KM, što je za oko 62.000 KM više nego 2015. godine. Međutim, čini se da je 2014. godina bila zlatna za ovo preduzeće koje je tada zabilježilo prihode od oko 890.000 KM.

Rashodi preduzeća koje se bavi uzgojem jezgričavog i koštunjavog voća su oko 480.000 KM, odnosno 42.000 KM veći nego 2015. godine. Ipak, i dalje su za oko 64.000 KM manji nego 2014. godine. „Agro voće“ je dugoročno zaduženo sa oko 32.000 KM i te obaveze su u odnosu na godinu ranije niže za oko 22.000 KM. I kratkoročene obaveze su smanjene za oko 18.000 KM i iznose 620.000 KM.

Do imovine povlaštenim kreditima
„Fruit Eco“ 2007. godine, uz minimalni ulog od po 1.000 KM, osnovali su predsjednikov sin Igor Dodik i Mirko Dobrić, suprug rodice Milorada Dodika. U to vrijeme „Fruit Eco“ nije imao imovine, a kapital je bio jednak zbiru osnivačkih uloga.

Tri godine kasnije u finansijskom izvještaju firme navedeno je da ona posjeduje zemljište vrijedno 2,6 miliona KM, hladnjaču i druge nekretnine od 2,3 miliona KM, kao i zasade voća od 3,1 milion KM. Tada su novinari Centra za istraživačko novinarstvo otkrili da su Dodik i Dobrić imovinu stekli zahvaljujući povlaštenim kreditima koji nisu dostupni običnim pokretačima biznisa u Bosni i Hercegovini.

„Ključnu ulogu u tome imala je Balkan Investment Banka (BIB). Zahvaljujući kreditu ove banke, Dobrić je došao do poljoprivrednog posjeda koji je bio temelj za razvoj firme. Taj posjed je bio pokriće i za kasnije zaduživanje “Fruit Eco”, u čemu je ponovo važnu ulogu imao BIB“, navodi se u istraživanju.



„Agro voće“Dodikov brat je osnovao u decembru 2008. godine, četiri mjeseca nakon što mu je Vlada RS, na čijem je čelu tada bio Milorad Dodik, dodijelila koncesiju na poljoprivredno zemljište.

Igor i Gorica, sin i kćerka Milorada Dodika, imaju zajedničku firmu „Global liberty“, za koju nisu objavljeni finansijski izvještaji. Gorica Dodik je i vlasnica luksuznog restorana „Agape“, a vodi i radio „Agape“.

Ona je prodala apoteku „Green Line“, koju je otvorila zajedno sa kćerkom bivšeg ministra zdravlja i sadašnjeg dekana Medicinskog fakulteta Ranka Škrbića.

Fazonski komadi predsjednikovog zeta
Kompanija „Interkont – Komerc“ zaradila je tokom 2015. godine oko 1,2 miliona maraka nabavljajući materijal za vodovode u Istočnom Sarajevu, Doboju, Gradišci, Prijedoru, Trebinju i Banjoj Luci. Direktor firme je Spasoja Zeljković, suprug sestre predsjednika SNSD-a i Republike Srpske Milorada Dodika. Ugovori koje je njegova firma potpisivala sa javnim preduzećima u Srpskoj, a koji se nalazi u bazi podataka Transparency Internationala BiH, govore da postoje jake političke veze koje stoje iza ovih poslova.

Istraživanje poslovnog portala CAPITAL.ba i Transparency International u Bosni i Hercegovini o trošenju sredstava javnih preduzeća, pokazalo je da je Zeljkovićeva firma povezana sa kompanijom „SB Invest“ koja je osnovana 2008. godine.



Osnivački ulog iznosio je pet hiljada maraka. „SB invest“ osnovale su firme „TN invest anstalt“ iz Lihtenštajnja koja je uložila 3.000 KM i Zeljkovićeva firma „Interkont – komerc“ registrovana u Laktašima sa ulogom od 2.000 KM.

Sa Vodovodom i kanalizacijom u Istočnom Sarajevu „Interkont – Komerc“ sklopio je tokom 2015. godine tri ugovora za nabavku „fazonskih komada, pocinčanih cijevi fitinga, spojnog materijala, reparaturnih spojnica i uličnih kapa“.

Vrijednost ugovora iznosila je oko 237.000 maraka. Sa dobojskim vodovodom potpisano je sedam (153.674 KM), sa prijedorskim četiri (152.992 KM), a sa trebinjskim takođe sedam ugovora (122.245 KM).

Najviše ugovora potpisano je sa banjalučkim vodovodom – čak 12 i to u iznosu od 194.650. Sa Vodovodom u Gradišci potpisana su samo dva ugovora, ali je njihov iznos ubjedljivo najveći. Za kupoprodaju fitinga, fazonskih komada i armatura izdvojeno je 201.890, a za kupoprodaju vodomjera 107.782  KM.

Zeljkovićeva kompanija je tokom 2016. godine sklopila 24 ugovora sa vodovodima i komunalnim preduzećima u RS.

Ukupna vrijednost tih ugovora iznosila je 1.466.844 KM. Od toga je sa „Komunalcem“ iz Dervente sklopljeno šest ugovora, pet ugovora je potpisano sa banjalučkim Vodovodom, tri ugovora sa Vodovodom Doboj, po dva ugovora sa vodovodima iz Trebinja, Istočnog Sarajeva i Broda i Komunalnim preduzećem „Budućnost“ iz Laktaša i po jedan ugovor sa vodovodima iz Prnjavora i Zvornika.

„Interkont-komerc“ je dobro poslovao i sa Željeznicama Republike Srpske. Tokom 2015. godine potpisana su dva ugovora čija je ukupna vrijednost 1.108.406 KM.

„Prointer“ gospodari tenderima
I IT firma “Prointer” nastavlja da niže pobjede na tenderima javnih preduzeća i institucija. Ovogodišnji trijumfi na više od 50 javnih nabavki donijeli su joj ugovore teške više od 17 miliona KM.

Iako je osnovan u aprilu 2015. godine, zanimljivo je da je “Prointer”, zajedno sa beogradskim ogrankom iste firme, ali i “ Lanacom”, mahom potpisan kao jedan od najpovoljnijih ponuđača na milionski teškim javnim nabavkama koje su raspisivale Elektroprenos BiH – 2,5 miliona KM, Elektroprivreda RS – 2,4 miliona KM i Poreska uprava RS – čak 7,1 milion KM, pokazalo je istraživanje CAPITAL-a.

Za ovu firmu u više navrata nezvanično je, bez konkretnih dokaza, isticano da iza nje stoji Igor Dodik, sin predsjednika RS Milorada Dodika, iako je on to nekoliko puta demantovao. Kao drugi vlasnik spominjao se Slaviša Kokeza za kojeg ovih dana kruže nezvanične informacije da je kupio jednu televiziju u Republici Srpskoj.

CAPITAL je još početkom septembra uputio pitanja o tome koje su prednosti “Prointera” u odnosu na ostale IT firme na tržištu BiH, s obzirom na desetine dobijenih tendera, ali odgovor nikada nije stigao.

(Capital)

Komentari / 78

Ostavite komentar
Name

coja1

16.11.2017 18:33

Da se djeca ne drogiraju...i treba tako :P

ODGOVORITE
Name

Gangsteraj

16.11.2017 20:27

Drzava gangsteraj.

Name

Sa

16.11.2017 22:18

Masala premijerko, Sa srecom, pozdrav Sa Kosovo

Name

Boro

17.11.2017 01:07

Srbijo, majko i maćeho. Čudan je taj naš patriotizam. I ako znamo za sve ovo mi suludo podmećemo glavu u sve te nacionalne bitke. Prvo vam u borbi za novostvorenu državu i etnitet strada sve, onda živite u takvoj što morate i obavezni ste samo da plaćate porez. Ova država prema nama skoro nema nikakve obaveze, dok djeca političara i tajkuna mogu kako zažele. Je::le me moje škole.

Name

Ha

17.11.2017 02:27

Grohotom se smijem,dok ima budala bit ce i papaka. Glasaj te narode.

Name

Bolje!

17.11.2017 10:35

Bolje nego da se "djeca" drogiraju.

Name

055

17.11.2017 11:29

Faktički,sramota je ne biti kao ostali!

Name

Zeki Press

17.11.2017 14:09

Da se razumijemo, Vi gradjani imate reformsku agendu, a briga za djecu je nesto drugo. Mi vama reforme, a vi nama pdv, mi vama akcize, a vi nama autoputeve - jel posteno? Tako se izgradjuje zemlja i bolja buducnost. Fakticki?

Name

Radojica

18.11.2017 16:18

Pa majku vam kriminalnu,mladost sam ostavio u rovovima,moje sinove je u skoli i na fakultetu i to drzavnom financirao moj brat koji je u svicarskoj i sada oni nemaju posla a vjerujem da su pametni i sposobni od ovih politicki sinova,pa majku vam jebem kriminalno pa dokle vise.

Name

Re Radojici

19.11.2017 16:51

Kao sto dr Stevandic papak kaze nek idu u Njemacku eto to je odgovor SNSDa

Name

cups

16.11.2017 18:34

Prodacemo vam i nasu zemlju da mozete bolje poslovati, a mi se pakujemo polako.

ODGOVORITE
Name

RE

17.11.2017 11:59

Ja pregovaram sa Arapima da im prodam imanje.

Name

eee,moj Boro.....

17.11.2017 19:30

Mi nemamo ,ni mater ni macehu .Sto ,rece Svetac Patrijarh Pavle >I,mrtav Covjek ,je Bolji ,od necovjeka ! Sve to ,necovjecansvo je ispililo iz rupa da Nas truju samo zbog ,licne koristi ,braneci ,sto je vec odbranjeno u Ratu ,kada ,Zivot je bio jeftiniji od metka ,nasu amneziju mozga ,slijede ,dogadjaji ,koji se mnoze kao na traci ,sve je to smis;jeno da ovo Jada od Naroda otupi ,da ga sto vise pokradu i razjedine.

Name

Zeljko Banjaluka

16.11.2017 18:38

Nekome je bilo najteze roditi se. Sve ostalo ima mama i partija. Diplome koje nevrijede nigdje,samo interno,onda se kaze ne ide puno omladine u inostranstvo. Gospodo perspektiva je jedino to,ili biti mamin i tatin sin. Vijest bi bila OTVORILA PREMIJERKA PREDUZECE I ZAPOSLITO 300 RADNIKA. Ovakva vijest otvorila mama sinu u privatnoj drzavi preduzece da se moze javljati na tendere,pa to je veca medijska bomba od Bakirove izjave,bas da vidim komentare.

ODGOVORITE
Name

Nozakostra

16.11.2017 19:37

Kao nekada u Italiji,Napuljska mafija otvori restoran a u njega niko ne dolazi niti smije doci,ali dzaba oni prikazuju promet.

Name

za ,Re...

17.11.2017 19:36

Taman ,pustam ,bradu ....al ,j...ga ,mozel ikako ,na kredit .

Name

7 dana Štrajk-a POLITICI ,,!!

16.11.2017 19:06

POZIVAMO SVE MEDIJE, BiH da stupe u Medi-ski ŠTRAJK . Svi Mediji trebaju u štrajk Politici , NE izvještavati ,, A- ignorirati sve političke stranke i njihove SPINOVE.. I ovakav štrajk bi trebao biti svaki mjesec po 7 dana. Rezultati ;; bi bili fantastični , na čitavom području BiH, neka vidi politička Mafija kad oni upadnu u Mediski- MRAK. Da je došli vrijeme da mogu sami Sebi lagat i spinovat. Jer su prešli sve moguće LINIJE ,, i sve duguje boje. Što je dosta ,,. Dosta je.!!P

ODGOVORITE
Name

re

17.11.2017 11:31

Sta bi time izgubili? Pa to im jos bolje odgovara - mrak

Name

Pantic

16.11.2017 19:08

Nastavite glasati za ove na vlasti. Bice nam jos mnogo gore , par familija imaju sve ostali skoro nista , nastavite glasati za ove na vlasti , nismo onda ni zasluzili nista bolje ..

ODGOVORITE
Name

re pantic

16.11.2017 20:30

Svaka ti je na mestu druze , nadam se da ce ovaj narod ipak progledati.

Name

Re re istina

17.11.2017 06:04

A za koga da glasamo,jel za micu micica sto je otvorio sinu kafic u Bijeljini

Name

dusanculi

16.11.2017 19:11

Šta još treba da se desi da ovaj zatucani narod progleda i ovu dosad najbahatiju vlast u istoriji srpskog višestranačja jednostavno počisti. Sa svakim novim izborima oni dobivaju sve više i više povjerenja što je samo po sebi apsurd i samo davanje povjerenja njima je pogonsko gorivo za ono pribave sebi a oduzmu nama odnosno ZAJEDNIČKOJ KASI. Progledajmo, vrijeme je, ovi se neće zaustaviti. Naprotiv, biće sve gorI.

ODGOVORITE
Name

Bošnjak

16.11.2017 20:35

Hajde bogati, šta si na kraj srca, neka nama Mileta do 2022. još.

Name

re

17.11.2017 11:33

Pa nemojte ljudi tako, ovo je tek pocetak. Bice nama jos gore! To smo u borbi zaradili!

Name

re.Bosnjak

17.11.2017 12:08

Tako je. Podrska za Milorada, naseg zlatnog ljiljana.

Name

Prijedor

16.11.2017 19:11

Pa I Dusko Miloica predsjednik Okruznog Suda zaposlio u Sud kao najvise bodova kao da su I'm sve tate ostavile.Prokletinja udarilo ,a nasa djeca I ako pravi studentI nikad nece uci u Sud ,pa to je samo za njihovu djecu.Malo Im bilo...

ODGOVORITE
Name

Pale

16.11.2017 19:12

Dok god ima šupaka da svoj glas proda za 50 km biće nam ovako i još gore.

ODGOVORITE
Name

#

17.11.2017 00:21

Tako je druže.

Name

More

17.11.2017 12:13

Takvih je ogromna masa, i svi ce vijerno glasati za Milorada, kao i do sada, uvjeren sam. Jedini spas je bjezati iz RS, ovo je nocna mora bez kraja. Sreca pa su mladji to vec primjetili i masovno bjeze od Vjecitog baje i bratije.

Name

analiticar

18.11.2017 05:11

Daj ti ime postenog politicara i partije da glasamo za njega besplatno da nas spasi...ima li jedan?

Name

in

16.11.2017 19:17

Sve ovo narod zna i idalje glasa za njih. A nasa djeca odlaze. Ovdje mogu ziveti samo djeca funkcionera nasoj djeci ostaloje samoda odlaze . Neznam dali su veći monstrumi ovi na vlasti ili oni koji glasaju za njih.

ODGOVORITE
Name

^^^^

17.11.2017 12:15

Ista je to bagra, narod sa greskom u glavi,..

Name

Patriota

16.11.2017 19:28

Svaka cast za premijerkine sinove,velika podrska I samo tako nek nastave oni su Nas ponos ponos nacije takvi nan ljudi trebaju,malo je takvih strucnjaka u evropi a da negovorim ovdje kod Nas,svaka cast I kapa dole.

ODGOVORITE
Name

Za Patriotu

16.11.2017 20:04

TAKVI SPOSOBNI TI OTVARALI HUMANITARNI BROJ. ZATO MAMA ŽELJANA PLACE ZA AKCIZAMA.UZIVAJTE U OVOJ PUSTOJ ZEMLJI.SRAMOTO, FUKARO.

Name

@ZA Patriotu

17.11.2017 12:17

Glupsone, jesi cuo za ironiju,.....

Name

analiticar

18.11.2017 05:16

Mislis, kapa dole, da ti neko ubaci malo milostinje...

Name

Papak

16.11.2017 19:32

Ne!! ostajte ovdje,Sunce ovog neba neće Vas grijat k,o, što tamo grije Bolji je tam zalog Hljeba,jer tamo n'iko ukrast ga neće, ako sam sebi zaradio Nije.U ovoj zemlji da bi postao nešto,Moraš poznavat razne trikove i kao Lopov krasti Vješto..

ODGOVORITE
Name

EU-internacionala

17.11.2017 16:59

Bravo! Papcine svih zemalja ujedinimo se!

Name

Javna tajna u Banjaluci

16.11.2017 19:46

Informacija iz tuzilastva u BL : Dana 12.11.17. u 1 sat i 15 min. na istocnom tranzitu u Banjaluci auto Audi A.6 registrovan na Igokeu iz Laktasa kojim je upravljao Aleksandar Dobric(1991) sin Dodikove bliske rodjake usmrtio je pjesaka Smiljanu Nikodijevic(1980) iz Knezeva.Mladic je bio pod dejstvom alkohola.Tuzilac je bio na uvidjaju.Momak je priveden u policiju i iako je trebao biti zadrzan 24 sata pusten je odmah ujutru.Intervenisao je kod tuzioca Spasan Zeljkovic zet Dodika.Cudno je da je u tim kasnim nocnim satima na mjesto nesrece dosao i Igor Dodik.Sve je ucinjeno da se zataska.

ODGOVORITE
Name

milicija...

16.11.2017 21:59

Na zapadnom a ne istocnom tranzitu se to dogodilo,a da he auto registrovano na Igokeu jeste,da je vozio sin Mirka Dobrica jeste,da je bio pijan jeste,da je bio Igor Dodik na licu mjesta posle udesa Jeste,da je Spasan sredio da puste malog jeste,

Name

Pa Kad Se To Zna

17.11.2017 00:53

Što ne reaguje neko

Name

??!!

17.11.2017 07:11

Da nije neka greška..??!! Kako taj izvjesni Spasan može određivati šta i kako će policija da radi..??!! On nema veze sa policijom, niti je kad imao, a nije ni advokat da posreduje i ureduje..??!! Betbroj pitanja i uskličnika, odgovora niotkuda..??!!

Name

RE

17.11.2017 07:35

SRAM IH BILO!!! Doći će dan kada će sami da trunu u sopstvenim gov... sami će sebe ugušiti. Ništa bolje ne zaslužuju.

Name

Zeljko Banjaluka

17.11.2017 19:48

Ovde treba pojasniti neke stvari koje sam provjerio,u tom udesu je ucestvovao vozac,koji je priveden u MUP zbog voznje pod uticajem akohola, Krucijalna stvar je da je pusten iz MUP/a nije zadrzan 24 sata kako nalaze zakon i poslije pustanja napravio ovu saobracajku. Udario je djevojku na prosirenju autobuskoj stanici,dok je sa kolegicama cekala taxi. Prije taxija doslo je desetak auta sa zatamljenim staklima,a tek poslije hitna i policija. To je istina ove privatne drzave,trebali bi o tome napraviti jednu emisiju i o udesu u Doboju gdje je pjesak usmrcen na pjesackom prelazu,a mama visoki cllan partije koja je na vlasti/ Ovde auto od igokee a vozac pijan nije drzan u mupu vec pusten pa napravio udes sa smrtnim ishodom, o ovome bi trebili mediji i opozicija da bude tema svih tema,svi smo ucesnici u saobracaju,da smo demokratsko drustvo napraviti posebnu emisiju,ostavke cijele smjene Mupa,dezurnog operativnog, direktora i ministra dali smo mi pravna ili privatna Drzava ?

Name

Mama

16.11.2017 20:05

Daće vam mama koji tender da se malo oporavite.

ODGOVORITE
Name

Luks

18.11.2017 21:07

Zeljko sram te bilo sto uzimas za pravo da to komentarises.Ipak je poginula djevojka a ti lupas li lupas majmune od covjeka.Sve je netacno sto si napisao stoko jedna.Sram te bilo .

Name

Zoki

16.11.2017 20:22

Ma sta ima veze,mi smo napravili u ratu dezerterima Drzavu da mogu lijepo da zive sa grbace onih koji su tu Drzavu stvarali,ali ipak nicija nije do zore sjala pa nece ni njihova,Sanader i ostali slicni njemu su zivjeli ovako kao nasi dezerteri pa zavrsise na zemlji.

ODGOVORITE
Name

Re

17.11.2017 07:19

Nista mi nismo stvarali. Morao si u vojsku. Koja je bila alternativa?

Name

Zoki

16.11.2017 20:23

Ma sta ima veze,mi smo napravili u ratu dezerterima Drzavu da mogu lijepo da zive sa grbace onih koji su tu Drzavu stvarali,ali ipak nicija nije do zore sjala pa nece ni njihova,Sanader i ostali slicni njemu su zivjeli ovako kao nasi dezerteri pa zavrsise na zemlji.

ODGOVORITE
Name

BOBA

16.11.2017 22:31

NIJE VALJDA DA LAKTAŠI I TESLIĆ IMAJU TAKO ŽESTOKE MOMKE PUNE LOVE.JA SAM MISLILA DA SE SAMO VELIKE PARE VRTE OKO DROGE KAD ONO VIDI ČUDA.ODLIČAN PRIMJER DA OMLADINA NE ODLAZI IZ RS.SRETNO NARODE.

ODGOVORITE
Name

Pomozi mamu

17.11.2017 00:24

Pa znaju sinovi da mama uskoro gubi sve pozicije pa se moraju osigurati na vrijeme.

ODGOVORITE
Name

Nikola neznanovic.

17.11.2017 00:57

Lopuza Zeljka samo laze i petlja tojejoju krvi.

ODGOVORITE
Name

Nikola neznanovic.

17.11.2017 01:17

Upravuje Milorad Dodik i Zeljka dobro zive.Njihovi tajkuni rodbina i familija ostali narod umjere od gladi.

ODGOVORITE
Name

borac

17.11.2017 04:15

Ako neko misli da je vlast tu da pomogne narodu onda je stvarno za ludnice svi zure da nesto uzmu na taj nacin prelazimo u kapitalizam a ne stvaranje radom kao u svijetu nasi kapitalisti su nastali na placki i kradji ujedno oni su i vlast trzili ste gledajte.

ODGOVORITE
Name

Mimi

17.11.2017 06:03

Pa vidjeli jedni od drugih... Blago nama eto i Mico Micic otvara ugostiteljski objekat svom sinu u centru Bijeljine,vidio covjek da je Dodik otvorio restoran cerki pa ko veli da i on nesto preduzme...

ODGOVORITE
Name

Marko

17.11.2017 06:58

Da su to samo Dodikovi i Cvijanovicevi,vec svaki direktor svake institucije ima familiju,pa ta familija ima djecu a djeca po firmu,a i oni sam po firmu.Vise ne mozes ni septicku isprazniti nekome da nije stranacka i rodbinska firma!

ODGOVORITE
Name

RE

17.11.2017 12:26

Bravo, konacno neko da objasni do kojih je razmjera sve uvezano. Od Dodika krece, i spusta se prema dole i siri kao piramida. Uvezani su apsolutno. Mislim da bez zestoke revolucije, drzavnog udara, doticni se ne mogu skloniti.

Name

Joja

17.11.2017 07:12

Sta kaze Bakir na to?

ODGOVORITE
Name

@

17.11.2017 12:28

Ridjobradi to podrzava, jer tako propada RS,...

Name

a da vas nesto pitam

17.11.2017 07:36

...Da li bi vi pomogli svoju djecu?

ODGOVORITE
Name

olja

17.11.2017 07:37

Da se djeca ne drogiraju. Samo ona ima djecu i oni treba da zive. Bruka i jad od jos malo premijerke.

ODGOVORITE
Name

Opzicija

17.11.2017 08:02

Dodik nije pregledao clanske karte kibje htio oc sezonski radit u vocnjak. Svima je bilo posteno placeno. Doduse vecina radne snage je bil opozicija jer pozicija je u vladi ali svaka,cast na dobroj hrani i dnevnicama....

ODGOVORITE
Name

Komunist

17.11.2017 10:13

To je cista laz mnogima je ostao duzan

Name

Милан

17.11.2017 08:56

А ми својој дјеци не би обезбиједили посао или бизнис да смо на власти.? Пустили би их да се потуцају или сами сналазе,слали их на конкурсе итд.

ODGOVORITE
Name

Marko

17.11.2017 23:01

Pa zavisi ko kako razmislja i na koji nacin,pitanje koliko ce pomoci svojoj djeci tako,ni jedna anarhija nije vjecno trajala !

Name

analiticar

18.11.2017 05:37

Razlika je sto bi u uredjenoj drzavi za to otisao na robiju....pogledaj slucaj Vida Blagojevica koji je dobio 30 godina zatvora zbog pokusaja prodaje mjesta guvernera...nadji jednog covjeka koji je ljekaru u Njemackoj dao mito ako radi u drzavnoj ustanovi...ili policajcu, sudiji,...itd...kod nas je korupcija u svim segmentima drustva ukljucujuci i crkvu tj. vladike, popove....

Name

tako se to radi

17.11.2017 09:30

Familije politicara i tajkuna...bogate se a vi glupi narode,srbujte,,glodjite se oko kosti sto vam nabace sa vremena na vrijeme da bi vam skrenuli paznju sa nerada,nesposobnosti javasluka ....Sta su vam ponudili unazad par godina..lazne price o referendumima..koje na kraju odkazuju..koji ionako nije bio moguc...Ali bitno je da su vama bacili kost oko bakirove izjave koja je upitno dali je tacno iprenesena,,ali da jeste oko cega bi se klali ovdje po komentarima...

ODGOVORITE
Name

Komunist

17.11.2017 10:01

Pljackasi BiH neka se spreme kada izgube izbore da robijaju i da vrate sve sto su pokrali.

ODGOVORITE
Name

Poslednja direktorica Mašinskog servisa

17.11.2017 15:47

Nikad nisam naplatila zakupninu za halu od gospodina Cvijanovića, gopodina svekra. Nova Topola je brujala o tome, znala sam da će se stišati..

ODGOVORITE
Name

bole

17.11.2017 18:17

Pa ništa novo. Da imamo čime da operemo jabuke što kupimo od Igora. Vješao bi ih na svaku banderu, odavde do Banja Luke. Sve su upropastili. Ono malo pameti i poštenja što smo imali pobjeglo glavom bez obzira a ostale ove vucibatine i lopovčine.

ODGOVORITE
Name

AR

17.11.2017 21:20

Neda ih majka. Sta ces kad djeca hoce da rade A mama samo malo potpomogla haha...

Name

Mimar

18.11.2017 07:36

Te, takve i slične firme, odabranih i probranih, najčešće služe kao hobotnice. Nakače se i konektuju na javni sektor i isisavaju što se isisati može. A fala bogu može se sve dok je njih i njihovih tu gdje jesu.

ODGOVORITE
Name

Turboskara

18.11.2017 07:54

Kume ja bi to sve hapsio

ODGOVORITE
Name

Pogledaj okolo

18.11.2017 14:19

Mene malo nervira zašto samo pišete o njihovoj djece. Zašto ne pogledate po svim opštinama, čak i najmanjim, kako se zapošljavaju djeca tih političara, koliko imaju firmi, auta, pa to se ne može izbrojati. Bukvalno im sve pripada. A vi se čudite djeci političara koji su na vrhu države, koji imaju veze, novac, uticaj. Mislim da tako samo idete na ruku svima ovima koji su u drugom planu. Znate li vi koliko jedno malo mjesto gubi zbog ovih pojava.

ODGOVORITE
Name

Pa sta?

18.11.2017 16:47

Premijeru uopste ne poznajem, ali iz njenih nastupa sticem dojam da se radi o jednoj veoma bezobraznoj osobi, koja zeli da ostvari SAMO SVOJ interes- drugi (narod) je ne interesuju. Ali, to da se brine o svojoj djeci-JA POZDRAVLJAM. Pa, pitam se koji bi roditelj drugacije reagovao da je je u prilici. Budimo realni. Ne cijenim njeno ponasanje kao premijerke, ali i ja bih za svoju djecu (kada bih mogao) uradio isto.

ODGOVORITE
Name

!?

18.11.2017 17:53

A šta bi onda trebali uraditi roditelji djece koja su odbijena a bili su bolji đaci. Odnosno, šta biste vi radili u tom slučaju. Vaše misljenje govori koliko se nepotizma ukorijenio u drustvo.

Name

miki iz melburna

19.11.2017 01:08

Zeljka docice i tebi crni djordje

ODGOVORITE
Name

Guliver

19.11.2017 07:16

Kako lijepa žena, da poželiš da je zaobiđeš......

ODGOVORITE