Vlast zgazila Ustav Srpske

Ekonomska, socijalna i politička cijena koju plaćaju građani RS ‎zbog decenijskog referendumskog manipulizma izuzetno visoka i može se mjeriti milijardama maraka propuštenih investicija, desetinama hiljada izgubljenih radnih mjesta i odlazećih ljudi iz Republike Srpske. Vlast Republike Srpske je poništila odluku parlamenta Srpske, zgazila Ustav Repblike Srpske i pokazala da je referendum koristila samo za prikupljanje predizbornih političkih poena, kazao je u razgovoru za Vijesti. ba predsjednik PDP-a Branislav Borenović.

Republika Srpska 08.11.2017 | 08:07
Vlast zgazila Ustav Srpske
Borenović kaže da višečasovni monolozi sa najprizemnijim i najprimitivnijim napadima na opozicione poslanike bez jasnog odgovora koji su razlozi odustajanja od referenduma navodi na zaključak da se Dodik povinovao zahtjevu nekoga iz međunarodne zajednice ‎u višegodišnjoj trgovini vjerovatno motivisanoj nekim njegovim interesom.

Naglašava da je to već vidjeno mnogo puta.

Osvrćući se na skupštinske zaključke, koje je donijela većina u NSRS, Borenović navodi da će doživjeti sudbinu stotina sličnih nesprovedenih zaključaka.

"Cilj je da se u režimskim medijima i prema obmanutim stvara iluzija novih referendumskih očekivanja u narednom periodu. Da budem precizan, zaključak nema snagu zakona ili odluke i  nije obavezujući,a javna je tajna u NSRS da ako hoćete da sakrijete nemoć i ne želite nesto sprovesti ‎samo usvojite zaključak", kazao je Borenović.

Što se tiče potpisivanja peticije, koju je vlast najavila u Srpskoj, Borenović  navodi da nema namjeru komentarisati razne ankete, peticije u vidu slikovnica.

"Koliko god bila ružna i prljava posljednja sjednica skupštine, morala se jednom desiti da se definitivno pokaže pravo lice predsjednika RS i da sa Dodikom i njegovom politikom ne postoji više bilo kakva mogućnost za normalnu komunikaciju i razgovor", kazao je Borenović.

Definitivno sa takvim čovjekom, kaže Borenović, ne treba ni sjedati bilo politički ili privatno i da što dalje od njega to bolje.

"Zaista je postao veliko opterećenje i smetnja za normalniju budućnost i razvoj Republike Srpske", rekao je Borenović, dodajući da oni nastavljaju dalje u namjeri da se Republika Srpska vrati dostojanstvo i izvjesniju perspektivu.

"Ozbiljno se pripremamo za sledeće izbore, uskoro bi trebali ispred opozicije dogovoriti zajedničke kandidate za predsjednika RS i srpskog člana Predsjednistva, usvojiti usaglašeni program i platformu djelovanja", kazao je Borenović.

(BN/Vijesti)

Komentari / 36

Ostavite komentar
Name

Gojko

08.11.2017 07:22

Propali ste, rumeni, kao žeton! Nemate ni plana ni programa, samo blatite Dodika i Vladu, a to vam je bezzeze.

ODGOVORITE
Name

Mia

08.11.2017 08:06

Mislim da je gosp. Borenovic potpuno u pravu. Aktivnosti Dodikove vlade se svode na odrzavanje na vlasti - kakve koristi od toga imaju gradjani? Kada je Dodik govorio o razvoju privrede? Dodikov nastup jasno pokazuje o kakvom politickom sarlatanu se radi. Ne mogu se Dodikovi propusti pravdati nesposobnoscu opozicije. Dodikovo sarlatanstvo pripada iskljucivo njemu samome. A ko je taj koji moze da kazni ovakvo ponasanje je drugo pitanje.

Name

DOSTA

08.11.2017 08:09

SJEDI RUMENIGE SJEDI PRIČAŠ SAMO DA BI NEŠTO REKAO KAO ŽELJKA CVIJANOVIĆ SI PUSTI NAS NA MIRU NEKA ČAVA I VUKOTA VODE SZP TI ODMORI ANEMIČAN SI.

Name

posmatrač

08.11.2017 08:17

Izgleda da su i tebe, Borenoviću, zg.zili.

Name

Pero

08.11.2017 08:32

E moj gojko u kojoj kaljuzi ti živiš.

Name

Gojko iz Pariza

08.11.2017 09:48

Za Peru papka jedna krkamela!

Name

Rile

08.11.2017 09:49

Vrati pare iz banje Dvorovi lopove...

Name

sudija

08.11.2017 07:28

Za kršenje Ustava i djelovanje protiv njega postoji Sud pa ih lijepo tužite, ako imate činjenice za to.

ODGOVORITE
Name

razumio

08.11.2017 08:06

Sud ne postoji de fakto jer je korumpiran.

Name

doboj

08.11.2017 08:08

Tuzi pa ces proci kao slucaj iz doboja od prije tri dana na poziv grdjana policija zatice svoje drugove u pljacki ali ih neprivodi i ako ukuci ostavlja tesko pretucenog maloljetnika Sva intervencina policije je dobro si prosao moglu su te ubiti Doboj ima nacelnika policijcije koji je dosao dazavede red zavodiga vidise Vjerovatno su izvrsioci njihovi kadrovi.

Name

Nije nego

08.11.2017 07:30

Naravno da ne treba sjediti ni sa njim ni sa nikim članom sekte i simpatizerima. To su bića dno dna. Nema potrebe govoriti ko su oni i trošiti riječi. O njima mislim sve najgore a mnogo puta sam ih opisivao i govorio gdje im je mjesto. Srećno narode!

ODGOVORITE
Name

Mislim da...

08.11.2017 07:33

Sve navedeno je istina. Rečena je suština. Na žalost prije mnogo godina se vidjelo, ko je htio da vidi i mogao da prepozna o kakvom se čovjeku radi i kakvoj partiji kojom predvodi. Međutim mnogi su tada bili zaluđeni njegovom "harizmom" i moći koju je ispoljavao. Naravno mnogi su se i okoristili, tako to kod nas ide. Ali, evo do čega smo došli. Svaka čast opoziciji što je uspjela da izmami "velikog vođu", da dođe na skupštinu i da se konačno i definitivno razobliči njegov karakter. Cilj je postignut. Valjda je sada svima jasno u kakvoj nas zabludi godinama drži taj čovjek. Mnogi građani su bili donedavno u strahu da bilo šta kažu , ali situacija se značajno mijenja, sazrijeva. Jest da je neopravdano dugo, al bolje ikad nego nikad. Tog čovjeka treba na izborima potući do koljena, a onda procesuirati hitnim postupkom i smjestiti iza rešetaka. Mnoga je zla učinio po cjelokupan nacion , to se ne smije pustiti tek tako. Kad tad pravo i pravda će zauzeti ono mjesto koje treba da ima.

ODGOVORITE
Name

ups

08.11.2017 08:02

Izvanredno.

Name

Re "Mislim da..." RASPUCHIN

08.11.2017 08:33

Дјелим мишљење. Не смије се све то пустити да прође тек тако , као што Ви кажете. Додао бих само да се уз "великог вођу-бају" треба процесуирати и већи број његових сљедбеника који су се уз њега окористили.

Name

hercegovac

08.11.2017 08:57

A ja mislim da si ti glup. U sekti ima manje od 5% koji su zaluđeni harizmom a ostali su zaluđeni novcem i dobro im ide dok "opozicija" lomi q..u rebra

Name

Re Mislim da...

08.11.2017 09:15

Kada je pljuvao po Bosni, Bošnjacima, svemu bosanskom, kada je omalovažavao i ponižavao državu BiH, kada je bacao zastavu BiH sa stola, kada je uklonio zastavu BiH sa jarbola ispred staklare ....tada ste mu klicali, na toj politici je dobijao izbore, danas sve dolazi na naplatu, entitet RS je ekonomski i u svakom smislu na koljenima. Ovo je istina čista kao sunce.

Name

građanin

08.11.2017 07:37

GLUPOSTI.

ODGOVORITE
Name

Srpska posla

08.11.2017 07:46

Sada bar Dodik nece moci reci da je RS drzava.A kako je krenuo nece biti ni entitet.

ODGOVORITE
Name

hik

08.11.2017 08:06

Apsolutno.

Name

ustav

08.11.2017 07:46

Po kome ustavu policija zatece svoje drugovve placki ipokusaju ubistva nista ne preduzima niti rrttre ucesnike Sve se ovo drsava udoboju prije cetiri danajedina informacija ostecenom je dobro si prosao izvrsioci ovog djela su kadrivi koli rade za policiju vjerovatno imajukoncesiju eto takav.

ODGOVORITE
Name

Па

08.11.2017 08:03

Може ли превод на српски?

Name

Federacija

08.11.2017 07:52

Sada ce Bakir dati neku izvavu kao propao Dodik i njegova politika..nema referenduduma.pobjeda sda i sl..cime ce nokautiranog druga dici na noge i pomoci svim silama da ponovo pobijedi i time nastave vladati do poslednjeg srbina i bosnjaka..covic je uvijek za to..

ODGOVORITE
Name

RASPUCHIN

08.11.2017 07:59

Не гази режим само Устав Р. С. него гази и све оне који су му противници. Чињеница је да гази и опозицију али ипак више гази оне који нису ни за СзП па немају заштиту ни од опозиције. Опозиција је , бар до сада , остајала слијепа и глува када би неко од њих тражио заштиту од насиља и дивљања режима. Нисам баш потпуно сигуран у њихова увјеравања да ће , када (и ако) они дођу на власт , бити боље. За сада једино можемо бити сигурни да ће , евентуалном промјеном власти , примитивце замјенити нешто мало пристојнији. Да ли ће народ осјетити бољитак том промјеном , то је тек питање?

ODGOVORITE
Name

Ime

08.11.2017 10:09

Ovi iz szp zele vlast a nemaju program ekonomskog oporavka ako je ikako moguc. Vecinom imaju u glavi samo jedno : Mi smo manje zlo od rezima. A sta ima narod od toga? Sjesi kurta da uzjase murta. Oni nisu ni sami svjesni na sta ce doci ako uopste dodju. Jedno je sigurno da zele po svaku cijenu doci na vlast sto je nerazumno. To je isto kad skaces iz aviona bez padobrana . Vazno je da si skocio a sto ces dole se zalijepiti nema veze. Treba biti otvoren prema narodu I kazati kazati kakave su namjere szp ako dodje na vlast. I sta narod treba ocekivat. Koje zrtve , muke ...Jer bez toga nema poboljsanja. Szp uopste ne zeli o tome pricat . Nego samo daj vlast . Ako ih pitas zasto zele vladati nece znati dati odgovor a koji bi bio drugaciji od ovih koji su na vlasti.

Name

re gojko

08.11.2017 08:03

E cni gojko,znas li bolan koliko si glup.ne vidis dalje od nosa,a mozga imas ko kokos.

ODGOVORITE
Name

Dodik

08.11.2017 08:49

Dodik je uspjeo svoju praunucad jr obezbjedio tako da je zavrsio svoj porodicnui familijarnu odgovornost.I boli ga briga sad moze sta hoce.On sigurno ne gleda ove komentara.Mozda da predjemo da nesto pokusamo raditi.

Name

domi

08.11.2017 08:05

Dodik je konacno pokazao sta je i ko je.ko ne vidi on je retardiran.

ODGOVORITE
Name

bajker

08.11.2017 08:23

On Dodik za vas je institucija.

Name

Re "bajker" RASPUCHIN

08.11.2017 09:06

Да Ви нисте можда "bajker" из бајкерског клуба "Шкорпиони" из Лакташа? Каже се у народу : "Видјела жаба да се коњи поткивају па и она дигла ногу". Односно , видио "велики баја" да Путина подржавају бајкери "Ноћни Вукови" па и он себи направу клуб од љубитеља мотоцикала запослених на "државним јаслама". Сви остали си не могу приуштити "љубав" према мотоциклима.

Name

jamimiga

08.11.2017 08:13

Ključne riječi su "decenijski referendumski manipulizam"...ne sjećam se da je nekad neki političar toliko dugo držao "na uzici" skoro čitav jedan narod i sa takvom jednom običnom "šarenom lažom" manipulirao njima. Dodik je od početka znao da od referenduma o Sudu BiH nema ništa, jer jednostavno nije u njegovoj nadležnosti i antiustavan je. Ali mu je ta priča omogućila deceniju vladanja...

ODGOVORITE
Name

Ranko

08.11.2017 08:21

Opozicijo, prestanite više prosipati demagogiju narodu.Dajte nešto konkretno preduzmete.Sve ovo već znamo.

ODGOVORITE
Name

Malisa

08.11.2017 08:31

Neka gospodin dodik sada tuzi sam sebe.

ODGOVORITE
Name

Malisa

08.11.2017 08:43

Neka gospodin dodik sada tuzi sam sebe!

ODGOVORITE
Name

Procitaj Dva Puta

08.11.2017 08:55

Procitajte bar dva puta zaista je Borenovic sve rekao,jasno da ne moze biti jasnije.

ODGOVORITE
Name

Gospodski

08.11.2017 08:57

Najcistije do sada.Sve receno,pametnom dosta.BORENOVICU TI SI GOSPODIN I VASPITAN ZA RAZLIKU OD DODIKA.

ODGOVORITE
Name

Mirjana

08.11.2017 08:58

Stvarno ovdje je Borenović sve lijepo razjasnio. Tačno je da niko više sa ovim Dodikom nema šta pričati.

ODGOVORITE