Oštetilo Šume RS za 23.000 KM

Protiv lica čiji su inicijali M. K. iz Zvornika podnesen je izvješaj Okružnom tužilaštvu Istočno Sarajevo zbog sumnje da je počinilo krivično djelo nesavjestan rad u službi čime je oštetilo preduzeće "Šume Repubike Srpske" za 23. 000 KM, saopšteno je iz zvorničke Policijske uprave.

Republika Srpska 01.11.2017 | 11:15
Oštetilo Šume RS za 23.000 KM
Ovo lice osumnjičeno je da u periodu od 16. septembra 2016. do 25. jula ove godine, u svojstvu odgovornog lica nadležnog šumskog gazdinstva, nije aktiviralo instrumente obezbjeđenja plaćanja koje je položilo preduzeće iz Banjaluke kao garancije za uredno plaćanje po ugovorima o kupoprodaju drvnih sortimenata.

Između Javnog preduzeća "Šume Republike Srpske" kao prodavca i preduzeća iz Banjaluke kao kupca zaključen je ugovor po kojem je roba isporučena, a prema ispostavljenim fakturama kupca, lice je bilo u obavezi da izvrši plaćanje koje nije izvršeno u predviđenom roku, već je nastavljena isporuka drvnih sortimenata kupcu.

Ovim je osumnjičeno lice svjesno prekršilo zakon i pravila poslovanja, jer kupac nije izvršio ugovorene obaveze, te je ostao dug po osnovu isporučene a neplaćene robe od 22.988 KM i to je iznos za koji je oštećeno preduzeće.

(Agencije)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Sumar

01.11.2017 14:44

Ko je taj zašto samo inicijali

ODGOVORITE